Ezt várják a résztvevők a hétvégi NBI/A-s meccsektől

Sérülések nehezítik a Kaposvár és a Pécs dolgát - a részletekre is figyelnek a Paksnál .- 100%-os DEAC-ra készülnek Sopronban - paprikás hangulatú meccsre számít Váradi Benedek - Potocnik szerint a pillanatnyi forma dönthet a Szolnok ellen. 


Atomerőmű SE - Alba Fehérvár 

Teo Cizmic, Paks (ase.hu): Szombati ellenfelünk egy atletikus, remek csapat, tele kiváló képességű külföldiekkel és magyarokkal. Csapatuk kiváló kombinációja a fiatalságnak és a rutinnak, edzőjük pedig érti a dolgát, tudja mit és miért csinál. Teljesen más sztori lesz a szombati meccs, mint a múlt heti. Még több energiával, sokkal koncentráltabban kell kosaraznunk, és jobban oda kell figyelnünk az apró részletekre, mert azok jelenthetik a különbséget. Gyorsabban kell mozognunk és gondolkodnunk, elsősorban védekezésben. Meg kell állítanunk a betöréseket, az egy-egy elleni helyzeteket le kell védenünk és egyszerűen nem veszíthetjük el a lepattanócsatát, az nem fér bele. Sajnos a héten különböző okok miatt R.T. és Seth is hagyott ki edzéseket, kérdés hogy milyen állapotban lesznek szombatra. Mindenesetre bárhogy is lesz, az Alba szokásához híven egészen biztosan nagy energiával fog játszani, ebben a tekintetben fel kell vennünk velük a versenyt.

Az albakosar.hu szöveges beharangozója ide kattintva olvasható!

Kaposvári KK - Pécsi VSK-VEOLIA 

Marko Spica, Kaposvár (kapos.hu): Nagyon fontos meccs lesz ez számunkra, különösen, mivel zsinórban háromszor veszítettünk most. Nem érdemeltünk szerintem vereséget és ezt most bizonyítanunk kell. Az biztos, hogy 100%-os erőbedobás kell majd ehhez. Jobban kell koncentrálnunk, különösen a végjátékban, öt játékos játszik negyven perceket, szóval ez így elég nehéz lesz, de oda kell figyelnünk a végén. Általában jól kezdünk, Zalaegerszegen is három negyeden keresztül rendben mentek a dolgok, ezt kell kinyújtanunk négy negyedre és akkor probléma nélkül nyerni tudunk. Szóval jobban kell fókuszálnunk, különösen védekezésben

Csirke Ferenc, Pécs (pvsk-panthers): Én úgy érzem, hogy Körmenden is tudtuk harminc percig azt a játékot nyújtani, ami idegenben elég lehet ahhoz, hogy egy hozzánk hasonló csapat ellen nyerjünk. A Körmend azért sokkal erősebb csapat annál, hogy harminc perc elég legyen, ezt ki is használták és a Kaposvár is erős csapat, nem véletlenül van már négy győzelmük, otthon a Körmendet is meg tudták verni. Mindenképpen nehéz mérkőzésre számítok, nagyon erősek a palánk alatt. Nem tudom, hogy nekik mennyi problémájuk van, nekünk azért ezen a héten elég sok, több játékos is sérüléssel bajlódik, jelen pillanatban nem is tudom, hogy a sérültek közül ki tud játszani szombaton, de ez nem lehet kifogás, ez egy szomszédvári rangadó, ahol a száz százalék sem biztos, hogy elég. 

KTE-Duna Aszfalt - MAFC

Marko Djeraszimovics, Kecskemét (ktekosar.com): Három magasemberrel játszanak, felkészültünk arra, hogy mi a megfelelő védekezés és támadás ellenük. Nagyon fontos mérkőzés lesz a szombati, jó lenne nyerni a válogatott szünet előtt. Utána lesz három hetünk felkészülni arra, hogy jobb kosárlabdát játsszunk a szezon hátralevő felében.

Misek Levente, MAFC (mafcbasket.hu): Mindenképpen győzni megyünk Kecskemétre, tudjuk, hogy egy nagyon-nagyon nehéz mérkőzés vár ránk, egy nagyon-nagyon jó ellenfél ellen fogunk játszasni, amelynek elsősorban a védekezését kell majd valahogyan feltörnünk. Nagyon hajtunk arra, hogy megszerezzük a harmadik győzelmünket, mert ugye a Jászberény az előző fordulóban megszerezte az elsőt, a Sopron is játékosokat cserélt, tehát mindenképpen próbálunk megmaradni ezen a 11-12. helyen és semmiképp sem szeretnénk a kieséssel foglalkozni. 

Soproni KC - DEAC 

Váradi Kornél, Sopron (sakc.hu):  Egyértelmű, hogy nem vagyunk jó helyzetben, vannak gondjaink, de három hazai vereség után egyetlen célunk lehet: a holnapi meccset meg kell nyernünk, annak ellenére is, hogy az előjelek nem a legjobbak. Dénes Gabi hetek óta bevizesedett térddel játszik, Kántor Olivér és Bagó Martin sem teljesen egészséges. Tóth Geri állapota viszont szépen javul. Sajnos különböző okok miatt az irányító cserét nem sikerült megoldni. Mindezen nehézségek ellenére, csak a győzelem megszerzése lehet a célunk. A legerősebb összetételű DEAC-ra készülünk, amely eddigi eredményeivel már bizonyította, hogy jó csapat. Tavalyi válogatott kerettag, több korábbi válogatott játékos – gondolok itt elsősorban a roppant rutinos Molnár Andrásra és Farkas Attilára – alkotja az erős magyar magot, ráadásul külső és belső posztokon jó képességű légiósaik is vannak. Elsősorban saját magunkkal foglalkozunk, a mi játékunkkal, és taktikailag természetesen a debreceniekével is. Az nem szabad, hogy elvonja a figyelmünket, hogy az ellenfélnél ki sérült és ki nem – a magam részéről biztos vagyok benne, hogy mindenki játszik holnap a DEAC-ban. Ismét szeretném hangsúlyozni, ahhoz, hogy végre elkezdjük a felzárkózást a középmezőnyhöz, le kell győzni a DEAC gárdáját és ehhez jó, negyven percen át fegyelmezett, koncentrált játékra van szükségünk.

Molnár András, DEAC (debka.hu): Eddig gyakorlatilag egyszer sem tudtunk teljes csapattal felállni, sokszor mondták már, hogy nincs esélyünk, mégis van már négy győzelmünk a bajnokságban. Jahmal tegnap már együtt edzett a csapattal, ő szerintem Sopronban már pályára léphet, Ivan viszont még mindig kezelésekre jár a térdével. Remélem szombatra ő is rendbe jön, és utána a válogatott szünet miatt lesz két és fél hetünk, hogy mindenki rendbe jöjjön. Nem csak az udvariasság beszél belőlem, de tényleg úgy gondolom, hogy a Sopron nem ott áll jelenleg, ahol lenniük kéne. Ezt a csapatot nem csak úgy véletlenszerűen építették fel, tapasztalt, már bizonyított játékosaik vannak. Zagorac a nyáron Európa-bajnokságot nyert a szlovénekkel, Duvnjak magasan jegyzett klubokban játszott eddig, Watkins és a nemrég szerződtetett El-Amin pedig dominálni tudtak a közelmúltban a magyar bajnokságban, emellett a magyar magjuk is bizonyított játékosokból áll. Biztos vagyok benne, hogy előbb utóbb megindulnak felfelé, de remélem, ezt nem ellenünk fogják megkezdeni. Légióst is cseréltek nemrég, szerintem idővel összeérhet a játékuk, ennek ellenére mi Sopronba is győzni megyünk. Végig koncentráltan kell játszanunk, ahogy azt Kaposváron is tettük, és mivel óriási nyomás lesz rajtuk, szerintem ezt kihasználhatjuk.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - Zalakerámia ZTE KK 

Váradi Benedek, Falco (falcokc.com): Ez mindig egy paprikás hangulatú mérkőzés, nagyon jól tudjuk, hogy a szurkolóknak mit jelent ez, fel fogunk készülni a Zalaegerszegre is ugyanúgy, ahogy minden mérkőzésre. Nem téveszthet meg minket az, hogy a ZTE most hol áll, hiszen rosszabbul kezdték a bajnokságot, kicsit későn értek össze, most hazai pályán sikerült győzniük, illetve az tényleg egy óriási mérkőzés volt, végig követtem. Most jött egy új légiósuk Kinney személyében, aki már ismert, nagyjából tudjuk, hogy tőle mire számíthatunk. Nagyon nehéz mérkőzés lesz, 40 percen keresztül koncentrálni kell és odafigyelni a védekezésünkre, hazai pályán jobban szoktunk védekezni, mint idegenben, de számítunk a szurkolóink biztatására. 

James Kinney, ZTE (ZTE KK): Titkon reméltem, hogy a Kaposvár ellen már pályára léphetek, mert tudtam, hogy a Falco lesz a következő ellenfél. Izgalom mindig lesz az emberben egy ilyen helyzetben, persze ideges nem leszek, de azért fél év nagy kihagyás. Nem szabad túl nagy terhet raknom magamra, hiszen ez lesz az első meccsem a sérülésem után. A csapattársaim is tudják, hogy mire lehetek képes, csak úgy, mint Bencze Tamás. Természetesen szeretnénk nyerni és meg is teszünk majd mindent ezért a pályán. Kemény meccs lesz, a Falco nagyon erős ellenfél, de igyekszem nem úgy tekinteni erre a derbire, mint egy különleges találkozóra, inkább hétköznapi meccsként nézem, hogy ne legyen ezzel gond fejben. "Dee" (Darrin Govens) ellen játszani nagyon érdekes lesz, már nagyon várom, hogy farkasszemet nézzünk egymással, jó móka lesz azért is, mert rengeteg időt töltöttünk együtt és most is napi kapcsolatban vagyunk. Éppen tegnap beszélgettünk, de ilyenkor soha nem kerül elő a kosárlabda. Emlékezetes szezont tudhatunk magunk mögött Egerszegen, jó barátok lettünk, de amikor feldobják a labdát, arra a negyven percre nincs barátság. 

Egis Körmend - Szolnoki Olaj KK 

Gasper Potocnik, Körmend (vaol.hu): A Szolnok az egyik legerősebb magyar gárda, elég, ha a táblázatra nézünk, hiszen vezeti a tabellát. Nagyon veszélyes, minden poszton minőségi csapat, tapasztalt, rutinos játékosokkal. Igaz, Milosevic hiányzik tőlük, de nálunk sem szerepelhet Eric Fanning, és különben sem játékosokban, csapatokban gondolkodunk. Nagyon nehéz meccs lesz, szerintem ők az esélyesebbek, de mi itthon fogunk játszani, éhesen arra, hogy megmérkőzzünk velük, hogy megmutassuk, mit tudunk. Minden a mérkőzésen dől majd el. A pillanatnyi forma és sok apróság dönthet. Mi mindent megteszünk, ami csak tőlünk telik, hogy meglepjük őket.

Kovács Péter, Szolnok (olajtv.hu): A Körmend hazai pályán nagyon erős csapat, úgyhogy mindenképpen egy nagyon nehéz mérkőzésre számítok, de úgy gondolom, hogy nagyon fontos, hogy megnyerjük ezt a mérkőzést és azért megyünk oda, hogy megnyerjük. Én képesnek érzem rá a csapatot, persze nagy hátrány lesz, hogy Strahinja Milosevic nem léphet pályára az eltiltás miatt, de készülünk. Felkészülünk arra, hogy az ő hiányában milyen taktikát választunk, hogyan játsszunk. Úgyhogy nagyon remélem, hogy meg tudjuk lepni otthon a Körmendet.

fotó: Jene Sándor

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus