Dzunics szerint sokkal jobban áll az Alba, mint egy éve

Dzunics Braniszlav adott interjút a TLI-Alba Fehérvár hivatalos honlapjának, amelyben többek között elmondta, sokkal jobban áll csapatunk, mint egy éve ilyenkor.

Az albakosar.hu interjúja:

A TLI-Alba Fehérvár kosarasai hétfőn délelőtt kezdik a felkészülést az Alba Regia Sportcsarnokban. Természetesen nem teljes létszámban, egyelőre néhány sportolónak vezényel tréninget augusztus 15-én, délelőtt 10 órakor a vezetőedző, Dzunic Branislav.

- A keret jelentős átalakuláson ment keresztül, a tavalyi csapatból Lóránt Péter, Markovic Luka, Filipovics Márkó és Tóth Péter ott lesz az első tréningen. Mellettük a Kecskemétről visszatérő Keller Iván is, a fehérvári fiatalok közül Varga Máté és a legutóbb Pécsen, a Rátgéber Akadémián, majd a PVSK-ban szereplő Somogyfoki Péter. A nyáron, Szolnokról hazatérő Keller Ákos a válogatottban szerepel, ezért érthetően ő sem gyakorol velünk. A Vasas Akadémiából érkező kongói Joel Nshimba is később kapcsolódik a munkába, elhúzódó sérülése miatt egyelőre nem edzhet. Az első tréning játékos, labdás edzés lesz, a komolyabb terhelés később következik. A fiúknak a nyári pihenő után bele kell rázódniuk a munkába – mondja Dzunic Branislav szakvezető.

A hazai bajnokság júniusi zárása óta a légiósok mindegyike távozott, a hazai kosarasok közül is többen más klubban folytatják pályafutásukat, a következő szezonban nem itt pattogtat Csorvási Milán, Supola Zoltán, Czirbus József és Aleksa Brbaklic. Dzunic Branislav nem szeretne tippelni az új bajnokságot illetően, ám abban feltétlenül bízik, hogy a tavalyi sikerek folytatódnak.

- Akadnak riválisok, ahol már adott a keret, másutt még keresgélnek a vezetők. A tavalyihoz képest lényegesen jobban állunk, ami optimizmussal tölt el. Egy éve, különböző okok miatt az első bajnokin csak két külföldivel álltunk fel, ezúttal ez biztosan nem fog bekövetkezni. Úgy gondolom, felkészülten várjuk majd az októberi rajtot. Két tornán veszünk részt, szeptember első hétvégéjén Kolozsváron, majd Pakson, közben szorgalmasan vívjuk az edzőmeccseket. A bajnokság mellett a nemzetközi porondon is szerepelünk, az Európa Kupában, méghozzá rangos ellenfelekkel, ez szintén komoly kihívást jelent. Továbbá a bajnokság sem ígérkezik könnyűnek, legutóbb is nagy harc folyt a dobogóért. Az igazság az, nem szeretek mindig új együttest építeni, a folytonosság híve vagyok, de tudomásul kell venni, ez a csapatsportok velejárója. Ezúttal is szinte teljesen kicserélődik a keretünk. A külföldiek távoztak, ami érthető is, egy jó szezon után a légiósok általában továbbállnak, másutt igyekeznek jobb szerződést kicsikarni maguknak.

Az elmúlt szezonban Fehérváron szereplő légiósok közül Tristan Spurlock Argentinában folytatja, a Quimsa Santiago del Estero nevű gárdában, Ryan Pearson Franciaországban, az élvonalban egyre meghatározóbb Le Mansban pattogtat. A kanadai irányító Kenny Cherynek a német első, míg Anthony Mylesnek az olasz második ligából van ajánlata. Az utolsóként, kora tavasszal, Ausztriából, a Güssing csapatából érkező center, Jerrell Wright további pályafutásával kapcsolatban nincsenek érdemleges információk.

Forrás, Foto, Slide - albakosar.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus