Ezt várják a résztvevők a mai NBI/A-s meccsektől

Zónára és teltházra készül az Alba - Berényi szerint a DEAC-nak kell diktálnia a tempót - Duvnjak volt csapata ellen játszik.

Egis Körmend - JP Auto-JKSE 

Gasper Potocnik, Körmend (vaol.hu): Talán többekben felmerült, hogy nem tettük oda magunkat százszázalékosan az utóbbi mérkőzéseken, fáradtak voltunk és dekoncentráltan, motiválatlanul játszottunk. Én viszont garantálom, hogy nagyon keményen dolgoztunk, edzettünk az elmúlt napokban is, megvolt a motiváció is. Nehéz helyzet alakult ki, hiszen nem úgy jöttek az eredmények, ahogy szerettük volna. Előfordul más csapatokkal is, hogy a győztes meccsek után mélypont következik. A soproni vereség után csoportosan és egyénileg is megbeszéltük a történteket, mindenképpen javítani szeretnénk. Szeretnénk megnyerni a mérkőzést, ehhez nem fér kétség, és mindent megteszünk ennek érdekében. Azt hiszem, soha ekkora külső támogatásra nem volt szükségünk, mint most. Nincs feszültség köztem és a vezetés között, de úgy látom jobbnak, ha távozom, talán ezzel hozzá tudok járulni ahhoz, hogy előbbre lépjen a csapat.

Kerpel-Fronius Balázs, Jászberény (jkse.hu): Ez előtt a két meccs előtt éreztük a nyomást, kicsit feszült volt a hangulat, de úgy érzem, pozitívak tudtunk maradni. Most végre felszabadulhatunk kicsit, ez a nyomás csökkent, de ugyanilyen koncentráltan kell dolgoznunk tovább. Körmenden mindig nehéz nyerni, így van ez idén is. Egy nemzetközi kupában is játszó, jó csapat ellen játszunk, biztosan nem lesz könnyű. Azt várom, hogy hozzuk ki magunkból a maximumot, és a szombati meccsen is tudjunk előrelépni csapatként.

Kaposvári KK - Alba Fehérvár 

Marko Spica, Kaposvár (kapos.hu): El kell felejtenünk a paksi meccset, mintha meg sem történt volna, és jobban kell hinnünk magunkban, mint bármikor eddig, ennél tényleg már csak jobb jöhet. Mo Evans távozása szerintem ez egy jó változtatás volt, meglátjuk, ki jön majd helyette, azt még nem tudom, mikorra érkezik meg az új játékos. Természetesen, a következő meccs kicsit nehezebb lesz, de ez van, nem foglalkozunk vele, a száz százalékunkat adjuk, aztán meglátjuk, mire lesz majd elég az.

Lóránt Péter, Alba Fehérvár (albakosar.hu): Pont most küldtek el egy amerikai játékost, így a rotációjuk tovább szűkült. Mindenképpen kellemetlen mérkőzésre számítok, mert ugye általában teltház van Kaposváron, régebben ez valamelyest rangadónak is számított, plusz kellemetlen ellenfél, mert a fizikai előnyünket nehezebben tudjuk kihasználni, három magasemberrel kezdenek az esetek többségében. Bízom benne, hogy nem fogunk olyan rosszul dobni ellenük, mint ahogy tettük itt hazai pályán, az nem volt egy túl élvezetes mérkőzés, viszont szerencsére nyertünk. Hasonlóra számítunk, a negyven percből körülbelül 35-öt zónáztak, mi pedig a szezon egyik legrosszabb triplamutatójával zártunk, ugye a zóna adja a triplákat. Ez lesz az egyik kulcs, hogy kívülről mennyire dobunk jó százalékkal, mert annyira be fognak tömörülni, hogy muszáj lesz.

MAFC - Soproni KC 

A mafcbasket.hu szöveges felvezetője és Lakosa Zsolt korábbi gondolatai ide kattintva elérhető!

Uros Duvnjak (Sopron) gondolatai a meccs előtt (Soproni Kosárlabda Club):

Naturtex-SZTE-Szedeák - DEAC 

Vágvölgyi Ákos, Szedeák (Naturtex-SZTE-Szedeák):

Berényi Sándor, DEAC (deacbasket.hu): Nagyon kellemetlen csapat, a három délszláv légiósukat nagyszerűen egészíti ki az amerikai bedobójuk, de a magyarok is kiveszik a részüket a játékból. Juhos kiesése nem jött jól nekik, de nélküle is képesek jó teljesítményre, a Körmendtől például csak egy egylabdás meccsen kaptak ki. Mindenki tudja a szerepét csapaton belül, évek óta együtt játszanak, az összeszokottság a legnagyobb fegyverük. Az utóbbi fordulók sikertelensége ellenére nagyon stabil csapat, akik tudatosan igyekeznek lassítani a játékot. Az első fordulóban azért tudtak nyerni nálunk, mert abban a sebességben folyt a játék, ami nekik megfelelő volt, ezen mindenképpen változtatnunk kell majd. A lepattanózás, a kinti dobások és a gyorsindítások kulcsfontosságúak lesznek. Nem hiszem, hogy ezen a mérkőzésen bármi eldőlne a helyezéseket tekintve, ennek ellenére szeretnénk szombaton győztesen elhagyni a pályát, és visszavágni nekik a hazai vereségért.

Szolnoki Olaj KK - Pécsi VSK-VEOLIA

Kovács Péter, Szolnok (Olaj TV):

Bán Gábor, PVSK (PVSK-Panthers):

fotó: FIBA.com

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus