Fekete Viktor: Példa a budapesti fiatalok előtt

A Vasas Akadémia neveltje tavaly még az NBI/B-s bennmaradásban volt kulcsszereplő, idén már az A-csoportos éremért küzdő ZTE szerepjátékosa

A jelenleg sérülésből lábadozó hátvédet kérdeztük az utóbbi bő egy év történéseiről, valamint arról, hogy mik a legfrissebb hírek a sérülésével kapcsolatosan.

A te példád a fiatal magyar kosarasok közt ugyan nem általános, de sokak szerint követendő lehet. Másfél évvel ezelőtt, mikor Jászberénybe kerültél Bencze Tamás vezetőedző kezei alá, milyen célokkal vetetted bele magad a közös munkába?

Csak szerettem volna a lehető legtöbbet fejlődni, kihozni magamból a maximumot, és persze amiben tudom, segíteni a csapatot.

Nyáron milyen érzésekkel vágtál bele a csapatkeresésbe? Miért gondoltad, hogy számodra a legjobb opció a Zalaegerszeg lesz?

Szerencsém volt, mert már nyár elején bejelentkezett a ZTE, megkérdezték, hogy mi lenne, ha náluk folytatnám, és mivel Tamás vette át a csapat irányítását, nem kellett sokat gondolkoznom rajta, tudtam hogy saját szempontomból a legjobb helyre kerülök, amiben az engem segítő ICT Európa munkatársai is megerősítettek.

Idén a legkellemesebb meglepetést egyértelműen a te csapatod szolgáltatta az élbolyba tartozó gárdák közül. Minek köszönhető szerinted, hogy ennyi bravúrt tudtatok már elérni?

Rengeteg munka van ebben fizikálisan jó állapotban vagyunk, és mentálisan is erős a csapat, de az edzőknek is nagy szerepük van ebben, hiszen ők alkották meg a játékrendszerünket, ami nagyon fekszik nekünk, és a csapatkémiánk is kiváló. Élvezet ezekkel a srácokkal edzeni és játszani. No és persze a közönségnek is nagy szerepe van a menetelésünkben, néha olyan, mintha tényleg hatan lennénk a pályán. Az ország egyik, ha nem a legjobb szurkolótábora a miénk.

Sajnos egy rossz mozdulat miatt megsérültél március végén. Jelen állás szerint mikor térhetsz vissza a pályára? 

Sajnos ennek a pontos idejét még nem tudom megmondani, annyi biztos, hogy egy porcot ki kell venni a térdemből, ami miatt meg fognak műteni, így viszonylag hosszabb időt ki kell hagynom. Ám remélem, hogy a csapat annyira sokáig menetel, hogy lehet még esélyem idén pályára kerülni.

Mihamarabbi felépülést kívánunk és köszönjük az interjút!

 

Fotó, Slide: ztekosar.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus