Első Kézből: Ferencz nem tudta, mikor van a 400. meccse

A körmendi kedvenc szerint Déri Csaba és Will Walker érkezésével minden megváltozott.

Ferencz Csaba, a Körmend ikonja lejátszotta 400. mérkőzését a múlt héten - amit ráadásul fölényes győzelemmel ünnepeltek meg. Volt és jelenlegi társai, edzők, szurkolók és újságírók is elmondták már róla a véleményüket, most maga az érintett szólal meg. 

- Valaki említette, hogy közeledek a 400. meccshez, de igazából nem foglalkoztam vele. Persze nagyon jól esett a köszöntés - amit ezúton is nagyon szépen köszönök a klubnak és a szurkolóknak is -, de jobban örültem annak, hogy nyertünk négy meccset zsinórban és elindultunk felfelé! – beszélt a nem mindennapi alkalomról Ferencz.

- Az eddigi karrierem során voltak nagyon jó időszakok és előfordultak néha gyengébb időszakok. A 2006-2007-es szezont zártam a szívembe leginkább, az fantasztikus volt, az egy igazi, nagybetűs CSAPAT volt! – válaszolta a dobógép arra a kérdésre, mire emlékszik legszívesebben az eddigi pályafutásából.

- Az idei szezon katasztrofálisan kezdődött. Nagyon rosszul lett összerakva a csapat, nem működtünk egységesen. Ebben mindenki ludas volt, az egész csapat! Nagyon rossz hatással volt ez mindenkire, nagyon maga alatt volt a társaság. Aztán karácsonykor jött Déri Csaba és Will Walker, az érkezésükkel változott a helyzet, jobbak lettek az edzések, több volt a játék és végre lett irányítója a csapatnak! Nyertünk zsinórban négy meccset, ami jobbá tette az öltözői hangulatot is. Viszont a Falco megállított minket... Rosszul védekeztünk, illetve pocsékul dobtunk, ez vezetett a vereséghez. Az az érdekes, hogy 88 pontot dobtunk idegenben még így is, és nem tudtunk nyerni... – elemezte az idei szezont és a legutóbbi mérkőzést Fepu.

- A következő meccseinket meg kell nyerni, nincs mese! Minden meccs ugyanolyan fontos és minden meccs élet-halál harc számunkra! Rengeteg olyan meccs volt, ami negatív volt nekünk, talán a legfájóbb az itthoni Pécs találkozó volt. A jövőben az a legfontosabb, hogy egységesen és egymásért játsszunk, csak így tudjuk megvalósítani a céljainkat! A Kecskemét nagyon erős és komplett csapat, nem véletlenül állnak ott, ahol. Nagyon nehéz összecsapásra számítok, de mindenképpen győzelmet várok! – zárta gondolatait a körmendi szurkolók kedvence.

fotó, slide: Jene Sándor

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus