Ezt várják a résztvevők a mai NBI/A-s meccsektől

Dzunics: szervezettebb a MAFC - a fővárosiak kihasználnák az Alba fáradtságát - kiürült a négyes poszt Sopronban - mindenképpen nyernie kell a Berénynek.

MAFC - Alba Fehérvár

Bors Miklós, MAFC (MAFC Kosárlabda): Hazai pályán különösképpen veszélyesek vagyunk minden ellenfélre, ezt szeretnénk ugyanígy továbbra is tartani. Erre a mérkőzésre is ugyanúgy készülünk, ahogy a többire, úgy gondolom, hogy van egy-két esélyünk, amit mindenképpen meg kell lovagolni. Hogy fáradtan érkeznek hozzánk, ezt pluszban ki kell használnunk, illetve 100%-ot kell nyújtanunk, tehát semmi különös. 

Dzunics Braniszlav, Alba, (albakosar.hu): A MAFC egy kicsit másnak tűnik, mint az utóbbi években olyan szempontból, hogy sokkal szervezettebben játszanak és nagyon sok meccsen komoly ellenfelek voltak papíron erősebb csapatok ellen. Nem lesz könnyű meccs, az biztos. Körmend ellen idegenben a hajrában veszítettek, Szolnok ellen hazai pályán nagyon sok gondot okoztak egy bajnokesélyes csapatnak, szóval tényleg szükségünk lesz a jó játékra. Úgy gondolom, hogy védekezésben rendben vagyunk, támadásban valahogy nem találjuk a ritmust, de remélem, hogy javulni tudunk ebben a játékelemben is. 

JP Auto-JKSE - Soproni KC 

Cseh György, Jászberény (jkse.hu): Ezt a két mérkőzést (a Sopron és a MAFC ellenit egybevonták - a szerk.), ha törik, ha sz:akad, meg kell nyernünk. A szezonunk eddig nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna, de ami megtörtént, azon már nem lehet változtatni, nincs értelme keseregnünk a korábbi eredmények miatt. Főleg akkor, amikor két közvetlen vetélytársunk ellen idehaza fejezzük be a 2017-es évet. A győzelemhez nagy szükségünk lesz közönségünk támogatására, akik a gyengébb eredmények ellenére is kitartanak mellettünk. Ez nagyon sokat jelent nekünk, hiszen hazai pályán szurkolóink jelentik azt a bizonyos 6. embert, aki sokszor átsegített bennünket a nehézségeken. Remélem így lesz ez ezen a két mérkőzésen is. Azt remélem, hogy csapatként fogunk majd jól működni ezen a két mérkőzésen, mert amikor csapatként jól funkcionálunk, akkor nincs különösebb baj a játékunkkal még a legjobbak ellen sem. Amikor viszont megbomlik a csapategység, s egyénieskedünk, akkor mindig bajba kerülünk. A csapatjáték csiszolása egyébként meglehetősen nehéz akkor, amikor különböző okok miatt kevesen vagyunk, s így az edzéseken is nehéz a gyakorlás. Most viszont erre a két mérkőzésre mindent félre kell tennünk, s a csak a győzelemre koncentrálni. A siker kulcsa szerintem a csapatjáték lesz. Nálunk ugyanis nincsenek olyan extra játékosok, akik mérkőzésről mérkőzésre 30 pontokat szórnak. A mi erőnk az egységben lehet és van, no meg hazai pályán szurkolóinkban is, akik elképesztően jó hangulatot tudnak varázsolni a Bercsényibe.

A sakc.hu felvezetője Sabáli Balázs szavaival ide kattintva elérhető - Dénes Gábor, Sasa Zagorac és Tóth Gergő sem lesz ott a vendégeknél, akiknél így eléggé kiürült a négyes poszt.

fotó: FIBA.com

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus