Első Kézből: Halász reméli, nem ez volt az év győzelme

Halász Ákos beszélt a KTE elleni sikerről, saját játékáról, a csapat stílusáról és a meccsvégi leolvadásokról

Óriási sikert arattatok a Kecskemét ellen. Ez volt számotokra az év győzelme?

Reméljük, hogy nem. Nyilván óriási siker volt, nagyon nagy dolog megverni a Kecskemétet, hiszen eddig összesen egyszer kaptak ki és nagyon jó csapatról beszélünk, de bízom benne, hogy okozunk még meglepetést. Szóval egyelőre igen, ez volt az év győzelme, de remélem, hogy lesz még hasonló.

Mi volt szerinted a kulcs?

Nagyon fizikális meccs volt, borzasztó keményen védekezett a Kecskemét (igaz, nekik minden meccsük ilyen) negyven percen keresztül, és szerintem itt az akarat és a harcosság döntött a végén, nem az egyéni képességek. Illetve még a fáradtság is benne volt, mert az utolsó percekben sok üres dobást hibáztak, például Djeraszimovics addig szinte mindent bedobott, a végjátékban többet is elrontott, erre talán lehet mondani, hogy a fáradtság miatt van.

Pedig általában nektek nem szokott jól kijönni a végjáték, például Kaposváron…

…azt nehéz volt feldolgozni…

…és rólad személy szerint is van olyan vélemény, hogy kissé még felelőtlen vagy, mégsem remegett meg a kezed a hajrában.

Abszolút egyetértek, tényleg sokszor felelőtlenül játszom kicsit, illetve leginkább a passzaimon látszik ez, hogy nem mindig kell megdobni azt, amit én gondolok. A passzkiválasztásban fejlődnöm kell mindenképpen, most szerencsére elég jól jött ki nekem is a végjáték.

Az viszont tagadhatatlan, hogy az idei a karriered legjobb szezonja. Miben léptél előre leginkább tavalyhoz képest?

Dobásbiztonságban. Tavaly nem tudtam még biztosan dobni távolról, idén ez már jobban megy (még azzal együtt is, hogy most 0/4 volt), ez mindenképpen fejlődés. Védekezésben kellene még javulni, de főleg a biztosabb dobásaim látszanak meg szerintem, ebben léptem előre.

Sőt, gólpasszokban a liga legjobbjai közé tartozol.

Ez tényleg így van, de nagyon sok olyan figuránk van, aminek vagy az elején, vagy a végén kettő-kettőt játszunk. Tony és én is úgy szoktuk, hogy ha elrontják, ha kicsit lemarad a magasember, azt rögtön megtámadjuk, ebből jönnek a gólpasszok és egyébként ugyanebből vannak sajnos az eladott labdák is, aminek a száma mindkettőnknél elég magas.

Mennyit tanulsz Nelsontól egyébként?

Sokat. Ahogy ő bontja a védelmeket, az szerintem ligaszinten is egyedülálló, négy-ötből talán ha egyszer rossz döntést hoz, nagyon sokat lehet tőle tanulni.

Hogyan értékelitek a szezonotok eddigi részét? Bödör Bence sérülése fájó volt a szezon elején, de a 7-7 azért nem feltétlenül rossz.

Bencének kiemelkedő előszezonja volt, minden meccsen pozitívan szállt be, és nagyon fontos láncszem volt a csapatban – főleg úgy, hogy egyébként mennyiségben sem vagyunk meg belül, illetve magasságban-súlyban is elmaradunk sok csapattól. Ha ezt nézzük, akkor a 7-7 elég jó, szezon elején szerintem alá is írtuk volna, de ha azt nézzük, hogy három egylabdás meccset veszítettünk el, plusz volt a kaposvári vereség, akkor mégsem lehetünk annyira pozitívak. Ha ezekből jobban jövünk ki, simán ott lehetnénk a legjobb négyben.

Mi lehet az oka egyébként annak, hogy így elveszítitek a végjátékokat?

Nem vagyunk olyan csapat, aki tudja tartani az eredményt. Sem a mentalitás, sem a stílus nem olyan, nem tudunk igazán lassan játszani, Kaposváron is próbáltuk ezt, nem ment. Ha jön egy lepattanó utáni leindítás lehetősége, rendezetlen védelem, mi azt tízből tízszer megtámadjuk, nem tudunk ráülni az eredményre.

Jön a Nyíregyháza szombaton, mit vártok attól a találkozótól?

Ők talán még kevesebben vannak, mint mi, a légiósaik mind 35-40 perceket játszanak, ami hosszútávon azért kijön. Ezért mondom azt, hogy egy esetleges szoros végjátékot nekünk kellene nyernünk szerintem. Persze nem szeretnénk szoros végjátékot játszani…

Van egyébként olyan meccs hátra, amire azt mondjátok, hogy kulcsfontosságú lehet a győzelem?

Nagyon fontos lenne megverni a Falcót, hiszen tőlük kikaptunk, vagy éppen az Albát, őket meg pont azért, mert megvertük. Nyilván úgy megyünk el Sopronba is, hogy győzni szeretnénk, de ott persze nem mi vagyunk az esélyesek. De ha nem verjük meg például szombaton a Nyíregyházát, akkor mit sem ér a Kecskemét elleni siker.

fotó, slide: pvsk-panthers.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus