Élete eddigi legjobb idényére készül a Kaposvár hátvédje

Papp Péter élvezi a nagyobb szerepet és több felelősséget - szerinte nagyon jó csapat lesz a Kaposvár - távlati célja a válogatott.

Idén komolyabb szerep vár Kaposváron Papp Péterre - ugyan a fiatal hátvéd megsérült a felkészülés során, ez a bajnoki szereplését a tervek szerint nem fogja befolyásolni. A Kezdő5.hu-nak beszélt arról, hogy mire számít. 

Először is: hogy van a sérülésed? Úgy tudjuk, hogy a bokád ment ki, de a szezonrajtra rendben lehetsz - hogy érzed magad, mi történt pontosan, hogyan javul?

A Paks elleni kupameccsen egy betörésnél ráléptek a lábamra, és aláfordult a bokám. Nagy fájdalmat éreztem, és azt hittük, hogy komolyabb a baj. Az MR-vizsgálat szerint szerencsére nem sérültek a szalagok. Ezzel együtt még be van dagadva, és a kék-lila összes árnyalatát lehet rajta látni. Menni már tudok vele, és a héten mindenképpen edzeni szeretnék, hogy ott legyek a rajtra.

Idén egyértelműen sokkal nagyobb szereped lesz a csapatnál, mint eddig. Évek óta ott vagy a felnőtteknél, de vagy sérülés, vagy más (például mert három-négy rutinos játékos, légiós volt előtted a posztodon) miatt eddig kevesebb lehetőséget kaptál. Most viszont a klub egyértelművé tette, hogy jelentősen számít rád. Mennyire élvezed ezt a szerepkört, milyen szezonra számítasz a saját szempontodból?

Nagyon vártam már ezt, mondhatni évek óta. A számomra nem túl jól sikerült bajnokság után leültünk beszélgetni Monok Tiborral és Fekete Ádámmal. Elmondták, hogy Fodor Marci távozása után rám számítanak azon a poszton, nem hoznak más játékost, bíznak bennem. Ennek megfelelően a szerződésemet is átalakították, ami egyértelműen jelezte, hogy komolyan gondolják, amit mondanak. Most rajtam a sor, hogy éljek a felkínált lehetőséggel. Mindent meg fogok tenni ezért, és őszintén remélem, hogy az eddigi legjobb szezonom következik.

Hogyan értékeled a felkészülést a saját szemszögedből, mennyire sikerült úgy teljesítened, ahogy azt vártad magadtól? 

A nyáron sem álltam le teljesen, igyekeztem magam formában tartani. A felkészülés jól sikerült, az edzőmeccseken igyekeztem beleszokni az új szerepkörbe. Próbálok sokkal bátrabban játszani, és többet vállalni. Kicsit furcsa még a több lehetőség, a nagyobb felelősség, Ádám részéről viszont megvan a türelem és a bizalom, ami nagyon fontos számomra.

Mit gondolsz az idei Kaposvárról? Sokak szerint nagyon erős lesz a kezdőcsapat, és ha a padról érkezők hozzáteszik, amit kell, akkor sokáig juthat a KKK.

Erős csapatunk lesz, ez egészen biztos. A hátvédsorba Chris Dunn hozza a rutint, Mo Evans a lendületet, Toma Ivosev pedig jól illeszkedik a korábban már remekül működő Hendlein-Spica pároshoz. A mezőnysorba jövünk mi Baki Gerivel, de magas posztra is lesz megfelelő cserénk Grebenár Peti személyében. Aztán ott vannak még a fiataljaink, akik a felkészülési tornákon bizonyították, hogy lehet rájuk számítani. Sérüléshullám már volt nálunk, remélem, hogy a bajnokság során elkerül minket, és akkor kitűnő idénynek nézhetünk elébe.

Kitől tudsz a legtöbbet tanulni a jelenlegi csapatból, ki segít a legtöbbet akár az edzéseken, akár a pályán, meccs közben? Az utóbbi években Fodor Mártontól azért bőven lehetett ellesni dolgokat, ő viszont már nem a Kaposvár tagja.

Fodor Marcitól tényleg sokat tudtam tanulni, amíg Kaposváron volt. Most is van egy rutinos irányító, Chris Dunn, akitől sok jó dolgot tudok ellesni, ami a posztomhoz kell. A legtöbbet viszont Fekete Ádám segít, aki tényleg mindenre figyel, edzéseken kijavítja a hibáimat, és mindig van egy jó szava hozzám. A pályán kívül Hendlein Rolihoz, a csapatkapitányunkhoz fordulhatok, ha bármi problémám van.

Mennyire gondolkodsz előre a karrieredben? Van egy szint, egy mérföldkő, amit szeretnél elérni, vagy teszed, ami tőled telik, és meglátod, hogy az meddig visz?

Ahogy korábban is említettem, abban bízom, hogy ez lesz az eddigi legjobb szezonom, és meghatározó játékossá növöm ki magam. Szeretnék olyan teljesítményt nyújtani, hogy előbb-utóbb szóba kerülhessek a válogatott keret összeállításánál is.

fotó: delfinek.hu / Rónási Márton

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus