Első Kézből: Ez volt Balaban legőrültebb meccse

A Szeged centere 33 pontot hintett a Jászberénynek és több mint húszról fordítva nyertek. A forduló MVP-jét kérdeztük.

Hatalmas csatát vívott hétvégén a Jászberény és a Szeged együttese, Lazics mester csapata végül óriási fordítás után szerezte meg a győzelmet. Centerük, Darko Balaban újabb parádés meccsen van túl, 33 pontot és 14 lepattanót gyűjtött, 19 dobásából 15-öt értékesített, végül 43-as VAL-számával a forduló legjobb játékosa lett. Balaban egyébként is jól teljesít, 18,8 pontja mellé 7,3 lepattanót és 1,3 blokkot oszt ki átlagban, ő válaszolt kérdéseinkre:

Fantasztikus meccset játszottatok óriási hullámvölgyekkel és fordítással, hogyan élted ezt meg?

Az biztos, hogy ez volt a legőrültebb mérkőzés, amin valaha is játszottam. Huszonhárom perc után huszonkét ponttal vezetett a Jászberény, majd mi nyertünk tizenöttel… az első félidőben egyszerűen mindent bedobtak, mindenhonnan kosarat szereztek, de azt azért tudtuk, hogy ezt képtelenség fenntartani egész meccsen. Őszintén, rendkívül büszke vagyok a csapatra, hogy ilyen tartásról tettünk tanúbizonyságot és soha nem adtuk fel.

33 pontot szórtál most, de összességében is a liga egyik legdominánsabb játékosának számítasz.

Jól találtak meg a labdák, ennyi. Az erősségem mindenképpen a magasságom és a fizikai erőm, viszont sajnos több olyan üresjáratom van még, amikor gyakorlatilag semmit nem tudok hozzátenni a játékhoz sem támadásban sem védekezésben. Ezen mindenképpen javítanom kell..

Hogyan látod a csapat jelenlegi helyzetét?

Nehéz megmondani, hogy hol vannak a határaink, és hogy hol helyezkedünk el egy erősorrendben, az biztos, hogy nagyon sok tehetséges játékosunk van, csapatként pedig meccsről meccsre fejlődünk. Úgy érzem egyébként, hogy én is javulok ugyanígy meccsről meccsre.

Hogy érzed magad Szegeden, a Szegednél?

Nagyon szeretem Szegedet, nagyon jól bánnak velem itt és megbecsülnek, úgy érzem. Az viszont tény, hogy itt a kézilabda az elsőszámú sport, mi kicsit háttérben vagyunk… de szerintem ha nyerünk még pár meccset, egyre többen fognak kijönni szurkolni és kosárlabdát nézni.

Két derbit is játszotok a héten, először a Zalegerszeget, majd a Körmendet fogadjátok.

Igen, két hazai meccsünk van még hátra, valaki azt mondhatja, hogy könnyű ellenfelekkel, de én úgy látom, hogy ebben a ligában nagyon közel vannak egymáshoz a csapatok, és kivéve a legjobb gárdákat a tabella élén, bárki megverhet bárkit. Tökéletesen fel kell készülnünk, pihentnek és frissnek kell maradnunk, és ha ki tudjuk hozni magunkból a maximumot, meglehetnek ezek a találkozók.

fotó, slide: szegedma.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus