Ezt érdemes tudni a mai NBI/A-s meccsek előtt

A zóna és a small-ball ellen készült a Paks - Vojvoda játszik Szolnokon, Mohammed Fehérváron - pikáns Pécs-Falcót vár Simon Kristóf.

Szolnoki Olaj KK - Kaposvári KK

Szarvas Gábor, edző, Szolnok (szolnokiolaj.hu): Eléggé rapszodikus a Kaposvár idei teljesítménye, de nem velük foglalkozunk, hanem magunkat akarjuk felépíteni arra a szintre, ahogy a magyar bajnokságban szoktunk játszani. Nem lesz egyszerű, hiszen egy elég hosszú, viszontagságos orosz túrából érkezik haza a csapat, tegnap volt egy nagyon rövid átmozgató edzés rehabillitációs jelleggel és még egy edzésünk van, amivel tudunk készülni a Kaposvárra. Mindenki egészséges, Vojvoda Dávid is kipihente a kisebb sérülését, bízom benne, hogy a szurkolóink segítségével le fogjuk győzni a Kaposvárt.

Monok Tibor, elnök, Kaposvár (delfinek.hu): Nagy szünet volt a bajnokságban, ez lehet jó és rossz is, ez mindig utólag derül ki. Reméljük, hogy jó hangulatú meccs lesz, Szolnokon mindig jó közönség van, jó játszani egy jó csapat ellen. Remélem, hogy méltó ellenfelei leszünk a Szolnoknak, a játékunk tovább tud épülni, egyre szebb lesz és karácsonykor remélem, hogy Kaposváron már meg tudjuk örvendeztetni a szurkolókat egy kiváló játékkal. Várom a találkozást Vojvodával, mindig szeretünk Dávid ellen játszani, reméljük, most nem fog annyira jól játszani, mint ahogy szokott, 

Alba Fehérvár - Soproni KC

Az albakosar.hu szöveges felvezetője itt olvasható!

Sabáli Balázs, Sopron (Soproni Kosárlabda Club): Nem egy hálás feladat mindjárt a tavalyi bajnokhoz látogatni az első találkozón. Az elmúlt évekhez hasonlóan a Fehérvárnak idén is egy atletikus, jól futó csapata van, mindenképpen fontos lesz az, hogy megfelelő dobáskiválasztásunk legyen, hogy a visszaérkezés megfelelő legyen védekezésben, mert rengeteg gyorsindításos kosarat érnek el. Ugyanakkor a magasembereik palánk alól kizárása, hogy a támadópattanókhoz ne tudjanak hozzáférni, ez a két dolog, amiben nagyon erősnek látom őket. Nehéz kiemelni játékosokat, mindenkiben benne van az a potenciál, hogy el tud egy mérkőzést dönteni. Elsősorban saját magunkkal kell foglalkozni és azokat a védekezési szituációkat, amiket az elmúlt napokban átbeszéltünk, jól végre tudjuk hajtani és csapatként tudunk funkcionálni, akkor megadjuk magunknak az esélyt arra, hogy egy jó mérkőzést és esetlegesen egy győzelmet tudjunk elérni. Legyünk őszinték, ennek a mérkőzésnek az esélyese a hazai csapat, de az biztos, hogy nem feltartott kézzel fogunk odamenni.

JP Auto-JKSE - Atomerőmű SE

Molnár Marcell, JKSE (jkse.hu): Szeretnénk megismételni a hazai győzelmet, a Paks egy jó csapat veszélyes légiósokkal, magyar válogatottakkal, jó edzővel, de azt hiszem, hogy az utolsó öt meccsükből egyet sikerült csak megnyerniük, úgyhogy minden esélyünk megvan. A saját játékunkkal kell foglalkozni, be kell tartani a taktikai utasításokat támadásban és védekezésben is, győzelemre kell játszanunk.

Teo Cizmic, Paks (kosarlabda.ase.hu): A Jászberény a Pécs ellen kiállított Ismet Sejfic nélkül lép pályára ellenünk. Ez természetesen hatással lesz a meccsre és a mi játékunkra is, meg kell próbálnunk széthúzni a védekezésüket és gyorsabban járatni a labdát. Szinte biztosan megpróbálnak majd zónázni, illetve alacsony szerkezetben, négy hátvéddel játszani, ekkor vélhetően Wallace lesz négyes poszton. Illetve csapdázni az alsó posztot, hogy kíméljék a leszűkült magasember-rotációjukat. Négy hátvéd ellen soha nem egyszerű játszani, hiszen ezzel felgyorsul és agresszívebbé válik az ellenfél, erre fel kell készülnünk. ennek megfelelően igyekeztünk is gyakorolni is a zónavédekezés, illetve a small-ball elleni játékot. Határozottnak, okosnak és koncentráltnak kell lennünk, ha nyerni akarunk, ez egészen biztos. Képesnek kell lennünk levédeni a gyorsindításos játékukat, otthon biztosan igyekeznek majd aggresszíven építeni erre is. És ami a legfontosabb, be kell végre dobni azokat a bizonyos üres helyzeteket. Játszhatunk akármilyen jól, járhat a labda bármilyen tökéletesen, védekezhetünk akár hiba nélkül is, de ha nem tudjuk bedobni az üreseket, akkor nem fogunk mérkőzést nyerni senki ellen, különösen idegenben nem.

MAFC - Naturtex-SZTE-Szedeák 

Debreceni Dániel, MAFC (mafcbasket.hu): Volt egy edzőmérkőzésünk Sopronban múlt pénteken, amikor egy nagyon jó ritmusú és nagy fölényű győzelmet tudtunk aratni, nagyon biztató volt a csapat játéka, nagyon jól mozgott a labda, mindenki extrán játszott az utolsó emberig. Szerintem erre abszolút lehet alapozni. A Szegeddel játszottunk két felkészülési meccset, mindkettő jó eredménnyel zárult, úgy gondolom, hogy nekünk szerkezetileg fekszik a Szeged, mindenképpen jó meccsre számítok. Úgy tudom, hpgy Juhos Levente sérült náluk, nem tudom, hogy mennyire épült fel, de az ő játéka sokat számít, de úgy készülünk, hogy ott lesz és teljes kerettel fognak kiállni. Azt várom, hogy a MAFC-szurkolóknak köszönhetően nagyon jó hangulatú meccset játsszunk és a csapat nevében mondhatom, hogy mindent meg fogunk tenni a sikerért.

Andjelko Mandics, Szedeák (szte-szedak.hu): Jól esett a szünet számunkra. Nehéz meccs előtt állunk, a MAFC két győzelme csalóka lehet, hiszen e mellett volt három olyan egylabdás meccse is, amelyet elvesztett. Kérdéses, hogy milyen kerettel tudunk játszani, hiszen Révész Ádám orrtörése után csak most kapcsolódott be az edzésekbe, Juhos Levente pedig az All-Star meccs előtt sérült meg. Fontos győzelmet szerezhetünk, mert amennyiben nyerni tudunk a fővárosban is, reális esélyünk nyílik arra, hogy ott legyünk a Magyar Kupa nyolcas döntőjében, azonban ez semmiképpen sem lesz könnyű feladat. Komoly szériát kezdünk meg, nehéz ellenfelek jönnek, jó lenne győzelemmel kezdeni ezt a sorozatot

Pécsi VSK-VEOLIA - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely

Simon Kristóf, PVSK (PVSK-Panthers): Úgy gondolom, hogy nagyon jó mérkőzés lesz, hiszen a Falco ott van a tabella elején, a tavalyi évhez képest magasabb elvárások vannak ott szerintem, nagyon jó a keretük. Úgy gondolom, hogy ha maximálisan fel tudunk készülni belőlük és negyven percen keresztül tudunk koncentrálni a dolgainkra, legfőképp a védekezésre, akkor okozhatunk meglepetést, mert szerintem az azért meglepetéskategória lenne, ha meg tudnánk verni a Falcót. Szerintem pikáns lesz, én csak a Falcóban játszottam eddig, ott nevelkedtem, egyelőre csak a saját feladatomra koncentrálok és arra, hogy megfelelően irányítsam a csapatot a szombati mérkőzésen. Úgy gondolom, hogy ki tudom majd kapcsolni negyven percre ezt a sok barátságot és azt, hogy én szombathelyi vagyok és akkor utána, remélem egy győzelem után lehet majd a fiúkkal egy jót beszélgetni. 

Szrecsko Szekulovics, Falco (vaol.hu): A Pécs bő létszámmal dolgozik, a csapat zöme ráadásul összeszokott, hazai pályán kifejezetten veszélyes. Van a keretében meccset eldönteni képes rutinos játékos és lendületes fiatal is, jók a légiósok, ütőképesek a magyarok. A Pécs mindig is gyors kosárlabdát játszott, remekül dob távolról. Most roppant erős irányító poszton és palánk alatt. Kemény védekezésre, agresszív játékra számítok ellenfelünktől, ennek megfelelően kiélezett, nehéz meccsre. Ugyanakkor győzni megyünk Pécsre. Már bizonyítottuk, hogy tudunk nyerni idegenben, most is erre készülünk. Kevés eladott labdával kell lehoznunk a meccset, a támadásainkat be kell fejezni, ügyelni kell a védekezésre. Szervezett játékot várok a fiúktól, és azt, hogy mi diktáljuk a tempót. Ha azt a teljesítményt nyújtjuk, ami elvárható tőlünk, akkor nem lehet baj. Szkopjéban a betegséggel bajlódó Borisov és Tóth Norbert kihagyta a meccset, most viszont mindketten bevetésre készek – teljes kerettel utazunk.

fotó: FIBA / Bugány János

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus