Dzunics szerint nagyszerűen játszott az Alba Izmirben

Az Alba Fehérvár trénere szerint ugyanúgy nyerhettek volna idegenben is a Pinar Karsiyaka ellen, ahogy hazai pályán - a végére elfáradtak - Markovics Luka lázasan vállalta a játékot.

Az Alba Fehérvár trénere, Dzunics Braniszlav mesélt a klub hivatalos honlapjának a Pinar Karsiyaka elleni kiesést követően:

- Úgy gondolom, nagyszerűen játszottunk, mindent megtettünk a továbbjutás érdekében. Erre meg is volt az esélyünk, a vége előtt három perccel, Kovács Ákos triplájával vezettünk, azonban a végjátékot a hazaiak bírták jobban. A sérülések miatt kevesen voltunk, az elutazás előtt pedig Lóránt Péter is kidőlt. A kulcsembereink nagyon sok időt töltöttek a pályán, ami a meccs lefújása előtt megbosszulta magát. Nem volt nagy különbség a két csapat között, ahogy hazai pályán győztünk, ugyanúgy nyerhettünk volna Izmirben is. Bravúros kosarakat dobtunk, a játékunk végig rendben volt, a kiesés ellenére elégedett vagyok a fiúkkal - mondta vezetőedzőnk.

És a kinti összecsapáson (is) kiválóan játszó Markovics Luka is elmondta gondolatait, többek között azt is, hogy a sok hiányzó mellett ő sem volt 100%-os:

- A meccs előtti napon, az elutazásnál már tudtam, hőemelkedésem van. Nem vittem magammal hőmérőt, de érzem az ilyesmit, a közérzetem nem volt az igazi, ez befolyásolt a játékban, de igyekeztem nem tudomást venni róla. Küzdöttem a fiúkkal, hogy sikerüljön a remélt továbbjutás, Nagyon sajnálom, hogy nem jutottunk a BL csoportkörébe, megérdemeltük volna, hogy az idei őszön ott szerepeljünk. Végig nyílt volt a törökök elleni csata, az Izmirben rendezett meccs közben is végig azt éreztem, hogy nem jobbak nálunk. Ahogy itthon, idegenben is volt esélyünk a sikerre. Motiváltak voltunk, végig bíztunk magunkban. A múlt pénteki, itthon mérkőzésen gyengén kezdtünk, figyelmetlenek voltunk, aztán fordítottunk, kilenc ponttal elléptünk, sajnos a kiélezett helyzetekben nem voltunk elég higgadtak. A végjáték a törököké volt Fehérváron is, végül két ponttal nyertünk. Ha sikerült volna nagyobb különbséggel, talán másként alakul a hétfői visszavágó. De ezt már soha nem tudjuk meg, kiestünk. Végig versenyben voltunk Izmirben, a végére elfáradtunk, nem mentek be a dobásaink, ellenben a hazaiak betaláltak. Sajnálom, hogy nem leszünk ott a BL-ben, annak viszont örülök, hogy a FIBA Europe Cup sorozaton bizonyíthatunk. Természeten a magyar bajnokságra is nagyon figyelünk, a hétvégén, a Falco ellen, idegenben kezdjük meg szereplésünket az NB I-ben – közölte Markovic Luka.

Forrás - albakosar.hu
Foto, Slide - fiba.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus