Első Kézből: Budimir szerint a védekezés akarat kérdése

A Pécs légiósa szerint a fáradtság lehet az oka a szoros vereségeknek, de a védekezéshez nem kell más, csak akarat

A szezon – VAL érték szempontjából – leghasznosabb mérkőzését tudhatja maga mögött a pécsi húzóember. Megtalálta a triplázás ritmusát is, ugyanis az elmúlt három fordulóban rendre 50%-os precizitással váltotta pontokra hárompontosait. Utoljára a 7. fordulóban, a Körmend ellen hozott ilyen pazar mezőnymutatót, bár akkor hattal kevesebb kísérletből ért el 72%-os hatékonyságot, a Szeged ellen 64,7%-os pontossággal dobott mezőnyből. Ő végzett a forduló legértékesebb játékosaként (MVP), statisztikájában 27/12 ponttal (17-ből 11 mezőnyből, 8-ból 4 hárompontos, 1-ből 1 büntető), 4 lepattanóval (3 védő, 1 támadó), 4 szerzett, 1 eladott labdával, 2 kiharcolt faulttal, 2 gólpasszal, és 1 blokkolt dobással.

Hogyan alakult a Szeged elleni találkozó?

Nagyon jól védekeztünk az egész meccsen, sőt azt mondom, hogy különösen jól. Csak Balabannal nem tudtunk mit kezdeni, a többieket szépen megfogtuk. Nagyon jól felkészültünk Csiricsből és csapatként, közösen megállítottuk, szerintem ez volt a kulcs. A támadójátékunk sem működött rosszul, így sikerült nyernünk.

A szezon eddigi részét hogyan értékeled?

Összességében azt gondolom, hogy sikeresnek mondhatjuk, de fájdalmas, hogy négy olyan meccset veszítettünk el, amit tisztán mi rontottunk el, már a kezünkben volt… úgyhogy azt hiszem, lehetünk még jobbak is.

Igen, a hibák… ékes példa volt erre a Kaposvár elleni találkozó.

Nem tudom megmagyarázni azt a meccset. Vezettünk hússzal. Aztán elkezdődött a negyedik negyed, bedobtak néhány extra kosarat, amivel kizökkentünk, szétcsúsztunk védekezésben és támadásban is, elkövettünk hibákat és végül kikaptunk…

Több szoros végjátékot, megnyert meccset buktatok el, szerinted mi lehet ennek az oka?

Egyszerűen nem tudtunk kellően koncentrálni a hajrákban. Kihagytunk büntetőket, kulcsszituációkban hibáztunk, de ehhez azt is hozzá kell tenni, hogy a meccsek nagy részét általában hét emberrel játsszuk végig, és az utolsó pillanatokban sajnos eljön a fáradtság is.

Ettől függetlenül te jó őszt zártál, hoztad az elvárt szintet. Mit gondolsz erről?

Szerintem is hoztam nagyjából, összességében elégedett is vagyok. Viszont az is biztos, hogy voltak olyan meccsek, amikor jobban kellett volna játszanom, most sajnos ennyit tudtam kihozni magamból.

Mik lehetnek szerinted a legnagyobb erősségeitek?

Egyértelműen a védekezés, az mindig megvan, határozottak vagyunk hátul. A támadójátékunk függ az ellenféltől és a mi dobóformánktól is, ha beesnek a nehezebb dobások, akkor ott is megfelelően teljesítünk, de ez sajnos nem állandó. A védekezés viszont olyan dolog, amihez nem kell más, csak akarat. Persze tény, hogy a már említett szűk rotáció megnehezíti ezt… sokkal.

Mik a céljaitok tavasszal, mire lehettek jók?

Mindenképpen be akarunk jutni a rájátszásba, ez a cél. Ott már okozhatunk akár meglepetést is, hiszen a jó védekezésünkkel bárki ellen fel tudjuk venni a harcot, de ez még messze van, meglátjuk, hogyan alakulnak addig a dolgok.

Meglátjuk. Hol töltöd az ünnepeket?

Otthon a családommal, feltöltődöm, és januárban folytatódik minden tovább.

fotó: pvsk-panthers.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus