Ferencz: "Mindenki hős volt"

Óriási triplákat süllyesztett el a grúzok ellen (aztán a csehek ellen is), most pedig abban bízik, hogy a Körmend is hasonlóan harcos lesz, mint a válogatott. Ferencz Csabát kérdeztük.

Így, pár nap távlatából, kicsit lehiggadva hogyan vélekedsz a minden bizonnyal sokáig emlékezetes csehek elleni hazai derbiről?

- Úgy gondolom, hogy nagyon jól játszottunk az utolsó meccsen, de sajnos nem sikerült azt a maradék két pontot bevarázsolnunk. A játékvezetők hoztak olyan ítéleteket, ami miatt ez nem sikerült… szerintem ez tényező volt. A repülőn összeszedtünk egy vírust előtte, de úgy gondolom, hogy végül ez nem befolyásolta a játékunkat, nem rontott a teljesítményünkön. Ugyanúgy készültünk, ahogy minden összecsapásra, kemény meccs volt, a szurkolókat pedig maximális dicséret illeti, fantasztikus hangulatot csináltak a csarnokba! Büszke vagyok rá, hogy ennek a válogatottnak tagja lehettem, igazi csapat voltunk, és úgy gondolom, hogy ebben a gárdában még sok van - még sok örömöt okozhat mindenkinek.

Összességében a selejtezősorozatról mi a véleményed? Szép a 4-2, de mégsem lett elég…

- Senki sem gondolta volna, hogy hatból négy meccset megnyerünk, szerintem nagyon szép eredményt értünk el, nagyon kevés hiányzott a bravúrhoz. Persze csalódottak vagyunk, hiszen nagyon akartuk ezt a sikert, ráadásul nagyon sokat dolgoztunk is érte - hajszálon múlt. Szerintem az itthoni grúz meccs volt a legemlékezetesebb pillanat, fantasztikus érzés volt, amikor a meccs végén megszólalt a duda és nyertünk… és igen, az én tripláim is kellettek hozzá a végén, az pláne fantasztikus volt… de azon a meccsen (is) mindenki hős volt, mindenki mindent megtett a győzelemért.

Ezek után mit vársz a Körmend szezonjától?

- Nem szeretnék jóslatokba bocsátkozni, nagyon erős bajnokság lesz, minden csapat erősödött, óriási harc lesz a nyolcba kerülésért, minden győzelemért meg kell majd szenvedni. Bízom benne, hogy ugyanolyan harcos, jó csapat leszünk, mint amilyen a válogatott volt! Az, hogy egy ilyen nyár után egyből itt a szezon, nem jelent akadályt, hozzászoktam, hozzászoktunk már ehhez, már három éve nem pihentem szinte semmit, de ez még sosem okozott problémát. Várom a csapattal a közös munkát, sok szép pillanatot fogunk szerezni a szurkolóinknak!

fotó, slide: bckormend.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus