Ezt várják a résztvevők a mai NBI/A-s rangadóktól

Ferencz és Váradi szerint is a koncentráltság dönthet a Körmend-Falcón - Medve játéka kérdéses a Paksnál - Simpson ott lesz az Albánál.

 

Egis Körmend - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely

Ferencz Csaba, Körmend (MTE TV): A vasi rangadó mindig különleges mérkőzés itt Körmenden, ezt mindenki tudja, fontos a szurkolóknak, fontos nekünk és egy nagyon jó hangulatú, kiélezett találkozóra számítok. Az dönthet a javunkra, hogy csapatként játszunk és ne adjunk előnyt rögtön az első félidőben, ami után rohannunk kell, végig koncentráltan és pontosan kell játszanunk, mert úgy gondolom, hogy ez a Falco erősebb, mint tavaly és nagyon nehéz dolgunk lesz, de mindent elkövetünk annak érdekében, hogy nyerjünk. 

Váradi Benedek, Falco (falcokc.com): Nagyon nehéz mérkőzésre számítok, a Körmend most a FIBA Europe Cupban is nyerni tudott idegenben, nyilván ők is fáradtak lesznek, hiszen ők is utaztak, de mi is csak most értünk haza az utazásból. Dönteni fog nyilván az is, hogy ki lesz higgadtabb a mérkőzésen, ki lesz jobban ott fejben és én azt gondolom, hogy a védekezésünkön nagyon sok fog múlni. Idegenben játszunk és a Körmend egy nagyon jól dobó csapat, főleg hazai pályán. Mindenki mindent meg fog tenni azért, hogy győzelemmel hagyjuk el a parkettet és én nagyon bízom benne, hogy ez sikerülni is fog. 

Szolnoki Olaj KK - Atomerőmű SE

Dragan Aleksic, Szolnok (kosarlabda.ase.hu): A Paks csapata sok kinti dobással operál, és erőlteti az átmeneti játékokat. Eilingsfeld a liga egyik legjobb négyese, kulcsfontosságú lesz, hogy megakadályozzuk a támadó lepattanók megszerzésében. Azt várom, hogy ugyanolyan erősek legyünk és keményen védekezzünk, mint az elmúlt meccseken. Szeretnénk kijavítani az előző mérkőzésen elkövetett hibáinkat. Sérülés szerencsére nem hátráltatja a csapatot.

Teo Cizmic, Paks (kosarlabda.ase.hu): Nagyon nehéz mérkőzésre számítok idegenben, mert a Szolnok remek ritmusban, jó formában játszik. Mentálisan és fizikálisan is nagyon erősnek kell lennünk, hogy legyen esélyünk a győzelemre. Nyerni akarunk, ehhez pedig szenvedéllyel kell játszanunk. A Szolnok egy rendkívüli csapat, kiváló edzővel, nagyon jó szerkezettel, mellyel egyensúlyban van a gárda. Nagyon fontos, hogy erősen, keményen kezdjük a találkozót, és mindenki jól végezze a feladatát, valamint üljenek a dobásaink, különben idegenben nehéz nyerni. A fiatal Kalmár Viktor nem utazik el velünk, valamint Medve Máté játéka is kérdéses, mivel a héten nem tudott edzeni.

PVSK-VEOLIA - Alba Fehérvár

Supola Zoltán, PVSK (pvsk-panthers.hu): Én úgy gondolom, hogy hazai pályán mindenki ellen van esélyünk, tudjuk, hogy az Albánál több hiányzó is van, magyarok is, külföldiek is, ezért mindenképpen nyerni szeretnénk. Nxilván ők is úgy fognak idejönni, hogy nyerni akarnak, főleg hogy Egerszegen kikaptak. Úgy gondolom, hogy szoros lesz a meccs. A távoli dobásokon mindenképpen lesz hangsúly, vissza kell rendeződnünk, mert az Alba egy atletikus, gyors csapat, minden poszton magasak, erősek. 

Dzunics Braniszlav, Alba Fehérvár (albakosar.hu): Megint egy nehéz meccs vár ránk, vannak dolgok, amiket jól csinálunk, harcosság, keménység, amíg bírunk ugye, mert kevesebben vagyunk. Szerintem ez a rész rendben van, egy kicsit összeszedettebb, kicsit koncentráltabb játékra lesz szükségünk, főleg a végjátékokban, mert azokat eddig nem sikerült úgy csinálni, ahogy kell. Szerencsétlen időszakban vagyunk, ahol sok játékos sérült, kényszerben vagyunk és sokan nem a saját posztjukon játszanak, de egy mérkőzésen meg kell találni a módját, hogy hogyan lehet nyerni. Pécsett számíthatunk valamennyire Trevis Simpsonra, Lóránt Peti pedig jövő héten már el fog kezdeni velünk edzeni.

MAFC-DEAC

A hazaiak szöveges felvezetője ide kattintva olvasható!

A vendégek szöveges felvezetője ide kattintva olvasható!

fotó: FIBA

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus