Első Kézből: Nelson szerint ez lesz a legfontosabb meccs

A győzelmeket halmozó Pécs irányítója szerint a védekezés a fontos, és ez dönthet a Falco elleni rangadón is

A PVSK a hétvégén sorozatban hatodik győzelmét is begyűjtötte, nem akárhogyan fektették két vállra a Körmendet - a siker egyik fő letéteményese pedig az irányító, Anthony Nelson volt. A jókedélyű karmester 17 ponttal (5/7 mezőnyből, 7/9 büntető), 7 lepattanóval, 9 gólpasszal, négy szerzett labdával és kilenc kiharcolt faulttal húzta csapatát - úgy, hogy nem ütött be személyit és egyszer sem veszítette el a játékszert. 41-es VAL-értékével ő lett a forduló MVP-je - vele beszélgettünk. 

Nagy győzelmet arattatok a Körmend ellen, hogyan élted meg?

A Körmend ellen óriási győzelmet arattunk, ez nagyon fontos volt most, hiszen ezzel a sikerrel nagyon jó helyzetbe kerültünk. Összességében szerintem jól játszottunk, és igazán büszke vagyok most a csapatra! A stáb nagyon jól felkészített, az edzőnk minden meccsen ezt teszi és mi jól hajtottuk végre a feladatot. De már 100%-ig a szerdai meccsre koncentrálunk!

Mi volt szerinted a kulcs a győzelemhez?

Szerintem a jó védekezésünk volt a kulcs és az, hogy a saját csapatjátékunkat tudtuk játszani. Szerezhetsz száz, vagy akármennyi pontot, mindig függ a dolog a másik oldaltól is.

Igazi mindenes voltál, feltöltötted a statisztikai lapodat.

Úgy gondolom, hogy jól játszottam, de azért kihagytam két ziccert és két büntetőt : ) Na de őszintén, egyszerűen csak örülök a győzelemnek és annak is, ahogy azt megszereztük: együtt, csapatként!

A Paksot leszámítva ti vagyok a legjobb formában, mi a titkotok?

Elbuktunk pár nagyon szoros meccset korábban, mert nem tudtuk jól lezárni ezeket. Most úgy gondolom, hogy nagyon jól működünk együtt a fontos pillanatokban, ez lehet a titok. Csirke mester és a stáb nagyon jól felkészít minket, szóval végül is nem meglepetés… nekünk csak végre kell hajtanunk a tervet, és ezt az újévben már meg tudjuk oldani.

Ha már a bukott végjátékok: mi változott azóta?

Ezek a szoros meccsek akkor igazán fájóak, amikor arra gondolsz, hogy milyen a mérleged, mert lehetne ez akár 15-3 is, de ebből tudsz tanulni. Szívás, de úgy gondolom, hogy ezek miatt csak erősebbek lettünk.

Sztojanovics az új srác, mit tud ő adni a csapatnak?

Srdjan egy nagyon jó dobójátékos és képes pontokat szerezni, de úgy érzem, hogy segíteni fog nekünk. Persze ezt nehéz még megmondani… jó hatása van a játékra, amikor bejön és amúgy is egy nagyon jó srác, ami mindig jót tesz az öltözői hangulatnak.

Mi a legnagyobb különbség a tavalyi és az idei csapat között?

Nehéz megmondani, igazából néhány kulcsjátékos más, akik sokat segítettek nekünk a tavalyi rájátszásban. De azok a srácok, akik ezekbe a szerepkörökbe léptek fel, nagyon jól tejesítenek, az edzőnk pedig jókor játszatja a jó embereket, így működik a dolog.

Három kőkemény meccsetek lesz, először szerdán a Falco ellen, utána Sopron és Kaposvár az ellenfél.

Nagyon nehéz lesz mindhárom meccs, de nem gondolkodunk még máson, csak a Falcón, egyszerre csak egy feladattal foglalkozunk. Olyan érzésem van, hogy ez a legfontosabb meccsünk eddig, nekik nagyon jó a támadójátékuk, a védekezésünknek kell elég jónak lennie a győzelemhez. A többire térjünk vissza csütörtökön…

Foto, Slide - pvsk-panthers.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus