Gibbs szerint jó lesz visszatérni Körmendre, gyorsan akar játszani az ASE

Kötelező győzelemre készül a Falco - visszavágna a Kecskemét - Eilingsfeldre készül a Pécs - meghoztuk a csapatok felvezetőit.

Egis Körmend - Kaposvári KK 

A vaol.hu szöveges felvezetője Kevin Dillard szavaival ezen a linken olvasható!

Sterling Gibbs, Kaposvár (kapos.hu): Érdekes lesz visszatérni Körmendre, hiszen ezúttal a vendég oldalon játszom majd. Jól kijöttem a szurkolókkal, sok meccset nyertünk és nagy dolgokat vittünk véghez. Remélem szeretettel fogadnak majd a szurkolók, szerintem jó lesz visszatérni. Minimalizálnunk kell az eladott labdáink számát és a hibákat. Jól dobnak kintről, úgyhogy a tripladobóikra figyelnünk kell. Féken kell tartanunk a hátvédeket és a centereket is. Összességében kulcs lesz a védekezés, hátul jól kell teljesítünk, támadásban pedig minél jobb helyzeteket kialakítani.

Bogdán Benedek (Kaposvár) videóinterjúja:

MAFC - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 

A mafcbasket.hu szöveges felvezetője ide kattintva olvasható!

Misek Levente (MAFC) videóinterjúja:

Szrecsko Szekulovics, Falco (vaol.hu): Ez a találkozó számunkra a kötelező győzelem kategóriájába tartozik, még akkor is, ha idegenben van a meccs. Persze tudjuk, hogy nehéz találkozó vár ránk, hiszen a MAFC az életéért harcol, és mindenféle teher nélkül ugorhat nekünk. Egy agresszív, keményen védekező, sok fizikális párharcot bevállaló házigazdára számítok. Okosan, szervezetten, a saját tempónkban kell játszanunk az első perctől kezdve. Ha a házigazda ráérez a győzelem lehetőségére, akkor bizony belekényszerülünk egy küzdelmes meccsbe. Mert volt már rá példa, hogy a MAFC hazai pályán alaposan megszorongatta jóval esélyesebb ellenfelét. De jobb, erősebb a játékoskeretünk, hosszabb a kispadunk. Ha hozzuk azt, amit tudunk, akkor nem lehet baj. Nem becsüljük le ellenfelünket, becsülettel felkészültünk, nincs hiányzónk. Ha tartani akarjuk a lépést a közvetlen élbollyal, a riválisainkkal, akkor a MAFC vendégeként egyszerűen nem hibázhatunk!

Pécsi VSK-VEOLIA - Atomerőmű SE 

Csirke Ferenc, PVSK (pvsk-panthers.hu): Természetesen hazai pályán győzni akarunk, ez nem is kérdés. Viszont az is biztos, hogy ez nem lesz egyszerű. A Paks legutóbb otthon szenvedett vereséget, ez pedig alaposan fel szokott paprikázni egy csapatot, pláne, ha az egy jó csapat. Márpedig az ASE nagyon jó csapat! Örülök, hogy Csanád újra velünk van, szerintem most már minden rendben lesz vele. Sajnos ezen a héten Harazin Tamás betegedett meg, így rá nem számíthatok a Paks ellen. Meg kell majd próbálnunk Eilingsfeld Janit kiszorítani a festékből, hogy minél kevesebb támadó lepattanót tudjon összeszedni. Emellett az is fontos lehet, hogy a paksiak két amerikaiját megpróbáljuk lelassítani kicsit, mert ők adják az ASE sebességét, ezt vissza kell majd fogni.

Antóni Csanád (PVSK) videóinterjúja:

Teo Cizmic, ASE (kosarlabda.ase.hu): Készülünk ellenük keményen, elsősorban a védekezésen igyekszünk javítani. Támadásban elsősorban Durhamen, és az ő betörésein múlik a játékuk. Remek játékos, nem véletlenül van nyolc gólpassza mérkőzésenként, amit főként betörés-kiosztásos játékokból, illetve gyorsindításokból hoz össze. Ami a többieket illeti, nagy előnyük, hogy az összes légiósuk (Budimir, Sarlija és Dukic) is ismeri a magyar bajnokságot, ismerik az ellenfeleket, kevés új dolgot kell megtanulniuk. De ezt alapvetően igaz az egész csapatukra, a többség évek óta együtt játszik, ami nagy előnyt jelent számukra. A Szeged elleni siker előtt ugyan veszítettek otthon a Kecskemét ellen, de az is nagyon fizikális, kemény találkozó volt, megszenvedett a KTE a sikerért rendesen. Ha le akarjuk győzni őket, akkor gyorsan kell játszanunk és jó védekezések után sok könnyű ziccert dobni. Folyamatosan dolgozunk a palánk alatti játékunkon, ennek is nagy szerepe lesz a mérkőzésen. Nagyon kemény meccsre számítok, de ez mindig így van, ha idegenbe megy az ember, senki nem adja olcsón a győzelmet ebben a bajnokságban. Járatnunk kell a labdát és akkor meglesznek a tiszta dobásaink, de ha nyerni akarunk, be is kell dobni azokat.

Szolnoki Olaj KK - Naturtex-SZTE-Szedeák

Az Olaj TV videós beharangozója:

Az szte-szedeak.hu szöveges felvezetője ezen a linken olvasható!

Meleg Károly (Szedeák) videóinterjúja:

Sopron KC - KTE-Duna Aszfalt 

Polgárdy Ádám (Sopron) videóinterjúja:

Forray Gábor, KTE (ktekosar.com): Megérkezett az SKC új légiósa, így öt külföldivel állnak majd fel. Nehéz meccsre számítok, Sopronban amúgy sem könnyű játszani. Élet-halál meccs lesz ez az SKC számára, de nyerni szeretnénk. Revansot szeretnénk venni a hazai pályán elszenvedett vereség miatt, jó helyen állunk a tabellán, ezt meg is akarjuk őrizni.

fotó: delfinek.hu

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus