Forray: rengeteget tanultam Sztojantól

Forray otthona mindig Kecskemét marad, de úgy érezte, most kell vezetőedzőnek lennie - a JKSE ajánlata nagy kihívás, de kezdésnek tökéletes

Forray Gábor az U20-as válogatott mellett a felnőtt keretnél is edzői szerepkörben segíti a szakmai munkát, Kecskeméten pedig már tíz éve dolgozik. Most jött el az a pillanat az életében, amikor nehéz döntés után, de váltania kellett, s Jászberényben próbálja ki magát vezetőedzőként. Erről, és az székesfehérvári Eb-sikerről érdeklődött nála a kesport.hu.

Hatalmas izgalmak közepette harcolták ki a feljutást az A-divízióba. Milyen érzések kavarognak most Önben?

- Szinte az összes komoly meccsünk késhegyre menő küzdelem volt, hiszen többször óriási mínuszból jöttünk vissza. Voltak nehézségeink, hiszen Golomán Györgyöt nem engedte el csapata, valamint a sérülések sem kerülték el a csapatot. Viszont akik ott voltak, fantasztikusan küzdöttek. Úgy gondolom, hogy azért tudtuk mindezt megcsinálni, mert igazi csapatot alkottunk. Mindent maximálisan betartottak a játékosok, amit kértünk. Perl Zoli extra teljesítménye is kellett persze a bravúrokhoz, de a kosárlabda csapatjáték, így mindenki fontos láncszeme volt a sikernek. Fantasztikus ez az eredmény, szerintem felér egy első hellyel is, mert sokan már leírtak bennünket, főleg a Montenegró elleni párharcnál. Nem csoda, hiszen több játékosuk is Adria Ligában pallérozódik, komoly együttesektől kapnak szerződéseket. A közönség volt a hatodik ember a pályán, ezúton is köszönöm azoknak a kecskemétieknek, akik ellátogattak Székesfehérvárra. Még egy kicsit emésztgetnünk kell ezt a sikert, hiszen leszűkítették a mezőnyt 16-ra, a következő A-divíziós Eb-n olyan nagyhatalmak nem lesznek ott, mint Oroszország, Horvátország, így ennek fényében kell értékelni a srácok eredményét.

Két kecskeméti fiatal, Keller és Kővágó-Laska is ott volt a csapatban, minden meccsen játszottak. Hogyan értékelné a teljesítményüket?

– Úgy gondolom, hogy mindketten folyamatosan fejlődnek, többször is kezdőcsapatban szerepeltek a mostani Eb-n. Láttam tőlük sok extra megoldást, meghatározó játékosai voltak a válogatottnak. Természetesen voltak hibák is, de szemmel látható volt, hogy mennyit javultak. Jó úton járnak, visszaigazolja a kecskeméti munkát is szereplésük. A közelgő NB I-es szezonban számíthatnak rájuk a KTE-nél, van bennük bőven potenciál.

Az Eb ideje alatt bejelentették Jászberényben, hogy átveszi a vezetőedzői szerepet. Hogyan született ez a döntés?

– Kecskeméten igazi otthonra leltem, hiszen feleségemet itt ismertem meg, illetve gyermekeink is itt születtek. Az elmúlt tíz évben másodedzőként dolgoztam a hírös városban, utóbbi hatot Sztojan Ivkovics oldalán. A kecskeméti kosárlabda legnagyobb sikerét értük el a bajnokságban és a kupában elért ezüsttel. Az elmúlt években rengeteget tanultam Sztojantól, nagyon hálás vagyok ezért, remélem még dolgozhatunk együtt a jövőben. Megfontolt embernek tartom magam, tudatosan próbálom építeni a karrieremet, s úgy érzem, hogy most jött el annak az ideje, hogy vezetőedzői posztot vállaljak. Többen érdeklődtek, hogy miért nem Kecskeméten próbáltam ki magam, de úgy vélem, hogy azt a magas szintet, amelyet a tavalyi szezonban elértünk, most még nehéz lenne tartani, folytatni. A jászberényi ajánlat számomra nagy kihívás, kezdetnek azonban tökéletesen megfelel. Kecskemét továbbra is az otthonom lesz, bízom benne, hogy leszek még itt is vezetőedző.

forrás és fotó: kesport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus