Európa Kupa-kalandokról az Alba vezérével!

Rendőri felvezetés, komp-kaland, kosárlabda a jégen. Öt mérkőzést játszott öt különböző országban az Alba Fehérvár az EuroCup csoportkörében, Tóth Norbert a számára legemlékezetesebb érdekességekről beszélt a bajnokokvarosa.hu-nak!

Az Alba két győzelemmel és nyolc vereséggel zárta az EuroCup csoportkörét, de ami még fontosabb: méltó ellenfele volt nagyobb nevű riválisainak. Tóth Norbert szerint a csapat megmutatta, van tartás a fehérvári együttesben.

- Nehéz volt elképzelni, milyen is lesz ez a sorozat, aztán Novgorodban gyorsan szembesültünk azzal, hogy pokoli nehéz a dolgunk. De úgy érzem, meccsről-meccsre sikerült előrelépnie a csapatnak, az Ukrajnában játszott meccs kivételével végig partiban voltunk ellenfeleinkkel. Nagyon sokat tanultunk ebből a tíz meccsből, a tapasztalatokat pedig szeretnénk hasznosítani a magyar bajnokságban. Azt, hogy kettőt nyertünk, csak az szólja le könnyedén, aki még nem játszott ilyen kaliberű csapatokkal, nagyon nehéz dolgunk volt, különböző védekezési variációkkal próbáltuk ellensúlyozni ellenfeleink erősségeit. Összességében hatalmas élmény volt az EuroCup!

Az Alba válogatott kiválóságát arra kérte a bajnokokvarosa.hu portál, meséljen az öt idegenben lejátszott meccs érdekességeiről, számára legemlékezetesebb pillanatairól.

Kedvenc ellenfél csapatként:
- Nekem a két PAOK elleni meccs marad emlékezetes. Jó meccsek voltak, ráadásul azért a PAOK neve nem cseng rosszul az európai kosárlabdában. Végül nem jutottak tovább a görögök sem, de én a velük játszott meccseket vártam a legjobban, ráadásul ellenük volt a legnagyobb esélyünk az idegenbeli sikerre, ami egy ilyen sorozatban komoly fegyvertény.

Legjobb játékos a csoportban:
- Én a magas posztokon  szereplő játékosokról tudok inkább nyilatkozni, hiszen főleg velük találkoztam. Rögtön az első meccsen Brezec nagyon komoly ellenfél volt, nagyon jó csapatokban játszott, a szlovén válogatott egyik legjobb játékosa. Eddig nem volt a látókörömben, de aki minden sallang nélkül teszi a dolgát és elképesztően hatékony, az Golubovics az Ankarából. Hihetetlen jó felépítésű játékos, aki tökéletes hatékonysággal dolgozik a palánk alatt, precízen teszi a dolgát, egyértelműen nyerőembere csapatának.

A legfárasztóbb utazás:
- Senki sem számított arra, hogy a montenegrói túra lesz a legrosszabb. Csalóka a dolog, gyakorlatilag Podgorica volt a legközelebb, de kiderült, hogy egy buszos út sokkal hosszabb is lehet, mint amit a navigációs rendszer jósol… Oda-vissza több mint 30 órát buszoztunk, mi sokkal rövidebb útra készültünk. Dubrovnikig oké volt, addig autópályán mentünk, de utána szerpentinek jöttek, ráadásul kompra is kellett szállni. Vicces volt, többen aludtunk, felébredtünk és csak néztünk, miért van alattunk víz.

A legszebb város:
- Novgorodban, illetve Ukrajnában nem volt időnk nézelődni, de úgy láttam, a panelrengetegen kívül sok mindent nem is láthattunk volna. Thesszaloniki gyönyörű volt, a belvárosban és s tengerparton is komoly felújítások voltak, rengeteg új parkot alakítottak ki szabadidős sportolásra alkalmas pályákkal. Ankarában is nézelődtünk egy kicsit, de ott a közlekedés miatt nem volt egyszerű a dolog, mivel 2-3 sávos utakat sikerült 5-6 sávra duzzasztania az autók sokaságának.

A legjobb sportcsarnok:
- A PAOK otthona volt a legmeghatározóbb számomra, mert remek akusztikája van. Ellenünk viszonylag kevesebben jöttek ki, de a B-közép hangja így is olyan volt, mintha tele lett volna a csarnok. Ami a legérdekesebb volt, az a novgorodi pálya, mely egy jégpályára van ráépítve, éreztük is, nagyon hideg volt!

A legjobb konyha:
- Nálunk viszonylag fix étrend van a meccsek előtt, így a helyi gasztronómiával maximum a saláták vagy a reggelinél felbukkanó helyi dolgok alkalmával találkoztunk.

Ahova Tóth Norbert visszatérne nyaralni is:
- Oroszországot és Ukrajnát kilőném, Podgorica számomra kellemes meglepetés volt a maga fejlettségével, szép környezetével. Ankara nekem mindig is vonzó volt, ráadásul a család révén ismerem is a várost. Szeretem a pörgésével, a nyüzsgésével, az emberek életstílusával együtt. Ami a legjobban tetszett, az Thesszaloniki, gyönyörű, rendezett város hangulatos helyekkel. Jut eszembe, ott fordult elő, hogy rendőrségi felvezetéssel utaztunk, elöl két motoros és mögöttünk is rendőri kíséret, hazafelé például eljöttek velünk a határig, beszélgettük is, biztos összekevertek minket valakivel… De tudod mit, legyen mégis Ankara, oda bármikor visszamennék nyaralni is!

Forrás, fotó: bajnokokvarosa.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus