Ezt várják a résztvevők a mai NBI/A-s meccsektől

Hat mérkőzést rendeznek ma este, mutatjuk, hogy mit várnak az érintettek! 

 

Egis Körmend - Zalakerámia ZTE KK

Gasper Potocnik, Körmend (vaol.hu): A legutóbbi három mérkőzését megnyerte a Zalaegerszeg, ezért biztosan jó hangulatban, feldobva érkezik hozzánk. k egész héten készülhettek ellenünk, mi viszont szerdán egy kemény, nehéz mérkőzést vívtunk 45 percen át. Lényeges lehet, hogy miként tudjuk gyorsan kipihenni a mögöttünk álló meccset, hogyan tudunk regenerálódni. Ezzel együtt pedig megfelelően fel is kell készülnünk erre a nagy, szomszédvári rangadóra. Természetes, hogy mindent meg fogunk tenni azért, hogy megnyerjük ezt a találkozót is! Hiszek a játékosaimban, abban, hogy minőségi keretet alkotnak. És abban is, hogy újra koncentráltan tudnak majd pályára lépni, ilyen rövid idő után ismét jó teljesítményre lesznek képesek a pályán. A Zalaegerszegről tudjuk, hogy voltak gondjaik néhány játékossal, de ez nem számíthat. Remek, veszélyes csapat a Zete, különösen távolról, hiszen kiváló dobói vannak. De az átmeneti játékban, a gyors indításokban is erős. Most is csak azt mondhatom, hogy leginkább a saját játékunkra koncentrálunk, különösen itthon, saját közönségünk előtt, amelynek támogatására most is számítunk.

Bencze Tamás, ZTE (zaol.hu): Talán nincs olyan extra légiósuk most, mint tavalyi együttesükben mondjuk Terry Allen. Van viszont két olyan hátvédjük, akikben egy-egy alkalommal húsz-huszonöt pont mindig benne van. Ám összességében is, mindig van egy játékosuk, aki kifog egy jó napot. Nem lehet tudni, hogy éppen mikor, kinek jön ki a lépés, ezért egy kissé kiszámíthatatlan így a Körmend játéka. Fel kell készülnünk arra, hogy egész pályán letámadnak majd, el kell bírni a nyomást akár negyven percen át is. Ha ez működik, akkor működhet az a játékunk is, amit kitaláltunk. A meglévő repertoárunkat igazítjuk a Körmend játékához és persze van benne új elem is. Jutott idő rákészülni, hiszen tíz napunk volt a két mérkőzés között, viszont a vasiak rotációja tíz-tizenegy játékost takar. Ezért sem tulajdonítok nagy jelentőséget annak, hogy a vasiak szerdán játszottak, mert eloszlottak a percek a játékosok között. Ami biztató, hogy egyre jobban összecsiszolódunk. Várjuk a Körmend elleni csatát, természetesen nyerni szeretnénk, mint mindig.

Stárics Kornél, a ZTE ügyvezetője elsősorban a csapat helyzetéről, a légióskérdésről és a novemberi erőltetett menetről beszélt - ez a videó ezen a linken tekinthető meg!

Kaposvári KK - DEAC

Baki Gergely, Kaposvár (delfinek.hu): A Debrecen jó légiósokból, tapasztalt magyarokból és nagyon ügyes fiatalokból áll, azt hiszem, hogy jó egyveleget sikerült összegyúrniuk, hiszen nagyon jól is kezdték a bajnokságot, törtek borsot közvetlen riválisok orra alá is, nem szabad őket félvállról venni. Furcsa szerkezetben játszanak, leginkább a külső játékukra kell felkészülnünk, hiszen center poszton ők nem olyan erősek, inkább külső emberek oldják meg a négyes posztot is, ötösben pedig leginkább alapvetően négyes játékosaik vannak. 

Berényi Sándor, DEAC (debka.hu): Nagyon jó együttesnek tartom szombati ellenfelünket, a kezdőötösük az egyik legjobb a bajnokságban. Kellemetlen szerkezetben játszanak, három palánk alatt is otthonosan mozgó játékossal, a hátvédeik pedig nagyszerűen bontják a védelmet és egészen extra százalékkal dobják a hárompontosokat. Baki Gergely várhatóan ellenünk tér majd vissza, így a kispadjuk is tovább erősödhet, nagyon kemény mérkőzésre számítok. A héten kielemeztük a játékukat, megpróbálunk a lehető legjobban felkészülni belőlük. Védekezésben és lepattanózásban még mindig rengeteget kell javulnunk, a Kaposvár az a csapat, aki minden apró megingásunkat könyörtelenül ki fog használni. Bár voltak kisebb betegségek és sérülések, várhatóan ugyanazzal a kerettel fogunk tudni pályára lépni, mint az elmúlt héten. 

KTE-Duna Aszfalt - Alba Fehérvár

Forray Gábor, Kecskemét (ktekosar.com): Valóban nem úgy kezdtek, ahogy szerettek volna, de ha megnézzük a Szolnok és a Minszk elleni meccsüket, akkor látszik, hogy javult a játékuk. Annak ellenére, hogy nem rajtoltak jól, én továbbra is fenntartom azt, hogy egy nagyon jó csapat. Talán nem annyira erősek, mint tavaly, de tavaly is megvolt az esélyünk a győzelemre ellenük. Most is jobbak nálunk, öt kiváló légiósuk van, Keller a válogatott alapembere, Lóránt az egyik legjobb játékos a bajnokságban, Markovic tapasztalt, Kovács Ákost mindenki ismeri. A hétközi FIBA Europoe Cup forduló önbizalmat adott nekik, hiszen nagyot küzdöttek és nyertek. Részben örülök, mert egy magyar csapat nyert, de a mi szemszögünkből nézve jobban örülnék, ha olyan formát mutatnának, mint a Pécs ellen. Komoly csapat az Alba, nyerni jönnek ide, nekik szinte élet-halál kérdés lesz ez a találkozó, kis túlzással nekünk is, hiszen minden meccs az, hazai pályán nyerni szeretnénk. Szerintem megint egy szoros mérkőzést láthatnak majd a szurkolók, és remélem, hogy a múltkorihoz hasonlóan most is győztesen hagyjuk el a pályát. 

Dzunics Braniszlav, Alba (albakosar.hu): Nem úgy kezdtük a bajnokságot, ahogy szerettük volna, idegenben, Kecskeméten most minden vár ránk, csak könnyű meccs nem. A Kecskemét ebben az évben erősebbnek, komolyabbnak tűnik, mint tavaly. Hét közben a szív és az akarat diadalát arattuk, védekezésben sok mindent csináltunk, de néha olyan támadójátékot mutatunk, amivel nem is tudom, hogy hogyan tudunk mérkőzést nyerni. 

MAFC - Pécsi VSK-VEOLIA

A MAFC szöveges felvezetője ide kattintva elérhető! 

Csirke Ferenc, Pécs (pvsk-panthers): Felkészültünk a MAFC-ból, meglátjuk, hogy mire lesz elég. Nagyon nehéz meccs lesz, a MAFC-nak egy győzelme van, viszont az Sopronban történt, Körmenden is csak két ponttal kaptak ki, tehát abszolút erős csapathoz látogatunk, ráadásul ők játszanak otthon, ugyanolyan nehéz lesz ez is, mint bármelyik eddigi találkozónk. 

Szolnoki Olaj KK - JP Auto-JKSE

Tarik Phillip, Szolnok (szolnokiolajkk.hu): Nekünk nem számít, hogy ki az ellenfél, soha nem gondolunk az ellenfél erősségére. Mindig az a célunk, hogy minden mérkőzésen domináljunk. Úgy érzem, hogy fenn fogom tudni tartani ezt a formát, ezt a magabiztosságot. Ehhez rengeteg támogatást kapok a csapattársaimtól és az edzői stábtól is. 

Soproni KC - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely

Váradi Kornél, Sopron (sakc.hu): Szombathelyi vagyok, a Falcóban lettem játékos, majd edző. A testvérem a szombathelyi csapatban játszik. Az előző évadban a vezetőedző, Szrecsko Szekuloviccsal együtt dolgoztunk, vele baráti a kapcsolatom. Mindezt azonban a mérkőzés idejére félre kell tennem, a Sopron vezetőedzőjeként egyetlen célom lehet: megszerezni a szezon első hazai győzelmét.  Mint minden mérkőzésre, a Falco elleni összecsapásra is próbáltunk a lehető legjobban felkészülni az ellenfél játékából, játékosaiból. Tény, hogy a Falco kerete nem sokat változott, valóban jól ismerem a játékosok többségét és ennek ismeretében próbáltam felkészíteni a srácokat. Minden azon múlik, a pályán mennyit tudunk megvalósítani abból, amit elterveztünk. Ellenfelünk, egy a nemzetközi porondon is menetelő, erős kerettel rendelkező összeszokott társaság, remek egyéni képességekkel rendelkező játékosok egész sorát felvonultatva. A két csapat jelenlegi céljai eltérőek. Falco nyilván szeretné folytatni a jó szereplését. Mi rosszul kezdtünk, és a célunk egyértelmű: szeretnénk javítani, s megszerezni első hazai győzelmünket. Nem szabad engedni, hogy a Falco a saját ritmusában, a saját játékát tudja játszani, kevés ponton kell tartani őket. Azzal a mentalitással kell játszani, amellyel a Kaposvár elleni meccs negyedik negyedében, vagy Szegeden a második negyedben, aminek a végét sajnos elrontottuk. Egy agresszív, szervezett védekezésből olyan ritmusban támadhatunk, amelyben mindenkinek kidomborodhatnak az erényei – így sikerülhet, és ezzel a céllal lépünk pályára szombaton a szombathelyiek ellen.

Tóth Norbert, Falco (falcokc.com): Azt várom, hogy megszakadjon a rossz idegenbeli sorozat. Sem Pakson, sem Körmenden nem játszottunk jól, tavaly Sopronban sikerült megszerezni az első idegenbeli győzelmet, én most ugyanezt várom a csapattól. Fontos, hogy ugyanolyan jó ritmusban játsszunk, mint hét közben, a védekezésünkön biztos, hogy szigorítanunk kell. Váradi Kornél alaposan ismer bennünket, biztos, hogy maximálisan fel fognak belőlünk készülni, ahogy mi is belőlük, a legfontosabb talán az, hogy ne legyen hullámzó a játékunk és hogy a lepattanóharcot tudjuk uralni.
 

fotó: sakc.hu, Wolfinger Béla

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus