Első kézből: Dramicsanyin nagyon motivált volt

A 31 pontos erőcsatár szerint nagyon nehéz volt az első két meccs, de nagyon akarta ezt a győzelmet - a védekezésükön viszont javítani kell.

Megszereztétek az első győzelmeteket a bajnokságban. Hogyan éltétek ezt meg?

Az első két mérkőzés nagyon nehéz volt számunkra. Albacomp, ráadásul idegenben, a második pedig a Falco ellen, akik egy igazán jó csapat. Meg kellett találnunk a lehetőségeinket ebben a helyzetben egy olyan csapat ellen, mint a ZTE… különösen hazai pályán, ahol nyernünk kell a mérkőzéseinket.

Mi volt a kulcs?

Egyértelműen az, hogy minden játékosunk a legjobbját tudta nyújtani. Nem csak a pontokról beszélek, millió más dolog van, amit meg kell tenni a pályán, ezek jelentették most a sikert.

Pazar meccset játszottál – 31 pont, 11 lepattanó, sok kiharcolt és bedobott büntető.

Az remek, amikor jól játszol és nyerni tud a csapatod. Rendkívül motivált voltam, nagyon akartam ezt a győzelmet, és ezért mindent meg is tettem – talán ez volt most a recept a sikerhez.

Te és Dustin Ware voltatok a vezérek ezúttal.

Igen mi, ha kizárólag a pontokról beszélünk… de nem tehetjük. Senki nem tudja ezt megcsinálni csapattársak nélkül. Dustinnal kapcsolatban pedig fontos, hogy olyan irányítónk legyen, aki tudja, mit kell játszani, tud mihez kezdeni a labdával, be tud törni és megbontani a védelmet, kiosztani. Ő ilyen játékos.

Mit gondolsz a csapatotokról most? Lasan kezdtétek a szezont, de sok tehetséges játékosotok van.

Úgy gondolom, hogy lépésről lépésre haladunk és válunk egyre jobbá és jobbá. Még hiányzik egy játékosunk a centerposztról, akinek jónak kell lennie a palánk alatti játékban, és kell a rotációba is. De ez még a szezon eleje, több mint harminc meccset fogunk játszani, és van még időnk minden darabkát a helyére illeszteni.

Mire építhettek, mi a legnagyobb erősségetek?

Rendkívül jól dobó csapatunk van és elég gyorsan is tudunk kosárlabdázni, szerintem ez a legnagyobb fegyverünk.

Mik a céljaitok ebben az évben? Sokan mondják, hogy a bajnokság tovább erősödött.

Ezzel egyetértek, minden évben egyre jobbá válik ez a liga. Azt hiszem, a mi célunk idén a bennmaradás, az A-csoportos tagság megőrzése, aztán ha adódik lehetőségünk a playoff-helyek egyikére, meg fogjuk ragadni ezt az esélyt.

A Körmend ellen mérkőztök legközelebb. Mire számítasz?

Igen, a következő ellenfelünk az a Körmend lesz, akik háromból három vereséget szenvedtek eddig. De tudom, hogy nem lesz könnyű, sőt, kimondottan nehéz lesz. Ők egy jó csapat, akiknél sok játékos alkotja a rotációt, de megpróbálunk hasonlóan játszani, mint tettük azt a ZTE ellen. A védekezésünkön mindenesetre javítanunk kell, aztán meglátjuk, ez elég lesz-e a győzelemhez.

fotó, slide: jksedrukker.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus