Dzunics szerint hasznos túrán vett részt az Alba

Az Alba Fehérvár vezetőedzője, Dzunics Braniszlav a klub hivatalos honlapjának mesélt a múlt heti, lengyelországi felkészülési torna tapasztalatairól.

Dzunics Braniszlav a klub hivatalos honlapjának, az albakosar.hu-nak mesélt a múlt heti, lengyekországi tornáról:

Az első két mérkőzésen magabiztosak voltunk az Ostrów Wielkopolskiban rendezett erőpróbán, előbb a szlovák bajnok Inter Bratislavát vertük végig vezetve, 88-78-ra, a második találkozón pedig a cseh Pardubice ellen bizonyultunk jobbnak. Tulajdonképpen bejött a papírforma, ugyanis tavaly ősszel, az Európa Kupában is találkoztunk velük, mindkétszer nyertünk, az idegenbeli derbin hosszabbításban, hazai pályán is nagy csatában, a rendes játékidőben. Ezúttal elértük ellenük a bűvös 100 pontot, ellenfelünk mindössze 79 pontot gyűjtött a találkozón. Így érkeztünk el a lengyelek elleni, utolsó mérkőzésig, amelyen a BM Slam Ostrów megérdemelten győzött ellenünk, 83-66-ra.

- Kifejezetten hasznos volt a túra, erős együttesekkel vívtunk mérkőzéseket. Jó volt a szervezés, egy kicsi, inkább tornateremnek nevezhető, hangulatos csarnokban került sor a meccsekre. Az első két derbin egyértelműen jobbak voltunk ellenfelünknél, többet futottunk, mint a riválisok, valamint jobban dobtunk és védekeztünk, mint ők. A zárónapon viszont a házigazdák megérdemelt győzelmet arattak ellenünk. A lengyeleknél akadt egy 217 centiméterre nőtt center, nálunk viszont olyanok játszottak belül, akik a bajnokikon nem ezen a poszton lépnek majd pályára. Nem minden lepattanót szereztek meg a vendéglátók, de a lecsorgók többségét igen, e tekintetben egyértelműen domináltak, centikben alulmaradtunk, ami befolyásolta a végeredményt. A pozsonyiak és a Pardubice ellen végig vezetve győztünk, a szlovákok gyakorlatilag ott tartanak a felkészülésben, ahol mi, a csehek sincsenek még készen, főleg külső posztokon akadnak hiányosságaik – közölte Dzunic Branislav.

A szakvezető elmondta, kimondottan örül, hogy az Európa-bajnokságon a válogatottban is kulcsembernek bizonyuló Keller Ákos ismét a csapattal gyakorol.

Forrás, Foto - albakosar.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus