Ezt mondták a cseh-magyarról (+videó)

A magyar férfi  kosárlabda-válogatott tegnap 66-63-as vereséget szenvedett Csehországban, így visszacsúszott a második helyre a csoportjában. Az összecsapás után Sztojan Ivkovics, Vojvoda Dávid, a hazaiaktól pedig Pavel Pumprla és Ronen Ginzburg szövetségi kapitány nyilatkozott, illetve megnézhetitek a mérkőzés rövid összefoglaló videóját is.

Sztojan Ivkovics: Gratulálok a cseh csapatnak. Jó meccs volt, a végjátékban zsinórban eladott 3 labda megpecsételte a sorsunkat. A játékosaimmal elégedett vagyok, kihozták magukból, amit elvártam tőlük. A gondunk az, hogy sokan a válogatottban nagyobb szerepet kénytelenek ellátni, mint amit év közben a klubjukban megszoktak.

Vojvoda Dávid: Ez egy jó meccs volt. Sok hibát követtünk el, de így is volt esélyünk nyerni. A különbség mindenképpen kecsegtető a hazai visszavágóra nézve. Nem történt tragédia, megyünk tovább, szerdán szereznénk nyerni a portugálok ellen és majd Csehország ellen is augusztus 27-én.

Paver Pumprla: Ez egy nagyon nehéz meccs volt. Voltak pillanatok, amikor úgy tűnt, hogy könnyedén tudunk nyerni, vagy nagy előnyt kiépíteni, de a magyarok mindig vissza tudtak jönni nehéz dobások révén. KIhagytunk néhány könnyű helyzetet, de nagyon jól védekeztek - az egész találkozó a küzdelemről szólt, végül mi küzdöttünk keményebben és mi voltunk a szerencsésebbek.

Ronen Ginzburg: Nagyon jó meccset láthattunk két jó csapat között. Háromszor is tíz-tizenegy pontos előnyt építettünk ki, de nem tudtuk lemenedzselni innen a találkozót, a magyar válogatott mindig felállt - nagyon jó és jól edzett csapatuk van. A hajrában az agresszivitás döntött, remekül védekeztünk. Bár Satoransky nem játszott, a többiek helytálltak a pozíciójában. Ez egy pokoli csoport, talán a legnehezebb mind közül - elég megnézni a Portugália - Grúzia találkozót. Az utolsó meccs utolsó másodpercéig kell küzdeni.

Itt a találkozó összefoglalója:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus