Dzunics a lepattanókban, Cizmic több dologban látta a vereség okait

Így értékelték a főszereplők a szombati hat NBI/A-s meccset - a Jászberény és a MAFC bravúrja mellett megtört a DEAC vereségszériája is.

 

MAFC – Atomerőmű SE 89-78

Garai Péter, MAFC (kosarsport.hu): Azt gondolom, hogy nem volt sokkal másabb ez a mai, mint az eddigi mérkőzéseink. Az életünkért küzdünk már mérkőzésről mérkőzésre és egyre jobb arcunkat mutatjuk. Kritikus pillanatokban jó döntéseket hoztunk ma, amivel meg tudtuk tartani a biztos előnyünket. Dukiccsal egy olyan plusz jött a játékunkba ,ami nagyon sokat segít rajtunk. Mindenkinl aki ma pályára került, látszott, hogy 100%-kal ég és hogy értik, hogy miért vagyunk itt és mindent megtettek a győzelemért.

Teo Cizmic, ASE (kosarsport.hu): A MAFC az egész mérkőzésen jobban fókuszált, jobban dobott és passzolt. Ez a fő oka annak, hogy az első negyedben kialakult egy komolyabb különbség és utána csak futottunk az eredmény után. Gratulálok a MAFC-nak.

Lakits András (MAFC) gondolatai:

JP Auto-JKSE - Alba Fehérvár 82-72

Lo Elhadji Malick, Jászberény (kosarsport.hu): A szív diadala volt ez a mai győzelem. A Szeged elleni vereséget követően a fiúk nagyon meg akarták mutatni, hogy mire képesek, és ez sikerült. Köszönöm nekik, hogy elfogadtak a kispad mellett.

Braniszlav Dzunics, Alba (kosarsport.hu): Gratulálok a Jászberénynek, mert megérdemelten nyertek ma ellenünk. Védekezésünk nem volt megfelelő, nagyon sok lepattanót engedélyeztünk a hazaiaknak, akik sokszor eredményesek voltak második esélyből.

A sajtótájékoztató felvétele:

KTE-Duna Aszfalt - Kaposvári KK 82-68

Forray Gábor, Kecskemét (ktekosar.com): Gratulálok a csapatomnak, amit ma elterveztünk, azt egy dolog kivételével sikerült is megvalósítanunk. Az, hogy nem lett nagyobb a különbség, annak tudható be, hogy a támadólepattanókat jól szedte a Kaposvár. Ezen dolgoznunk kell, hiszen volt már olyan, hogy emiatt vereséget szenvedtük, most azonban nem így történt. Nincs időnk örömködni, hiszen szerdán utazunk Szombathelyre, komoly meccs vár ránk, szeretnénk rendesen felkészülni. Mondhatom, hogy magabiztosan nyertünk, de nem volt könnyű dolgunk. Keményen meg kellett dolgoznunk, hiszen a Kaposvár fizikális csapat, főleg a tábla alatt. Hatvannyolc ponton tartottuk őket, ami azt gondolom, jó. Volt olyan meccs, amikor Ivosev egymaga dobott negyvenet. Kintről ezúttal sem találtunk be, de egyszer majd kiszakad a zsák, és akkor talán tudunk nagyobb arányban is győzni. Köszönöm a szurkolóink támogatását!

Fekete Ádám, Kaposvár (delfinek.hu): Gratulálok a Kecskemétnek. Köszönöm a szurkolóinknak, hogy elkísértek minket. Aki látta a mérkőzést, az tudja, hogy arra nincs mentség, hogy 17-18 percet kényelmesen játszunk, aztán leszünk csak kemények. Ilyet nem lehet megtenni, főleg nem olyan csapatok ellen, mint a Kecskemét. Csalódott vagyok, nem tudunk az első pillanattól koncentráltan játszani, úgy, hogy átérezzük minden pillanatát a mérkőzés fontosságának. A középházban fogunk játszani, és minden egyes mérkőzés nagyon fontos, ezt kellene tudatosítaniuk magukban a játékosoknak. Szakmai dolgokról kár lenne beszélni. Sok sikert a Kecskemétnek!

Forray Gábor szavai videón:

PVSK-VEOLIA  – DEAC 81-88

Csirke Ferenc, PVSK (kosarsport.hu): Csütörtök este tudtunk először teljes csapattal edzeni, ez meg is látszott a mérkőzésen, nagyon sokat egyénieskedtünk. Rosszul dobtunk, elvesztettük a lepattanócsatát és a gyűrű alól kevés pontot szereztünk. Még küszködünk a szerkezetváltással.

Berényi Sándor, DEAC (kosarsport.hu): Rettentő boldogok vagyunk, nagyon szenvedtünk az elmúlt hónapokban, remélem, ez a győzelem nagy energiákat mozgósít. A második negyed közepétől azt a védekezést kaptam vissza a csapattól, amit megbeszéltünk.

Csirke Ferenc értékelése videón:

Egis Körmend - Naturtex-SZTE-Szedeák 77-72

Gasper Potocnik, Körmend (kosarsport.hu): Gratulálok a csapatomnak. Ez nem volt egy egyszerű mérkőzés, mert két nehéz meccs, a szolnoki és a Venezia elleni után játszottunk. De az egész mérkőzésen többé-kevésbé jól koncentráltunk. Úgy gondolom, hogy egész jól védekeztünk, csak a 2. félidő elején nem voltunk elég agresszívak, ezért a szegedi csapat 23 pontot tudott dobni a 3. negyedben. Ezután jobban játszottunk már és annak ellenére, hogy a Szeged nagyon jó volt, megérdemeltük ezt a győzelmet. A mérkőzés előtt is mondtam már, hogy ez nem lesz egyszerű. A Szeged egy nagyon jól védekező csapat. Támadásban voltak ma problémáink, nem volt túl jól napunk, de nagyszerű küzdéssel és csaptmunkával odaértünk a végére és meg tudtuk nyerni ezt a fontos mérkőzést.

Andjelko Mandic, Szedeák (kosarsport.hu): Gratulálok a Körmendnek. Megérdemelték a győzelmet. Mint ahogy, mi is megérdemeltük volna a győzelmet. A fiúk azt játszották, amit kértem tőlük, próbáltuk a játékot lassítani, ami sikerült is. A végén viszont a Körmendnek talán valamivel hosszabb padja volt és nem koncentráltunk eléggé a támadások befejezésénél.

Szegedi gondolatok videón:

Zalakerámia ZTE KK - Sopron KC 96-86

Bencze Tamás, ZTE (nso.hu): Ebben a győzelemben volt egy kis szerencsénk is. Nagyon jól kezdtünk, aztán később érthetetlenül pontatlanokká váltunk. Feljöttek a vendégek, de összességében szinte végig vezettünk. A végén volt két kulcsfontosságú dobásunk, és a második húsz percben a távoli kísérleteink is pontosabbak voltak, ez elég volt a győzelemhez.

Sabáli Balázs, Sopron (nso.hu): Az első öt percben érthetetlenül gyengén játszottunk, puhák voltunk. Majd felálltunk, volt nyolcvan rádobásunk, de az eredményességben ez túlzottan nem tükröződött. Sajnos ezen a találkozón inkább az egyénieskedés játszotta a főszerepet. Ilyenkor nehéz egy edző helyzete. De azt is tudomásul kell venni, hogy ezekkel a játékosokkal már nyertünk fontos meccseket. Abban bízom, hogy még nyerünk is.

A sajtótájékoztató felvétele:

fotó: kosarsport.hu

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus