Ezt várják a főszereplők a mai FIBA Europe Cup meccsektől

Ferencz Csaba számított rá, hogy a Keravnos lesz a legnagyobb ellenfelük a csoportban - Góbi Henrik szerint az Albának leginkább magával kell foglalkoznia - Quincy Ford úgy véli, harcos és agresszív csapat a Novgorod.

Az Egis Körmend csapatkapitánya, Ferencz Csaba a DEAC elleni találkozóról is beszélt a vaol.hu-nak adott interjújában, majd kitért a mai ciprusi ellenfélre, a Keravnosra is:

- Nagyon fontos volt, hogy tudtunk nyerni Debrecenben. Egy győzelem mindig lendületet ad. Az elején még kicsit akadozott a játék, de aztán szigorítottunk a védekezésen, ez volt a nagyarányú siker alapja. Őszintén szólva, előzőleg kicsit tartottam ettől a mérkőzéstől, de szerencsére nagyon sima meccs lett, ráadásul mindenki tudott játszani, aminek kifejezetten örülök, ez fontos a csapatszellem szempontjából. Hosszú utazáson vagyunk túl, kaptunk egy kis pihenőt, de hétfő estétől már kifejezetten a Keravnos ellen készülünk, mert szeretnénk egy újabb lépést tenni a továbbjutás felé. Engem nem lepett meg, hogy a Keravnos megnyerte az első két meccsét. Számítottam arra, hogy ők lesznek a legnagyobb ellenfeleink a csoportban, és úgy néz ki, hogy ez így is lesz. A ciprusiak tapasztalt kosarasokkal érkeznek, korábban is letették már a névjegyüket a nemzetközi porondon, jó csapatot alkotnak, de a FIBA-kupában már amúgy sincs gyenge ellenfél. Hét külföldit alkalmaznak, nem lesz könnyű legyőzni őket, de azt ígérhetem, hogy felkészülünk belőlük és mindent meg fogunk tenni azért, hogy ez sikerüljön saját közönségünk, szurkolóink előtt.
 

Az Alba Fehérvár másodedzője, Góbi Henrik a Cmoki Minszk gárdáját elemezte a klub hivatalos honlapjának, az albakosar.hu-nak:

- Komoly együttessel találkozunk, amely minden évben szerepel a nemzetközi porondon. A jó képességű hazai játékosok a légiósokkal kiegészülve jó elegyet alkotnak. Centereik 208, illetve 210 centire nőttek, mindketten erősek, alsó posztokon különösen eredményesek. Gyors, atletikus mezőnysorral rendelkeznek, nagyon jól dobnak kintről, sok elzárással operálnak támadásban. Egy szerb játékos – Filip Adamovic – mellett négy amerikaival rendelkeznek, utóbbiak általában csereként lépnek pályára. Náluk játszik Devon Saddler, az amerikai kosaras a tavaszt Jászberényben töltötte, előzőleg Körmenden is szerepelt. Az irányítóra Minszkben csereként számítanak, nem ugyanaz a szerepe a csapatban, mint volt magyarországi klubjaiban, a Tsmoki más játékerőt képvisel. Jászberényben kimondottan jó mutatókkal rendelkezett. Természetesen rá is figyelnünk kell, de az igazság az, nekünk most leginkább magunkkal kell foglalkoznunk. Nehéz heteket élünk, az utóbbi meccseken támadásban és védekezésben is elmaradtunk a várakozástól, javulnunk kell minden tekintetben"


A Szolnoki Olaj KK-tól pedig Quincy Ford és az egyik segédedző, Jakab Máté beszélt az Olaj TV-nek a Nyiznyij Novgorod keretéről, játékáról:

Forrás - vaol.hu, albakosar.hu, Olaj TV
Foto, Slide - Olaj TV

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus