Első Kézből: Kerpel-Fronius Balázs karriercsúcsa

A Jászberény 22 éves fiatalja pályafutása legjobb meccsét hozta szombaton a Kaposvár ellen - ő beszélt honlapunknak erről. 

Kerpel-Fronius Balázs Jászberénybe igazolása óta kibontakozott, az idei szezonban majdnem tíz pontot átlagol jó húsz perc alatt remek hatékonysággal. Most Ware és Soós sérülései miatt (is) a kezdőcsapatba került, és egészen parádés teljesítménnyel bizonyította, hogy helye van ott: 31 pontot, közte hat triplát hintett be a Kaposvárnak, 12/16-os mezőnymutatója (6/9 tripla) is remek, összesen 31-es VAL-számot ért el.

Óriási meccset nyertetek a Kaposvár ellen, hogyan éltétek ezt meg?

Nagyon örülök, hogy így alakult, nem is nagyon számítottam igazából erre, de a győzelem volt a legfontosabb szombaton. Nehéz meccsre számítottunk, Sosi sérülése nem könnyítette meg a felkészülést, de felkészültünk belőlük rendesen, és egy ilyen meglepetésben reménykedtünk mindannyian.

A találkozó előtt talán nem ti számítottatok esélyesnek, mi volt a sikeretek titka?

A meccs elején úgy éreztem, hogy a Kaposvár nem koncentrált annyira, mint mi, így az első negyedben elég előnyt tudtunk szerezni, és elhittük, hogy meg tudjuk nyerni a mérkőzést, ez pedig döntő volt. Szerencsére ezt a koncentrációt úgy érzem, hogy sikerült fenntartani többé-kevésbé az egész meccsen...

Te személy szerint pályafutásod legjobb meccsét hoztad. Mikor érezted úgy, hogy ez a te napod?

A meccs elején már éreztem, hogy az egész csapat nagyon jó ritmusban játszik, ilyenkor nekem is sokkal könnyebb, jó ütemben mentek a passzok, sok jó dobóhelyzetet tudtunk kialakítani. Ezekből sikerült betalálnom nekem is a meccs elején, ami megadta az önbizalmat és a ritmust az egész meccsre, ami végül ezt eredményezte.

Ez a játék egyszeri alkalom volt, ez a dobáspontosság többet nem fordul elő, vagy tartósan lehetséges tartani?

Az biztos, hogy nagyon jól dobtunk szombaton, de hasonló teljesítményre úgy érzem, hogy bármikor képesek vagyunk a triplavonalon túlról, hiszen minden játékosunk képes kintről is betalálni... remélem, hogy rátaláltunk a helyes útra, és meg tudjuk tartani ezt a ritmust, de persze még nagyon sok apróságon kell javítanunk.

Apropó, ti dobjátok a ligában a legtöbb hárompontost. Ez kényszermegoldás, vagy így lett kialakítva a keret és a rendszer, hogy ez legyen a fő fegyver?

Igen, a játékunk nagyban függ a tripláktól, kényszermegoldás is persze, de Bencze Tamás is úgy alakította ki a játékunkat, és augusztus óta azon dolgozunk, hogy maximálisan kihasználjuk ezt a fegyverünket. Szóval kicsit ez, kicsit az…

Mindenesetre elmondható, hogy ez a rendszer nagyon fekszik neked. Gondolom nem bántad meg, hogy ide igazoltál…

Igen, úgy érzem, hogy eddig nagyon fekszik nekem ez a fajta játék, és persze hogy nem bántam meg! Nagyon jó közösség alakult ki Jászberényben, Bencze Tamás is bízik bennem, megkapom a lehetőséget, és fekszik is a stílus. Nem bántam meg.

A csapatra azt mondtad, hogy tarthatjátok ezt a ritmust és jó formát. Veled mi a helyzet? Egy karriercsúcs után nyilván felvetődik a kérdés, hogy csak „kicsúszott-e”…

Nagyon örülök ennek a 31 pontnak, azt persze nem tudom, lesz-e még ilyen. Ezután is dolgozom ugyanígy tovább, és próbálok azokban a dolgokban javulni, amik talán nem olyan látványos elemei a játéknak, mint a dobott pontok, de hasznosak a csapat számára. Gondolok itt elsősorban a védekezésre, mert ebben most is voltak hibáim, illetve lepattanózásban is tudnék még segíteni a csapatnak.

Egy ilyen pazar meccs után hogyan készültök a MAFC elleni idegenbeli meccsre?

Természetesen most nagyon jó a hangulat, de nem becsüljük le a MAFC-ot, hiszen (éppen most) már ők is megszerezték az első győzelmüket, de nyilván nyerni szeretnénk. Sokat fog számítani ott is, hogy beakadnak-e a külső dobások, hiszen ez a játékunk egyik alapja, de a kulcs az lehet, hogy jó ritmusban játsszunk és elég koncentráltan – ha ez meglesz, minden esélyünk meglesz az újabb sikerre.

fotó és slide: Kovács György/Kerpel-Fronius Balázs Facebook-oldala

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus