Első Kézből: Raiviónak nincs kedvenc posztja

A Kaposvár húszpontos győzelmet aratott az Alba Fehérvár otthonában, Nik Raivio pedig teljesítményével a Hét Játékosa lett - őt kérdeztük

A somogyi együttes brutális hatékonysággal célzott a meccs elején és a hajrában is meg tudták tartani az előnyt - erről ITT számoltunk be. Raivio idei legjobb teljesítményét hozta, 28 pontot szórt 10/13-as mezőnymutatóval, ráadásul nyolc lepattanó, öt gólpassz, öt kiharcolt fault és három szerzett labda is felkerült a pozitív oldalra. 40-es VAL-értékével a forduló legjobb játékosaként zárt.

Óriási győzelmet arattatok Fehérváron – hogyan éltétek ezt meg?

Remek csapatvédekezéssel kezdtünk a mérkőzésen, és korán gyors kosarakat szereztünk, ezzel megalapoztuk a meccset, és előnyt építettünk ki. Szerencsére végig küzdöttünk a negyven perc alatt, és meg tudtuk ezt az előnyt tartani. Koncentráltak maradtunk, és végig csapatként funkcionáltunk akkor is, amikor az Alba óriási rohamot indított a második félidőben. Azt hiszem, az volt a kulcs, hogy megmaradt az önbizalmunk és a koncentrációnk akkor is, amikor nagyon vezettünk, és akkor is, amikor nagyon jöttek a hazaiak.

Újfent remek teljesítményt nyújtottál, jól ment a pontszerzés, de minden másban is jeleskedtél.

A többiek jókor, jó helyen találtak meg a pályán. Több olyan játékosunk is van, akik ki tudják alakítani a lehetőséget, és oda is tudják passzolni a labdát a megfelelő helyre, szóval amikor jól védekezünk, akkor képesek vagyunk rohanni, könnyű kosarakat szerezni – ilyenkor nagyon élvezetes a játék…

Az elmúlt két győzelmet megelőzően voltak gondjaitok, több vereséget is szenvedtetek, a csapat nem nézett ki jól. Mi volt a probléma?

Azt nem tudom pontosan, hogy mi, de abban egyetértek, hogy volt valami gond, a pályán nem éreztük jónak a dolgokat. Marko érkezése óriási különbséget jelent, de folytatnunk kell a munkát, és ki kell javítanunk a még mindig meglévő hibáinkat. Ez egy nagyon hosszú szezon, ahol sok hullámvölgyünk lesz, úgyhogy a figyelmünknek nem szabad lankadni, fejlődnünk kell, csak így juthatunk el a legjobb formánkig a szezon végére. A szurkolóktól érkező támogatás egyébként nagyon sokat segített.

Marko érkezésével egy csapásra megváltozott minden. Mit tudtál róla eddig?

Gyakorlatilag semmit nem tudtam róla. Az ő jelenléte a pályán és az intelligens játéka óriási segítség nekünk. Kulcsszereplő a játékunkban és a győzelmünkben, és ahogy én látom, ez még csak a kezdet nála.

Az Alba elleni győzelmetek nagyon impresszív volt. Megverhettek bárkit?

Szerintem itt bárki megverhet bárkit. A tabellán is láthatod, hogy a liga most nagyon kiegyensúlyozott, több különböző, minőségi csapat küzd. Az biztos, hogy sok szoros végjáték lesz, ami izgalmassá teszi a szezont. Az biztos, hogy ez még nagyon hosszú, rengeteg meccs van hátra, bármi lehetséges és annak ellenkezője is.

Hogy látod magad ebben a csapatban? Matt Gibsonnal és Fodor Marcival nagyon sokoldalú triót alkottok külső posztokon.

Úgy látom magam, mint aki mindent megpróbál, hogy segítsen a csapatának. Néhány meccsen (mint most) a pontjaim kellenek, de teljesen mindegy, hogy mit kell megcsinálni, ami kell a csapatnak, azért mindent megteszek. Rendkívül sokoldalú játékosaink vannak a periméteren, akik nagyon hasonlóak, úgyhogy annyira nem lényeges, hogy éppen melyik pozícióban játszom, igazi kedvencem nincs. Persze, méretbeli hátrányunk van, de szerintem ebből előnyt is kovácsolhatunk, hiszen gyorsak vagyunk, és több poszton is tudunk játszani.

Tavalyi csapatod otthonába látogattok hétvégén...

Igen, de ez is csak egy meccs a sok közül. Sok jó dobójuk van, viszont megvan a kellő tapasztalatuk is és nagyon erősek otthon. Azt hiszem ez a legnagyobb dolog, nagyon nehéz Jászberényben nyerni. Az biztos, hogy rendkívül fontos lesz ez most mindkét fél számára, nagyon kemény összecsapásra számítok.

fotó, slide: delfinek.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus