Duinker: Együttes erővel megszerezzük a győzelmet

Josh Duinker, az Egis Körmend centere meggyőző debütálása után az Alba Fehérvár ellen is győzni szeretne.

A Szeged elleni bajnokin 24 perc alatt 22 pontot szórt a vasiak holland-ausztrál kettős állampolgárságú centere. Josh Duinkert az első bajnoki tapasztalatairól, valamint a szerdai, Alba Fehérvárral szembeni rangadóról kérdeztük.
 

Az első félidő elég nehézkes volt számotokra, hátrányból kezdtétek a harmadik negyedet, de nagyon gyorsan sikerült fordítanotok. Mit kért tőletek Cizmic mester a szünetben?  

Azt szerette volna látni tőlünk, hogy agresszívabban játszunk és irányításunk alatt tartjuk a játékot. A félidőben úgy döntött, hogy csapdázni fogjuk az irányítót. Ezáltal felpörgött, határozottabbá vált a csapat, erre pedig szükség volt a második félidőben mutatott fordításhoz.

Mi volt a legnagyobb probléma a találkozó első felében?

Eltüntettük magunk elől az első mérkőzés idegességét. Mentálisan teljesen felkészültek voltunk, de mindezt nem tudtuk átültetni a gyakorlatba a mérkőzés korai szakaszában. De javítottunk, helyre tettünk mindent, amivel kijöttünk a gödörből. Az a tény, hogy erre idegenben képesek voltunk, mutatja, hogy a csapatnak mekkora szíve van. Ez azonban teljesen más lesz szerdán, mert hazai pályán játszhatunk, a szurkolóink ott lesznek mögöttünk, és remélem, együttes erővel megszerezzük a győzelmet.

Véleményed szerint mi volt a szegedi mérkőzés legfontosabb tapasztalata?

Már az első mérkőzésen bizonyítottuk, hogy mennyire szívósak vagyunk, épp ezért büszke vagyok a csapatra. Az első félidőben ástunk magunknak egy gödröt, és olyan úton haladt a játékunk, melyet nem akartunk. A fordulás után azonban átvettük az irányítást, és az ott mutatott játék sokat elmond a karakterünkről.

Szerda este következik az első hazai találkozó, az Alba Fehérvár ellen, mely hosszabbításos vereséggel kezdte az idényt. Mit vársz a mérkőzéstől? 

Szombaton már edzettünk is, annak ellenére, hogy a buszunk hajnali négy órakor érkezett meg Körmendre. Izgatott vagyok, hogy milyen lesz a saját közönségünk előtt játszani, minden tőlünk telhetőt meg fogunk tenni a győzelemért. Szoros mérkőzésre számítok, de bízunk magunkban, és ha összetartva, keményen tudunk játszani, akkor csak jól jöhetünk ki a mérkőzésből. Az edzőnk nagyon jó munkát végzett, azon volt, hogy kihozza belőlünk a legjobbat az előszezon során. Érzem, tudom, hogy ezt folytatni fogjuk, jobbak leszünk. 

Slide, Fotó: Josh Duinker Facebook-oldala

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus