Fogadni Mernék: Pór Péter az Albára tesz a rangadón

A válogatott másodedzője szerint a Szolnok nyerhet Egerszegen, a Paks pedig a Kaposvárt is legyőzheti. 

Ezúttal Pór Pétert, a válogatott másodedzőjét kértük meg arra, hogy tippelje meg az előttünk álló NBI/A-csoportos mérkőzések kimenetelét és röviden indokolja is meg döntéseit.

Jelölések: H=Hazai, V=Vendég

JP Auto-JKSE - MAFC H
Szerintem a Berény hazai pályán esélyesebb, jó kezdőötösük van egy-két jó magyar cserejátékossal, a legutóbbi meccsüket megnyerték, ami lökést adhat nekik erre a találkozóra is.

Zalakerámia ZTE KK - Szolnoki Olaj KK V
A ZTE az utóbbi időben rendszeresen eléri a kilencven pontot, Kinney érkezésével más lett kicsit a játékuk, sok hármast dobnak, kérdés, hogy a Szolnok hogyan tudja ezt levédekezni. Az biztos, hogy a vendégek is mindent meg fognak tenni azért, hogy első helyen forduljanak, de csak védekezéssel tudnak nyerni, bár támadásban is van több olyan játékosuk, aki el tudja dönteni a mérkőzést. 

Soproni KC - Pécsi VSK-VEOLIA V
A Sopron tele van sérültekkel, edzőváltás volt náluk, új játékosok érkeztek, illetve a védekezéssel is van gond, az utóbbi időben sok pontot kapnak. A pécsiek szervezettek, idegenben is képesek nyerni, és nagyon fontos nekik ez a meccs a Magyar Kupa nyolcasdöntőjébe való bejutás szempontjából. 

Alba Fehérvár - Egis Körmend H
Az Alba győzelmi szériája tekintélyt parancsoló, sokszor csak 70 pont körül kapnak, és ha a védekezésük most is rendben lesz, akkor szerintem nyerni tudnak. De az biztos, hogy a Körmend is mindent meg fog tenni azért, hogy a Paks elleni hazai vereséget kijavítsa. 

DEAC - KTE-Duna Aszfalt H
A DEAC Szolnokon is jól tartotta magát egy ideig, otthon még stabilabbak, nem véletlen a hat győzelmük, sok olyan egyéni dolguk van, amivel meccseket tudnak nyerni. A KTE szervezettebb, a kulcsjátékosok régebb óta együtt vannak, és a fontos meccseken általában nyerni tudnak. Mindkét csapatnak fontos a meccs, hiszen a Magyar Kupába jutásról dönt, ahol szerintem a rutinosabb Kecskemét az esélyesebb. Babonából mégis a DEAC-ot mondom. 

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - Naturtex-SZTE-Szedeák H
Szerintem a Falco a legveszélyesebb hazai csapat, nagyon nehéz a gyorsindításaikat, a tripláikat negyven percen keresztül levédekezni. A Szegednél vannak sérültek, Juhos Levente biztosan nem játszik, bár biztos, hogy nem fogják feladni a meccset, a Szombathely az esélyesebb. 

Atomerőmű SE - Kaposvári KK H
A körmendi győzelem jó hangulatot teremthetett Pakson, a hazai pálya is mellettük szól, a Kaposvár most talán rendezte a sorokat, de majd kiderül, hogy ez valójában mennyire van így. Szerintem otthon nyerni tud az ASE. 

fotó: utanpotlassport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus