Fogadni Mernék: Bódi Ferenc Szolnok-sikert vár a rangadón

Nem számít meglepetésekre a korábbi bajnok és kupagyőztes játékos. 

Ezúttal a korábbi magyar válogatott, magyar bajnok és kupagyőztes Bódi Ferencet kértük meg arra, hogy tippelje meg az előttünk álló NBI/A-csoportos mérkőzések kimenetelét, és röviden indokolja is meg döntéseit.

Jelölések: H=Hazai, V=Vendég

Szolnoki Olaj KK - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely H
A Szolnok otthon kikapott a Körmendtől, ez lehet egy ébresztő a csapatnak és hazai pályán azért nagyon erős az Olaj. A Falco jó formában van, de vendégként azért kevésbé meggyőző, mint Szombathelyen és szerintem a Szolnoknak be kell húznia ezt a meccset, mert különben borulhat a tabella. 

Egis Körmend - Naturtex-SZTE-Szedeák H
A Körmend a Szolnok legyőzése után elgondolkodhat azon, hogy még feljebb léphet a tabellán és szerintem hazai pályán nem fog hibázni. A Szedeák idegenben nem a legjobb mérleggel rendelkezik és úgy tudom, hogy Juhos Levente még nem fog játszani, én hazai győzelemre tippelek. 

JP Auto-JKSE - Alba Fehérvár V
Ha a Fehérvár előrébb akar kerülni, akkor nyernie kell, a Berény otthon egy jó közepes mérleget hozott eddig és bár amikor mi a Fehérvárral Berényben jártunk, ott mindig nagyon nehéz volt nyerni, vendéggyőzelemre tippelek. 

KTE-Duna Aszfalt - Kaposvári KK H
Számomra üde színfolt a KTE és nem is tudom, mikor volt ilyen a hazai bajnokságban, hogy egy csapat vendégként jobb és "idegenben van a hazai pályája". A Kaposvárnál hiába vannak ott a régi csapatból visszatért játékosok, felemás benyomást keltenek és bár a hazai pálya előnye a Kecskemétnél a jelek szerint hátrány is lehet, szoros KTE-sikert várok. 

MAFC - Atomerőmű SE V
A MAFC-nak az utolsó szalmaszálak egyikét jelenti ez a meccs, még nincs nagyon leszakadva, de a sorozatban négy vereség jelzi, hogy nincs jó formában. A Paksnak szerintem a playoffhoz nyernie kell ezt a meccset, mert az 5-10. hely között nagyon sűrű a mezőny és úgy vélem, hogy be is húzzák a vendégek - a nyomás a hazai pálya miatt inkább a MAFC-on van.  

Pécsi VSK-VEOLIA - DEAC H
A Pécs bárkire veszélyes otthon és drukkolok Csirke Ferencéknek, bár drukkolnék a DEAC-nak is, mert ritka jól kezdték a szezont újoncként, de az már a múlté és a kiesés veszélye is megjelent náluk. Az, hogy a Sopront nem tudták megverni otthon, nem javította az önbizalmukat sem, a meccs pedig a PVSK-nak is fontos, szerintem a hazaiak nyernek. 

Zalakerámia ZTE KK - Sopron KC H
A Sopron lendületet vehet a debreceni győzelme után, a ZTE viszont pont az a csapat, amely mindenre képes: megnyert meccset elveszteni, elvesztettet megnyerni. Az összképet tekintve azért a ZTE a stabilabb és bár a Falcótól kikapott, de szerintem otthon most győzni tud. 

fotó: FIBA

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus