Ellentétes félidők - belülről

Egyik meghatározó játékosát, a másfél perc elteltével bokasérülést szenvedett Filip Barovicsot korán elveszítve, nagy küzdelemben kerekedett a Nyíregyháza csapata fölé a zsinórban harmadik meccsét megnyerő Sopron.

A végjátékban főszerepet vállalt a hazai sikerben Tóth Gergely, aki ezúttal a légiós középjátékos kiválása után az ötös poszton kosarazva jutott 19 pontig és 7 lepattanóig. A válogatott játékos így értékelte a meccset:

- Filip kiesése után ötös poszton kellett játszanom, holott úgy készültem, készültünk a héten, hogy négyesben játszom. Meg kell mondjam, el is fáradtam a sok palánk alatti harcban, küzdelemben. Az első félidőben sikerült túltenni magunkat Filip kiválásán, jól játszottunk. Szünet után megtört a lendület, a nyíregyháziak megzavartak minket. A végjátékban aztán, amikor csapdázni próbáltak, többször is üresen maradtam a palánk alatt, a társak megjátszottak, így nem volt nehéz dolgom.

Azért, hogy a Nyíregyháza partiban volt a Sopronnal, s meg tudta nehezíteni a hazaiak dolgát, sokat tett a 10 pontig jutó fiatal Polyák László, aki belülről így látta az összecsapást:

- Az első félidőben szinte semmit nem tudtunk megvalósítani abból, amit elképzeltünk, nem tudtuk kontrollálni a játékot, s amikor hat-nyolc pontos hátránynál szorossá tehettük volna a meccset, buta hibáink, eladott labdáink után könnyű kosarakat dobhatott, s azokkal el is húzott a Sopron. Szünet után más szellemben, más hozzáállással játszottunk és sikerült is felzárkóznunk, de túl nagy volt az első félidőben összeszedett hátrány. Azt a mentalitást és játékot kellene negyven percre kiterjeszteni, amit Sopronban a második húsz percben nyújtottunk.

 

Foto, Slide - Tóth Zsombor

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus