Fodor Márton elköszönt az aktív játéktól

Visszavonult a magyar kosárlabda egyik meghatározó alakja, a továbbiakban a MAFC NB1-es csapatánál sportigazgatóként kap szerepet és az utánpótlás munkáját is segíteni fogja.

Már tavaly is a levegőben lógott, akkor a fővárosban még folytatta a játékot, most viszont hivatalossá vált, hogy visszavonul az aktív kosárlabdától Fodor Márton.

"Amikor tavaly megegyeztem a MAFC-cal, akkor úgy beszéltük meg, hogy lehetőség szerint tartsuk bent a csapatot az élvonalban, majd a következő szezontól vezető szerepet töltök be a klubnál és az aktív játékot abbahagyom. A bent maradás sajnos nem sikerült, a visszavonulással kapcsolatban pedig őrlődtem, de úgy éreztem, hogy most ez a helyes döntés. Beszéltem sokat Garai Péterrel és Hencsey Tamással is, de eldöntöttem, hogy visszavonulok. Tudom, hogy tudnék még játszani, egészségügyi gondom nincs, de tudni kell, hogy mikor kell abbahagyni. Várom az új feladatot, szeretnénk terhet levenni Péter válláról és segíteni a klubot" - nyilatkozta a Kezdő5.hu-nak Fodor Márton.

"Nagyon hálás vagyok és köszönetet mondok a családomnak, a barátaimnak, akik segítettek és támogattak a húszéves pályafutásom során, illetve természetesen minden klubnak, edzőnek, csapattársnak, szurkolónak, ahol, akivel és akik előtt játszhattam. Sok sikert élhettem meg, persze sok kudarcot is, de szerintem azokra is szükségem van. Nyolc évig válogatott lehettem, ebből három évig csapatkapitány, ez is nagyon fontos része volt a pályafutásomnak. Tudom, hogy ez hiányozni fog, már most is hiányzik az adrenalin, ahogy nézem a többiek edzését, de innentől már más lesz a dolgom" - mondta a Körmenden, Debrecenben, Pécsen, Pakson, Szolnokon, Kaposváron és a MAFC-nál is megforduló hátvéd.

Fodor kérdésünkre azt is elárulta, hogy biztosan fog tanácsot kérni jó barátjától, Báder Mártontól, aki visszavonulása után a Szolnok Olajnál vállalt vezető szerepet és első évében rögtön bajnoki címet nyert...

fotó: kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus