Dzunics szerint nagy siker az Alba továbbjutása

Az Alba Fehérvár vezetőedzője szerint főleg a meccs elején védekeztek gyengén - az újabb nemzetközi meccsek segítenek a csapatépítésben.

Az Alba Fehérvár vezetőedzője, Dzunics Braniszlav a klub hivatalos honlapjának, az albakosar.hu-nak adott nyilatkozatot a tegnap esti, Cmoki Minszk elleni 87-82-es vereség után, amelynek ellenére továbbjutott a magyar bajnok a FIBA Europe Cup második körébe:

- Végig hullámzott a játékunk a Tsmoki elleni mérkőzésen, a védekezésünk főleg a meccs elején volt a vártnál gyengébb, nem tudtuk azt játszani, amit elképzeltünk. Nem voltunk elég agresszívak és kemények, amit a fehéroroszok kihasználtak. Harcoltunk, nem adtuk fel, ennek köszönhettünk, hogy a végjátékban közel jöttünk, sikerült viszonylag szoros eredményt elérnünk.  Mindegyik pályára lépő játékosunk maximális akarattal játszott, a záró negyedben nagyon jól céloztunk kintről, a sikeres külső dobásokkal jöttünk vissza a meccsbe.  A továbbjutásnak természetesen örülünk, úgy gondolom, ez nagy siker a klub életében. Tavaly is továbbléptünk az első csoportkörből, ezt sikerült megismételnünk. Az újabb, nemzetközi mérkőzések segítenek a csapat további építésében.

Forrás - albakosar.hu
Foto, Slide - fiba.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus