Dzunics szerint a Kecskemét nyugodtabb volt, az Alba kapkodott

Így látták az érintettek az Alba-Kecskemétet és a Falco-Sopront - szöveges és videós értékelések a két pénteki meccsről. 

Két mérkőzést rendeztek pénteken a férfi NBI/A csoportban: az Alba Fehérvár egyszer sem tudta leszakítani a Kecskemétet, a vendégek pedig a negyedik negyedben kicsikarták a győzelmet, míg a Falco két hosszabbítás után gyűrte le a Sopront. Íme a résztvevők értékelései:

Alba Fehérvár - KTE-Duna Aszfalt 75-79

Dzunics Braniszlav, Alba (kosarsport.hu): Megérdemelten győzött a Kecskemét, szoros végjátékban kerekedett fölénk. Nem voltunk eléggé agresszívek a festékben, és a végén egy kicsit kapkodtunk, míg ellenfelünk higgadtabban játszott.

Forray Gábor, Kecskemét (kosarsport.hu): Örülök annak, hogy sikerült Fehérváron nyerni, ez még edzői pályafutásom alatt nem fordult elő. Büszke vagyok a játékosaimra, amit elterveztünk, a csapat végrehajtotta. Az Alba nem tudott bennünket lerohanni, arra törekedtünk, hogy öt-öt elleni játékot játsszon, de a győzelmünk igazi kulcsa meggyőződésem szerint az öt eladott labdánk volt. Nagyon jól kontrolláltuk a mérkőzést és nem engedtünk sok könnyű fórt. A második negyedben az Alba Magyarországon egyedülálló dobóteljesítményt nyújtott, hétből hét triplát dobott, de ennek ellenére csapatom egálban tudott maradni, és ez mutatta a csapat tartását. Igazság szerint azért szerencse is kellett ehhez, de meg is dolgoztunk a győzelemért. 

A sajtótájékoztató videója:

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - Sopron KC 114-109

Sabáli Balázs, Sopron (sakc.hu): A fiúk mindent megtettek, megteremtették az esélyt maguknak egy óriási bravúrra és bár a mi hibáinkból szereztek néhány könnyű kosarat a hazaiak, nem lehet egy rossz szavam sem a csapatra. Most érthetően mindenki csalódott, de egyértelmű: pozitívan kell feldolgozni ezt a vereséget. Erőt kell adjon ez a játék és a tudat, hogy egy topcsapat eddig bevehetetlen csarnokában egy ilyen meccset tudtunk játszani.

A sajtótájékoztató videója a két vezetőedző, valamint Parker és Perl értékelésével:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus