Devon Moore:"Nagyon várom az első meccset!"

Élete első profi tétmérkőzésére készül a BC Körmend irányítója, Devon Moore. A James Madison University-ről érkező játékmester első európai szezonját kezdi meg a piros-feketéknél. Szombat este a Jászberény otthonában esik majd át a tűzkeresztségen. A kezdeti nehézségekről, felkészülési időszakról, s a nyitómérkőzést megelőző izgalmakról mesélt a vele készült interjúban, valamint üzent a körmendi szurkolóknak is.

Nehezen teltek számodra az első hetek, hisz rengeteg új impulzus ért, főleg a játék terén. Könnyen beleszoktál az új közegbe? Az amerikai, vagy az európai kosárlabda fekszik neked jobban?

Már az első héten használom kellett minden új elemet, például, hogy a gyorsindításokat falt árán állítom meg. Valamint ezzel együtt az időeltolódáshoz is hozzá kellett szoknom. Az első hét volt a legnehezebb. Úgy gondolom, hogy mind az amerikai, mind az európai játékstílusban tudok játszani.

A hazai rendezésű Mogyorósy Emléktornát megnyertétek, a Göcsej Kupán pedig két győzelemmel és egy vereséggel az ötödik helyen végeztetek. Milyen következtetéseket vonhattatok le a tornák után?

Mindkét torna hasznosnak bizonyult, mert láthattuk, hogy működünk csapatként, ha jól játszunk, ha rosszul.

Bő egy hónapot töltött együtt a keret, s a felkészülési meccseken lehetett látni, nyilatkozatokban olvasni, hogy jó az összhang a csapaton belül. Így érzed Te is?

Pontosan. Nagyszerű az összhang köztünk, jó a gárda kémiája („chemistry”). Úgy gondolom, hogy a szurkolók örülni fognak, ha megkezdődik a szezon.

Várod már az első tétmérkőzést? Hogy készültetek a Jászberény elleni mérkőzésre? Üzennél valamit a szurkolóknak?

Nagyon izgatott vagyok a szezonnyitó miatt. Keményen edzettünk, sok dolgot gyakoroltunk, amik segítésünkre lehetnek az előttünk álló meccsen. A szurkolóknak az üzenném, hogy: „Remélem felkészültetek egy izgalmas szezonra. Azon leszek, hogy mindent kiadjak magamból minden mérkőzésen".

 

Foto - Devon Moore facebook oldala 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus