Egységesebb lehet az idei Körmend

Németh Ákos szerint jobb a hangulat az öltözőben - ő Körmenden akar fejlődni - motiválja Halász és Bán érkezése. 

Az elmúlt évben – pályafutása során először – Németh Ákos vehette át a Mogyorósy család elismerését. A fiatal játékos az idén is elszántan készül a bajnoki és kupasorozatokra, nagyra becsüli az egy éve átvett díjat. A bckormend.hu készített vele interjút:

„Szerintem minden fiatal körmendi kosárlabdázónak az álma, hogy ezt az elismerést egyszer megkapja. Óriási megtiszteltetés volt! Nem vagyok olyan fiatal, aki a kupákra, különdíjakra hajt, de ezt nagyon nagy örömmel vettem át! Azóta is fontos helyen tartom a szobámban. Én is úgy érzem, hogy a mögöttem álló 2-3 évben óriási fejlődésen mentem keresztül, ami a külföldi edzők érkezésének volt köszönhető. Ebben a szezonban pedig még nagyobb lehetőséget kapunk a fejlődésre, hiszen a bajnokság mellett három kupában is indulunk. Sokat edzünk, ami azért fontos, mert az ide érkezett külföldiektől is sokat tanulhatunk a közös munka során. Ráadásul még különmunkát is végeznek velünk, minden feltétel adott ahhoz, hogy fejlődjünk.”

A nézők általában a mérkőzéseken látottak alapján ítélik meg egy-egy játékos teljesítményét, ugyanakkor az edzők számára fontos a mindennapi edzéseken mutatott munka, hozzáállás is. Mi ad ehhez erőt, kitartást? Hiszen napi két edzés hosszabb távon elég megterhelő lehet

„Megvan bennünk – én elsősorban a fiatalok nevében beszélek – a kellő motiváció, de az edzőktől is megkapjuk azokat az impulzusokat, amelyek erőt adnak. Az idei felkészülési szezonban is nagyon erős ellenfeleink voltak, ez is arra ösztönöz, hogy keményen dolgozzunk, le akarjuk győzni őket. Testközelből láthattunk nagyon komoly játékosokat, ez is arra sarkall, hogy fejlődjünk.”

Egyre több lehetőséget kapsz a felnőtt csapatban, ami esetleg más klubok felé is jó ajánlólevél lehet. Nem hívnak? Nem gondolsz arra, hogy máshol kosárlabdázz? Mi az, ami marasztal Körmenden?

„Én más klubban még nem is gondolkodtam, nekem itt kell teljesítenem. Egyelőre Magyarországon nem látok más lehetőséget, ahová elmennék, ahol többet fejlődhetnék, mint itt. Itt születtem, itt vagyok itthon, ráadásul mindenki tudja, hogy milyen tradíciói vannak a körmendi kosárlabdának és óriási élmény ilyen közönség előtt játszani.”

A csapatkapitányt, Ferencz Csabát szoktuk utolsó mohikánként emlegetni, mint a korábbi saját nevelésű fiatal generáció utolsó képviselőjét. Ha úgy vesszük, akkor a következő te vagy, hiszen neked jut most a legtöbb szerep a jelenlegi fiatalok közül.

„Igen, ez egy kicsi nyomást is jelent a számomra, és nem csak nekem, hanem a fiatal csapattársaim számára is, hiszen vagyunk néhányan, akik szerepet kapunk a felnőtt keretben. De ennek meg kell felelnünk és meg is akarunk felelni. Óriási lehetőség van előttünk, ráadásul úgy látom, fogynak a magyar játékosok az élvonalban, ez is lehetőséget jelent a számunkra.”

Ugyanakkor Bán Tibor és Halász Ákos is hátvéd poszton érkezett a kerethez. Nem érzed úgy, hogy ez számodra csökkenti a lehetőségeket? Vagy esetleg épp fordítva látod, és motivál a kihívás?

„Ezen a kérdésen én is gondolkodtam már, és arra jutottam, hogy ez nekem jó, hiszen ezzel versenyhelyzet alakult ki, még inkább meg kell küzdeni a helyért a csapatban. Azt sem szabad elfelejteni, hogy már voltak sérültjeink most is, a tavalyi szezonra pedig mindenki emlékezhet, ezért úgy látom, hogy fejlődés a csapat számára, hogy ők érkeztek. Edzéseken is még keményebb, még magasabb szintű a munka.”

Mi a véleményed az idei keretről?

„A legutóbbi szezonban egyénileg voltak jobb képességű, képzettebb idegenlégiósaink, de az idei keret csapatként sokkal jobban működhet majd, egységesebb lehet. Ez pedig sokkal inkább előre viheti a gárdát, mint ha jó egyéniségek lennének, de széthúzás lenne a csapatban. A felkészülés alatt úgy láttam, hogy minden klappol, sokkal jobb a csapategység, az öltözőben is jobb a hangulat, úgyhogy bizakodó vagyok!"
 

fotó: Egis Körmend Hivatalos
forrás: bckormend.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus