FIBA EC: Két kulcsa volt a körmendi sikernek

Horti Bálint, Aleksander Lichodzijewski és a belgák trénere is a körmendiek támadólepattanózását és a Brüsszel eladott labdáit emelték ki - Gasper Potocnik szerint már pihentettek a továbbiakra is.

Az Egis Körmend hivatalos facebook-oldaláról:

Aleksander Lichodzijewski: Elég beszédes a statisztika, sokat elárul a mérkőzésről. 14 támadólepattanó és a részünkről 20 eladott labda, ami részben a mi hibáinkból, részben az ellenfél jó védekezéséből adódott. Ők keményebben dolgoztak, mint mi, megérdemelt sikert arattak.

Horti Bálint: Örülök, hogy 60 ponton tudtuk tartani az ellenfelet egy nyugodtabb mérkőzésen. Ahogy a sporttárs is mondta, 20 eladott labdára kényszerítettük őket, ami nagyon jó szerintem. Volt 14 támadólepattanónk, az ellenfélnek csak négy támadólepattanója, és a lepattanócsatát is 11-gyel megnyertük, ami nekünk különlegesen jó, mert alapvetően nem vagyunk egy támadólepattanó-orientált csapat.

Laurent Monier, a Brüsszel vezetőedzője: Gratulálok edzőtársamnak a győzelemhez! Mi 20 alkalommal adtuk el a labdát, és 14 támadólepattanót szerzett a Körmend, ahogy játékosom is mondta, ez meghatározta a mérkőzés alakulását. Ilyen teljesítménnyel nagyon nehéz győzni. A Körmend jól védekező csapat, és mi tamádásban nem találtuk meg a jó megoldásokat. 74 pontot kaptunk idegenben, ami önmagában nem rossz, de ahogy a szezonban már többször, megint nagyon kevés pontot dobtunk. Számos rossz döntésünk volt, nem voltunk hatékonyak támadásban. Ezekből is adódott a sok eladott labda. Ezen dolgoznunk kell, hogy javítsuk a hibáinkat.

Gasper Potocnik, az Egis Körmend vezetőedzője: Gratulálok a csapatomnak, mert remek, profi munkát végeztek ma! Kézben tartottuk a mérkőzést, és igyekeztünk mindenkinek lehetőséget adni, ami azért különösen fontos, mert sűrű a programunk, sok mérkőzést játszunk. Igyekeztünk pihentetni azokat, akik máskor többet vannak a pályán. Nagyon fontos győzelmet arattunk, de máris előre kell néznünk, hiszen a hétvégén szintén fontos és nehéz mérkőzés vár ránk Debrecenben. Minden jót kívánok a Brüsszelnek a kupasorozatban!

Forrás - Egis Körmend hivatalos facebook-oldala
Foto, Slide - fiba.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus