Elijah Macon is csatlakozott az Albához

Az Alba legutóbb igazolt amerikai légiósa tegnap már a csapattal edzett - az átállással bajlódik még, aranyat akar nyerni a fehérváriakkal a bajnokságban, Kasey Hill-lel pedig ismerik egymást.

A klub hivatalos honlapja, az albakosar.hu készített interjút Elijah Maconnal:

A hétfő délelőtti tréningen már beszállt a gyakorlásba legújabb légiósunk, a 206 centiméterre nőtt, 110 kg súlyú Elijah Macon. Az 5-ös poszton bevethető kosaras Columbus városában született, Ohio államban, egyetemi tanulmányait a West Virginia egyetemén folytatta. Csapatával megbízhatóan teljesített az NCAA-ben, a legutóbbi idényben a legjobb 16 között búcsúztak, a későbbi finalista Gonzaga bizonyult náluk jobbnak.

Macon vasárnap este megérkezett Fehérvárra, meglehetősen fárasztó, 16 órás utazás után toppant be a koronázó városba, Columbusból. Hétfőn délelőtt edzett, valamint a szükséges orvosi vizsgálatokon esett át.

- Houstonban szálltam át, majd Isztambulban, a török nagyvárosból érkeztem Budapestre, végül új állomáshelyemre. Igyekeztem a repülőn is pihenni, valamint sikerült a járműben is, amely a reptérről Fehérvárra szállított. Próbáltam minél gyorsabban ágyba kerülni, de nem aludtam jól, mindössze csak néhány órát. Az átállással bajlódom, kell még néhány nap, míg megszokom a körülményeket – közölte Elijah Macon.

A center elmondta, alapvető információi vannak új klubjáról, tudja, hogy a gárda a tavalyi szezonban mindent megnyert itthon, bajnok és kupagyőztes lett, valamint a nemzetközi porondon is szerepelt.

- A bajnoki döntő utolsó meccsét megnéztem felvételről, valamint több bajnoki és nemzetközi mérkőzés összefoglalóját is láttam, tehát néhány dologgal már tisztában vagyok a csapat szerkezetét és az új társakat illetően. A klubnál mindenki kedves és segítőkész velem, a körülmények jók, biztosra veszem, remekül érzem majd magam az elkövetkező egy év során. Fontos, hogy ismét kilépünk a nemzetközi porondra, a Bajnokok Ligája indulhatunk. Természetesen aranyat szeretnék nyerni a társakkal a bajnokságban, azért jöttem, hogy ehhez hozzásegítsem a csapatot.

Nem került teljesen idegenek közé, bár baráti viszonyt nem ápoltak, Kasey Hill nem ismeretlen számára. Az egyetemi bajnokságban már viaskodtak.

- Ha jól emlékszem, két évvel ezelőtt, de lehet, a legutóbbi idényben is találkoztunk az egyetemi bajnokságban. Egyik meccs után viszonylag hosszasan beszéltünk is, tehát Kasey-vel ismerősként üdvözölhettük egymást a hétfői edzést megelőzően.

Macon Székesfehérvár belvárosát természetesen még nem ismeri, az elkövetkező napokban erre lesz módja. Nem csak a történelmi városról, hazánkról sincsenek különösebb információi. Az Egyesült Államok területét mindössze egyszer hagyta el, két éve, Kínában vett részt egy nemzetközi, egyetemi tornán csapatával, a West Virginiával.

Forrás, Foto - albakosar.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus