Eilingsfeld: Ott akarunk lenni az Eb-n!

A magyar válogatott alapembere szerint mindent megtesznek a kijutásért és a két győzelem után a kellő önbizalom is meglehet. 

A kosarsport.hu készített interjút a válogatott egyik alapemberével, a britek ellen parádésan játszó Eilingsfeld Jánossal.

- Korábbról inkább az őserő, a megalkuvást nem tűrő küzdőszellem maradhatott meg veled kapcsolatban a szurkolókban, az talán kevésbé, hogy precíz csuklóval szórod a hárompontos kosarakat, mint tetted Kecskeméten a britek ellen. Ez valóban egy külön elem a játékodban? 

- Nem, korábban is dobtam triplákat, s edzőim biztattak is erre. Ma már a négyes poszton játszó játékosoknál elengedhetetlen az aránylag jó hatékonysággal végrehajtott távoli dobás, tripla, úgyhogy dobok, vállalkozom is távolról egyre bátrabban, de persze nem ész nélkül. Az mondjuk tény, hogy ebből a szempontból részemről a britek elleni meccs valóban elég látványosra sikerült. 

- Bement az első, és az önbizalmat adott, így működik? 

- Minden meccs más, nem lehet ezt ennyire leegyszerűsíteni, általánosítani, de mondjuk az tény: ártani nem árt, ha az ember első kísérlete sikeres. 

- Miben kell még fejlődnöd? 

- Minden edzésre úgy megyek le, hogy fejlődjek, és minden meccsen próbálok a tőlem telhető legtöbbet megtenni csapatom sikeréért - ennél többet nem tehetek. 

- Két meccs után két győzelemmel vezetitek az Eb-selejtező csoportot. Hogy látod az esélyeket? 

- Nagyon szeretnénk kijutni az Európa-bajnokságra. Az első két mérkőzésen helyenként jó játékkal aratott két magabiztos győzelem egészséges önbizalmat kell hogy adjon a három meccses idegenbeli túrára. Bízom a csapatban, mindent megteszünk azért, hogy ne üres kézzel, győzelem, sőt inkább győzelmek nélkül jöjjünk haza. Ott akarunk lenni az Európa-bajnokságon! 

forrás: kosarsport.hu

Fotó: FIBA.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus