Első kézből: Boriszovnak csak a győzelem számít

Az elmúlt fordulóban óriási győzelmet aratott a Sopron a Paks vendégeként, a sikerben pedig óriási szerepet vállalt a 34 pontot és 12 lepattanót jegyző Milos Boriszov, aki a VAL-számok alapján a hétvége legjobb játékosa lett. Őt kérdeztük.

Boriszov 34 pontját 11/21-es mezőnymutatóval hozta össze, ebből 5/10 triplát is értékesített, hibátlanul, 5/5-tel célzott a büntetővonalról, ráadásul 12 lepattanóba is belekapaszkodott. Öt eladott labdájára három megszerzett jutott, három beütött faultjára pedig öt kiharcolt – ráadásul negyven percet játszott az Atomerőmű ellen. A negyedik negyedben 15 pontot termelt be, de a hosszabbításban is hozta magát, így ő lett a forduló MVP-je.

Óriási győzelmet arattatok Pakson. Hogyan éltétek ezt meg?

Nagyon fontos győzelem volt számunka. Remekül kezdtük a találkozót, bár a második félidőben voltak rossz pillanataink, de nem adtuk fel, pontosan tudtuk, hogyan tudunk nyerni. Egy csapat maradtunk és minden adódó lehetőségünket maximálisan kihasználtuk, így sikerült felállnunk, hosszabbítást játszanunk és nyernünk.

Újabb remek mérkőzést játszottál, te voltál a csapatod vezére.

Ez nem számít, csak az a lényeg, hogy nyerni tudtunk. Igen, jól játszottam. De a következő meccsen majd valaki más fogja húzni a szekeret, akinek lehetősége lesz rá. A győzelmek mindig sokkal fontosabbak, mint az egyéni teljesítmények, csak is az számít, hogy végül győztesen vagy vesztesen hagyjuk el a parkettet.

Remekül kezdtétek a szezont, két győzelmet arattatok.

Rendkívül fontos volt, hogy így kezdjünk, hogy két győzelemmel rajtoljunk. Az önbizalom és a magabiztosság ettől jön meg, ettől növekszik, már alig várom a következő találkozót!

Mik lehetnek az erősségeitek és a gyengeségeitek?

Az erősségünk mindenképpen az, hogy egy csapat vagyunk. Gyengeségünk nincs (:

Mit várhattok a következő találkozótól és úgy összességében a szezontól?

A szezonról korai még bármit is mondani, de úgy gondolom az eddigiek alapján, hogy jó úton járunk. A csapatunk jó, sok hasznos emberünk van, így bő a rotációnk is. Jó szezonunk lehet, de majd meglátjuk, hogyan alakulnak a dolgok. A következő meccsen nehéz dolgunk lesz, ők (Szerk.: a KTE-Duna Aszfalt) is jól kezdték a szezont. De tudjuk, mit kell játszanunk, megvannak hozzá az embereink is, egyszerűen készen kell állnunk, negyven percen keresztül koncentrálnunk kell, és muszáj érvényesítenünk a hazai pálya előnyét.

Éreztek nyomást a tavalyi bronzérem miatt?

Nem nevezném nyomásnak, igazi teher nincs rajtunk, de azért némi kötelezettséget igen, jól kell játszanunk, ez az elvárás.

Mit gondolsz, erősödött a magyar bajnokság?

Nekem úgy tűnik, hogy folyamatosan erősödik, ebben az évben is keményebb, mint tavaly volt, most már egy elég komoly szintet képvisel. Sok nagy meccset és sok extra teljesítményt láthatunk, az biztos!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus