Ezt várják a résztvevők a mai NBI/A-s meccsektől

Cizmic szerint trükkös csapat a MAFC - Forray annak örülne, ha nyernének, de Ivosev jól játszana - Potocnik: veszélyes a Szedeák.

Alba Fehérvár - JP Auto-JKSE

Az albakosar.hu szöveges felvezetője ezen a linken olvasható!

A jkse.hu szöveges felvezetője ezen a linken olvasható!

Atomerőmű SE - MAFC 

Teo Cizmic, Paks (kosarlabda.ase.hu): Egy trükkös csapattal találkozunk, tele tapasztalt játékosokkal és egy remek edzővel. A mérkőzéseiket rendszerint emberfogással kezdik, majd ebből váltanak zónára. Ebből is használják 1-2-2-es illetve a 2-3-as változatot egyaránt, ami felettébb össze tudja zavarni az ellenfél játékosait. Persze ez egyben azt is eredményezni, hogy nagyvalószínűséggel sok üres dobásunk lesz, ezeket pedig be kell dobnunk, nincs mese. Egyrészt hogy kosarakat szerezzünk, másrészt hogy megnyissuk a festéket. Koncentráltan és nagy odafigyeléssel kell játszanunk, máshogy nem meg. Fontos még, hogy eredményesen hajtsuk végre a gyorsindításos helyzeteket, a zóna ellen ugyanis a gyorsindítás a legjobb fegyver, hiszen nincs idejük visszarendeződni. A héten sokat dolgoztunk ezeken a játékelemeken, mert ha nem tudunk adaptálódni az ellenfél stílusához, az komoly problémát okozhat. Nem lesz könnyű ez ellen a védekezés ellen játszani, és ha nem dobjuk be az üreseket bajban lehetünk ellenük. Épp úgy, ahogy a Szolnok, a Körmend és a többi csapat is megizzadt ellenük. A Pécset például harminccal verték, pedig a Pécs egy jó csapat. Egy szó, mint száz: kemény meccs lesz, de számunkra nincs más opció, csak a győzelem.

Lakosa Zsolt, MAFC (mafcbasket): Ez a Paks már nem az a Paks, amely az utóbbi években volt, úgyhogy itt is csak a győzelem elfogadható számunkra, a vereséggel nem vagyunk megelégedve. Szeretnénk minél feljebb lépni a tabellán, nincsenek különösebb elvárásaink magunkkal szemben azon felül, hogy minden meccset meg szeretnénk nyerni. 

Kaposvári KK - KTE-Duna Aszfalt

Baki Gergely, Kaposvár (kapos.hu): Nincs más hátra, mint előre. Nagyon remélem, és biztos vagyok benne, hogy pattanunk egyet a gödör alján, és talán sikerül kikászálódni ebből a nagyon rossz sorozatból. Igazából az utóbbi meccseken mindig közel voltunk valamennyire, de soha nem volt elég. Nagyon remélem, hogy ez a széria megszakad szombaton, és talán ez adhat egy kis lökést az elkövetkezendőkre.

Forray Gábor, Kecskemét (ktekosar.com): Rengeteg összetevője lehet annak, hogy egy csapat hullámvölgyben van. A sorozatuk elején sérülésekkel is bajlódtak, úgyhogy azt gondolom, hogy nem reális, hogy hatszor kikaptak. A kezdőötösuk abszolút minőségi, talán a legjobb együttesekkel is felveszi a versenyt. Baki Gergely visszatért hozzájuk, leigazolták Tóth Pétert, ott van Grebenár Péter és most már Blaskovits László is. A kispadjuk is jó, mondhatom, hogy erősebb csapat, mint a miénk. Nehéz meccsre számítok, viszont bízom abban, hogy nyerünk. A játékosok keményen dolgoznak, partnerek mindenben, előbb-utóbb az eredménynek is jönnie kell. Nagy nyomás lesz a Kaposváron, és ha mi ezt a találkozó elején jól tudjuk kezelni, akkor végre győztesen hagyhatjuk el a parkettet. Tomo a tavalyi csapat egyik legmeghatározóbb karaktere volt. Volt olyan mérkőzés, ahol ő vitte a hátán a csapatot, sajnos egyéb okok miatt nem tudtuk megtartani. Ezt sajnáljuk, hiszen nagyon nagy veszteség, a Kaposvárnak viszont óriási erősítés. Nem szabad külön készülnünk rá, hiszen tavaly is mindenki ezt tette ellene, mégis hozta a maga formáját. Megvannak azok a taktikai elemek, amiket szeretnénk alkalmazni támadásban és védekezésben, nyilván fontos lesz, hogy Ivosevet hogyan tudjuk semlegesíteni. Rajta kívül van azonban még négy komoly játékos, úgyhogy ha csak rá készülnénk, akkor magunkat csapnánk be. Akkor lennék boldog, ha mi nyernénk, Tomo pedig jól játszana.

Naturtex-SZTE-Szedeák - Egis Körmend 

Andjelko Mandics, Szedeák (Naturtex-SZTE-Szedeák): Jobban szeretnénk játszani, mint tettük azt a MAFC elleni, legutóbbi mérkőzésen. Szűkült a rotációnk, de nem adhatjuk fel a meccset, bízom abban, hogy a szurkolóink is támogatni fognak bennünket. 

A hazaiaknál egyébként sem Juhos Levente, sem Josh Fortune nem lesz ott a pályán, de Nenad Sulovics sincs 100%-os állapotban. 

Gasper Potocnik, Körmend (vaol.hu): A Szedeák minőségi, veszélyes csapat. Nagyon tapasztalt, rutinos játékosokkal állnak fel, szerb idegenlégiósaik nagyon tudják a kosárlabdát, okosan játszanak. Ha győzni szeretnénk, márpedig ezért indulunk útnak, akkor minden tudásunkra szükség lesz, a legjobb teljesítményt kell nyújtanunk ellenük. Koncentráltan, jó megoldásokat választva kell a saját játékunkat a pályára vinni, energikusan kell játszanunk, különben bajba kerülhetünk. Nem készülünk semmi újítással, erre időnk sem volt és energiánk sem lett volna. Igyekszünk megállítani a szegediek legjobb játékosait és a saját stílusunkban játszani. Tudjuk, hogy különösen otthon remekül dobnak a vendéglátóink, és bár vannak gondjaik, ez a többiek erejét, elszántságát fokozhatja. Remélem, hogy mi teljes kerettel tudunk felállni, de ez még nem biztos, ugyanis vannak problémák nálunk is. A mérkőzés előtt minden kérdésre választ kapunk.

Soproni KC - Zalakerámia ZTE KK

A sakc.hu szöveges felvezetője Sabáli Balázs szavaival ezen a linken megtekinthető! 

A Sopronnál a lábadozó Dénes Gábor mellett Sasa Zagorac sem lesz ott, aki Achilles-sérülést szenvedett az egyik edzésen. 

A ZTE honlapján Mo Jeffersszel készítettek interjút:

fotó: kesport.hu

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus