Ezt várják az érintettek a hétvégi NBI/A-s meccsektől

A Pécs sikerének kulcsa a tempó lehet Körmenden - a Falcót nyomhatja a teher Debrecenben - ki kell ölni az egyénieskedést Pakson. 

 

DEAC - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely

Bognár Kristóf, DEAC (debka.hu): Nagyon nehéz mérkőzésre számítok, az egész bajnokság egyik legmélyebb keretével rendelkező csapata jön hozzánk. Ha azt a védekezést tudjuk majd nyújtani, mint a legutóbb Kaposváron, és fegyelmezetten, csapatként játszunk, akkor meg tudjuk majd nehezíteni a dolgukat. Nagyon kiegyenlített a bajnokság, újoncként azt gondolom, hogy egyáltalán nem vallunk szégyent, és bár nem mi vagyunk a mérkőzés esélyesei, mindent meg fogunk tenni a győzelem érdekében. A teher inkább őket fogja nyomni szombaton

Perl Zoltán, Falco (falcokc.com): Úgy érzem, hogy a DEAC ahhoz képest, hogy újonc, nagyon jól kezdte a bajnokságot, legutóbb Kaposváron, idegenben is tudtak mérkőzést nyerni, úgyhogy biztos, hogy nagyon kemény lesz, de győzni szeretnénk. Hét közben az oroszokkal is kemény meccset játszottunk, de győzni szeretnénk, biztos, hogy kemény lesz, de bízom a csapatban. A szakmai stáb elkészítette az anyagot a Debrecenről, azt kell betartani, amit ők mondanak. 

Atomerőmű SE - Soproni KC

Teo Cizmic (kosarlabda.ase.hu): Két komoly vereséggel a hátunk mögött készülünk a Sopron elleni találkozóra. Öröm az ürömben, hogy végre, hosszú honapok után először, teljes kerettel készülhetünk, ugyanis Gulyás Milán felépült, illetve R.T. Guinn is megkezdte a közös munkát a csapattal. Nála természetesen még érezhető, hogy jó ideje nem játszott tétmérkőzést, így bár teljesen egészséges, nem állt le a szezon végét követően és végig dolgozta az elmúlt időszakot, kell neki némi idő, mire játékba lendül és újra elkapja a ritmust. Ezzel együtt is nagyon sokat ad nekünk a jelenléte, rengeteg tapasztalattal bír, amivel segíti a munkánkat. R..T. a védekezésben is fontos tényező lehet, egy komoly, 120 kilós testre nagy szükségünk volt a palánk alatt. Az edzéseken igyekszünk visszatérni azokhoz az alapokhoz, amelyek a szezon elején működtek. Újra fel kell építenünk a védekezésünket, mert az utóbbi mérkőzéseken erre kevesebb hangsúlyt fordítottunk, szinte csak a támadással foglalkoztunk, aminek meg is lett az „eredménye”. Az egyénieskedés nem vezet eredményre, újra meg kell tanulnunk csapatként játszani, járatni a labdát és megkeresni azokat az extra passzokat, melyek könnyű gólokat eredményezhetnek. Szerencsére – ahogy említettem – végre teljes kerettel, sérültek nélkül készülhetünk, ami egyből emelt is az edzések iramán és dinamikáján, reméljük ez hamarosan a pályán is meg fog látszani. Ami a Sopront illeti, nyilván ők is nehéz helyzetben vannak, hiszen hozzánk hasonlóan őt is több kellemetlen vereséget szenvedtek el, amiket valahol ki kell javítani, valahol nyerni kell idegenben. Ennek megfelelően ők is nyerni szeretnének a holnapi találkozón, ezért pedig mindent meg fognak tenni, így az első perctől koncentrálnunk kell. Legalább egy, de lehet hogy két új játékossal érkeznek, ami mindig nagyon veszélyes. Ezzel együtt is csak egy célunk lehet, mégpedig a győzelem, és ezért mindent meg is fogunk tenni.

Egis Körmened - PVSK-VEOLIA

Ferencz Csaba, Körmend (vaol.hu): A pécsiek kerete hasonló játékerőt képvisel, mint a legutóbbi szezonban. De nehéz meccsre számítok. Csirke Ferenc mindig nagyon jól felkészíti a játékosait. Nem lesz könnyű ellenük, nagyon veszélyesek. De a mi edzői stábunk – ahogy eddig is – felkészít minket erre a feladatra is. Igazából az a kérdés, hogy ki milyen állapotban és formában lesz. Andre Hollins és jómagam már jobban vagyunk. Kedden még nem láttam esélyét a szerdai játékomnak; nagyon köszönöm az orvosoknak és gyúrónknak, hogy összeraktak a meccsre. Szerencsére jól reagált mindenre a nyakam, a hátam, és tudtam segíteni. Sajnos Eric Fanning gyógyulása hosszabb időt vesz majd igénybe. De a szurkolóink legutóbb is nagyon sokat segítettek, amit nagyon köszönünk. Most is szükségünk lesz rájuk.

Jabril Durham, PVSK (pvsk-panthers): Akkor lehetünk sikeresek, ha meg tudjuk akadályozni a gyors indításaikat, jó védekezéssel nekünk kell diktálnuk a játék ritmusát. A Körmend egy jó csapat, amely főleg hazai környezetben nagyon erős ellenfél. Neki kell ugranunk a meccsnek, ha jól védekezünk, jól lepattanózunk és mi kontrolláljuk a ritmust, akkor rendben leszünk. 

JP Auto-JKSE - KTE-Duna Aszfalt

Forray Gábor, Kecskemét (ktekosar.com): Ismerem a Jászberény új légiósát, Remon Nelsont. Jó képességű játékos, egy igazi energiabomba. Mindössze százhetvenöt centiméter magas, de ehhez párosul egy erős fizikum, így nem nagyon lehet bevinni alsó posztra. Gyors, jól passzol, kintről is veszélyes, tavaly harmincöt százalékkal dobta a triplákat a lengyel bajnokságban, ami erősebb, mint a magyar, vele sokat nyert a Jászberény. Úgy készültünk, hogy játszani fog, ezért beszereztem róla minden információt, ám erre kevés az esély.

MAFC - Szolnoki Olaj KK

A mafcbasket.hu szöveges felvezetője itt olvasható!

Jakab Máté, Szolnok (olajtv.hu): Nagyon jó kapcsolatot ápolok a korábbi csapatomban a kollégákkal, napi szinten beszélünk. Várom ezt a mérkőzést,  ugyanúgy felkészülünk belőlük, ahogy a Fiba Eurocup-ellenfeleinkből, és a többi, magyar bajnokságban szereplő csapat ellen. Ezúton is gratulálok a MAFC-nak az előző sikeréhez, hiszen harminc ponttal hazai pályán megverni a Pécset az azt gondolom, hogy nagy dolog és ugye egy idegenbeli sikernek is örvendhetnek Sopronban. Ezúttal négy légióssal kezdték az évet. Abszolút kulcsjátékos irányító poszton az Amin Hot nevű játékos, akitől sok függ. Képes kreálni, jól játssza a kettő-kettőket, úgyhogy rá különösen oda kell figyelnünk.

Zalakerámia ZTE KK - Kaposvári KK

Bencze Tamás, ZTE (zaol.hu): Azt gondolom, hogy a Kaposvár legutóbbi két mérkőzéséből nem szabad kiindulni. Négy győzelemmel kezdtek a somogyiak, aztán kikaptak a Falco otthonában, s legutóbb odahaza az újonc DEAC-tól. Utóbbi vereség inkább meglepő, de az is lehet, hogy a Kaposvár egy kicsit lazábbra vette a találkozót, s amikor már látták, hogy baj lehet, nem tudtak váltani. Az első négy mérkőzésük viszont mutatja az erejüket és most úgy érkeznek, hogy ellenünk próbálnak majd javítani. Éppen ezért nagyon kemény csatára kell felkészülnünk, hiszen a somogyiaké jó csapat. Céljaink továbbra sem változtak, ennek eléréséhez pedig a közvetlen riválisokat – főleg hazai pályán – le kell győzni. A Kaposvárt közvetlen riválisnak tekintjük…

Papp Péter, Kaposvár (delfinek.hu): Nehéz meccs lesz, a Zalaegerszeg nem úgy kezdte a bajnokságot, ahogy szerintem tervezte, egy nagyon erős csapatról van szó. Tavaly szerencsére sikerült nyernünk egy kiélezett mérkőzésen, remélem, hogy a srácok most is meg tudják nyerni, én sajnos a sérülésem miatt még nem tudok részt venni a találkozón. A Zalaegerszeg csapatjátékban nagyon jó, védekezésben is, tavalyról láthattuk. Csapatként kell nagyon jól játszanunk, jól kell védekeznünk, a ZTE-nél mindenki nagyon jól dobja a hárompontost, erre nagyon kell figyelnünk, de ha okosan tudunk játszani, kontrollált kosárlabdát tudunk játszani, akkor meg lehet ez a mérkőzés. 

fotó: bckormend.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus