Első Kézből: Pongó ki akarja használni a lehetőségeket

A KTE fiatalja kezdőként remekelt a Kaposvár ellen, harcol a több lehetőségért, szerinte nüanszok dönthetnek az éllovasok között

Megvan az idei első győzelmetek, hogyan éltétek meg a két vereség után?

Nagyon örültünk, hogy végre sikerült nyernünk, már a Pécs és a Sopron ellen is közel jártunk a győzelemhez, de ott a végjátékban kicsit visszaestünk… pedig úgy érzem, a játékunkkal ott sem volt probléma. Ez a győzelem kellett most nekünk, nagyon fontos volt, így is mentünk ki a pályára.

Mi volt a kulcs a győzelemhez?

A védekezésünk nagyban hozzájárult, felkészültünk a Kaposvár játékéból és szerintem sikerült is elrontani. Emellett pedig egy jó dobóformát sikerült kifognunk, már a meccs elején nagyobb előnyre tettünk szert, amit tartani is tudtunk, nem engedtük vissza a Kaposvárt.

Te kerültél be Djeraszimovics pótlására a kezdőbe és elég hamar bizonyítottál is – idei legponterősebb meccsed volt. Mit gondolsz erről?

Marko nagyon fontos tagja a csapatnak, az Ő kiesése nagy érvágás, igyekeztem minden tőlem telhetőt megtenni,hogy ne tűnjön fel a hiánya. Úgy érzem ez sikerült is, szerencsére beestek a dobásaim is. Örülök, hogy jól ment a játék, de ez csak egy meccs volt, remélhetőleg hosszabb távon is kitart ez a forma.

12 percet játszol átlagban, viszont amikor több lehetőséget kapsz, élsz vele – mennyire vagy elégedett a saját szerepeddel?

Nagy a harc a csapatba kerülésért, természetesen én is szeretnék minél többet játszani, de úgy vagyok vele, hogy amennyi idő jut az alatt kell mindent megtenni, bizonyítani és akkor jön majd a több játékidő.

Mit gondolsz, miben kell leginkább fejlődnöd, illetve mi az, ami az erősséged?

Úgy érzem, minden téren van még hova fejlődnöm, de a legnagyobbat egyértelműen a jobb kezem használatán. Túlságosan is a bal kezemre hagyatkozom és ez könnyen kiismerhetővé tesz. Erősségemnek a védekezésemet mondanám.

Gondoltál arra, hogy máshol (Pécsen, Kaposváron, Szegeden vagy bárhol) több lehetőséget kapnál vagy úgy gondolod, hogy itt tudsz a legjobban fejlődni?

Elképzelhető, hogy máshol több lehetőség jutna, de ez sem biztos. Egyelőre szerződésem van a KTE-val és itt is remek lehetőségeim vannak a fejlődésre, itt szeretnék több lehetőséget kiharcolni magamnak.

Mit lehet a leginkább megtanulni Sztojan Ivkovicstól?

Ő egy olyan edző, aki mindig a maximumon pörög és ezt várja el a játékosaitól is, hogy mindig mindent kiadjunk magunkból. Ezért is olyan jó edző es ezért is voltak mindig jók a csapatai, még ha nem is a legjobb játékosok játszottak a keze alatt.

Csapaton belül volt bármilyen gond a két szoros vereség után? Gondolom egy ilyen győzelem után rendben van már az önbizalom.

Igen, most teljesen rendben van az önbizalom, de a két vereség után sem volt ez másként, tudtuk, hogy jól játszottunk, csak nem tudtuk lezárni a meccseket. Ez okozott egy kisebb frusztrációt, de hamar túltettük magunkat ezen és a következő feladatra koncentráltunk.

Nagy a versenyfutás a Pakssal és a Sopronnal, mit gondolsz, mi dönthet esetleg a javatokra vagy éppen ellenetek később? Min kell javítanotok még?

Valóban nagy a harc közöttünk, nüanszok dönthetnek majd a csapatok között, egy sérülés bármikor közbejöhet, kérdés, hogy ki milyen formában lesz. Csiszoljuk tovább a játékunk minden elemét.

Most jön a kemény sorozat, hiszen egy kis pihenő után heti két meccs következik, két hét múlva mentek Paksra – mennyire van készen a csapat fizikálisan, mentálisan, taktikailag?

Én úgy érzem, hogy fel vagyunk készülve erre a sorozatra, jó az összhang a csapaton belül, edzünk tovább keményen és várjuk a meccseket.

kép, slide: Konfár Tamás (facebook)

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus