Ezt várják a résztvevők a mai FIBA Europe Cup meccsektől

A Körmend dolgát sok sérülés nehezíti - nem lenne meglepetés-kategória az Olaj győzelme - Lóránt fizikális mérkőzésre számít.

Demir Insaat Büyükcekmece - Egis Körmend

Gasper Potocnik (vaol.hu): – Azzal tisztában kell lennünk, hogy a második csoport sokkal erősebb, mint az előző volt. Tavaly nagy siker volt számunkra, hogy a második körből is továbbjutottunk, de a realitások talaján kell maradnunk. Ha ez most is összejönne, az óriási, hihetetlen siker lenne, hiszen itt azért nem mi vagyunk a legesélyesebbek. Az Albának voltak gondjai az elején, de a fehérvári gárda mégiscsak a magyar bajnoki címvédő. A másik két csapat pedig nagyon erős bajnokságból jön. A török az egyik legjobb Európában, de a litván sem nagyon marad el mögötte. Nem számíthatunk arra, hogy minden meccset meg fogunk nyerni, de a másik oldalról atléták, sportolók vagyunk, akik mindent meg fognak tenni azért, hogy az összes mérkőzésen nyerjenek. Ez nem kérdés!

– A nyitómeccs előtt nagyon sok problémánk van, számos sérülés nehezíti a dolgunkat, különösen a palánk alatt. A mérkőzés napján látjuk majd, hogy ki tud pályára lépni. Nagyon erős ellenfélhez látogatunk, amelynek csapatában rutinos kosarasok szerepelnek. Euroliga-szintű, sőt, az NBA-t megjárt játékosok, akik ellen igazi csapatként fogunk kosarazni. Igyekszünk sokkal agresszívebben, jobban védekezve játszani, mert minden a védekezésből indul. A lepattanózásra nagy figyelmet fordítunk, és okosabban kell kosárlabdáznunk, mint az előző mérkőzéseken. Nem lesz könnyű, de mindent ki akarunk hozni magunkból Törökországban!
 

KK Mornar Bar - Szolnoki Olaj KK

Vojvoda Dávid (olajtv.hu): - Nem lenne meglepetés-kategória, ha tudnánk győzni, mert szerintem azért vagyunk olyan jók, ha nem jobbak, mint ez a montenegrói csapat. De most már jó lenne idegenben is azért egy nagy mérkőzést nyerni, mert az biztos, hogy jót tenne a társaságnak.

Kendrick Perry (olajtv.hu): - Nagyon jól mozgó csapat, agresszíven mennek a támadólepattanókért. Hatékonyan játsszák a figuráikat támadásban, amiben sok befutás és elzárás van. Ezért védekezésben nagyon összeszedettnek kell lennünk.
 

BC Nevezis - Alba Fehérvár

Lóránt Péter (albakosar.hu): - Bízom abban, hogy a javul a játékunk. Ellenfelünk más stílusú kosárlabdát játszik, mint amit megszoktunk. Igyekszünk felkészülni a jó dobóikra, biztosra veszem, hogy harcos, fizikális meccs lesz. Nagyon remélem, jó eredménnyel nyitjuk a második csoportkört.

Dzunics Braniszlav és Kovács Ákos esélylatolgatása a mérkőzés előtt (Alba Fehérvár):

Forrás - vaol.hu, olajtv.hu, albakosar.hu
Foto, Slide - Bugány János, olajtv.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus