Dobos László jelenti Corunából

A nyáron a felnőttválogatottban is bemutatkozó fiatal center a Corunával készül a szezonrajtra, közben új szerepkört, az irányító center posztját igyekszik elsajátítani.

- Eddig nagyon jól érzem magam Corunában - kezdte a beszámolót a kosaras. - Jelen pillanatban elég fáradt vagyok, egy elég erős tornánk volt a hétvégén a tavalyi ex-Acb-s Valladolid és a teljesen átalakított Ourense ellen, sajnos utóbbi túl nagy falatnak bizonyult tegnap. Eddig négy meccset játszottunk, mindegyiken annyi célunk volt, hogy bombaerős védekezésből próbáljunk fejlődni a támadásunkban, ez az alap - értékelte a csapat teljesítményét Dobos.

- Egy fiatal csapatról van szó, amit könnyen lehet variálni, főleg, hogy a héten még várunk egy négyesposztos játékost. Nem emlékszem olyan edzésre vagy meccsre, ahol ne rakta volna oda magát mindenki százszázalékosan, de itt ez a természetes. Az elsőszámú feladata minden egyes játékosnak az, hogy a liga egyik legjobb védőcsapata legyünk. Remélem a jövő hét pénteki hazai nyitányon már előnyt fogunk szerezni - tekintett már előre a bajnoki rajtra a játékos.

- A saját elvárásaimnak az utolsó meccs kivételével közel megfeleltem, természetesen soha nem lehet elégedett az ember, főleg akkor nem, ha sportoló. Ami az egyik nap cél, az másnap már a minimum, nem is szoktam ezért hosszútávú célokat kitűzni magam elé. Edzőnk, Tito Diaz eddig úgy tűnik, hogy elégedett, a csapat is és én személy szerint is lépésről lépésre fejlődünk. A benti dolgokat nekem kell irányítani támadásban és védekezésben is, amolyan irányító centeri feladatokat látok el, legalábbis az edző így fogalmazta meg. Ez egy teljesen új szerepkör, nagyon sok egyéni edzést tartanak, hogy a passzolási és döntéshozói készségemet javítsák, de még szoknom kell. Eddig nagyon élvezem - beszélt saját helyzetéről a fiatal center.

fotó: basketzaragoza.net

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus