Govens szerint csapatként most voltak a legjobbak

Nyilatkozatok a tegnapi Falco-Olaj után. Szekulovics szerint mentálisan nagyon jót tett a társaságnak ez a siker - Govens a csapatteljesítményt emelte ki - Vojvoda szerint 35-36 percig kontrollálták a mérkőzést, de megérdemelten nyert a Falco - Alekszics szerint pedig jobban fel kell készülniük a következő meccsre.

Darrin Govens, a Falco egyik vezére a tegnapi napon: Nagyon intenzív mérkőzés volt, de tudtuk ezt előre, a Szolnok a jobb csapatok közé tartozik. Nagyot küzdöttünk csapatként. Egy csalódást keltő teljesítmény után jól sikerültek az edzések, és ezt a pályán is tudtuk bizonyítani. Csapatként ez volt az idei legjobb teljesítményünk, mindenki megtette a magáét, ami a feladata volt, még a fiatal srác is bedobott egy fontos büntetőt a végjátékban, úgyhogy jól sikerült a mérkőzés. Hosszú az idény, idő kell, mire összeszokik egy együttes, vannak hullámvölgyek is, de folyamatosan fejlődni akarunk.
 

Szrecsko Szekulovics, a Falco vezetőedzője: Gratulálok a saját csapatomnak! Nagyon fontos mérkőzés volt ez számunkra. Volt egy kis egészségügyi problémánk, Perl Zoli kapott egy lökést tegnap este, és nagyon fájt a csontja, a mai edzésen még kérdéses volt, hogy tud-e játszani vagy sem. Megpróbáltuk, és bár nem volt olyan a fájdalom miatt, mint szokott lenni, de így is nagyon jól játszott. Ez volt az első problémánk, a másik pedig hogy Norfleetnek meccs közben megfájdult a dereka, nem tudta vállalni a játékot a továbbiakban, ezért rövid volt a rotáció.

Nagyon fontos volt számunkra ez a mérkőzés, és nem csak a FIBA kupa miatt, hanem mert magyar volt az ellenfelünk. Szerintem a Szolnok ennek a szezonnak az egyik legerősebb csapata a bajnokságban, így visszanyertük az önbizalmunkat ezután a meccs után. Sikerült 10 ponttal nyernünk, de nehéz volt, nagyon jó volt az ellenfél, és nekünk mentálisan is sokat jelent ez a győzelem. Örülök nagyon Dancsecs Andrásnak. Biztos senki nem várta, hogy a legfiatalabb játékosomat választom a kispadról, de én bízom benne, van benne energia és tud játszani. Bedobott egy kosarat, sajnálom, hogy a második nem ment be, de ez van.
 

Vojvoda Dávid, a Szolnok legjobbja tegnap: Először is szeretnék gratulálni a Falcónak! Úgy érzem, hogy sajnos a végjátékban megérdemelten arattak győzelmet, rengeteg hibát vétettünk. Ha az egész mérkőzést nézzük, akkor ezt mi rontottuk el szerintem, mert 35-36 percig szerintem teljesen nekünk állt a meccs. Az egész találkozót kontolláltuk támadásban és védekezésben, aztán egy pár kihagyott ziccer, védekezésben pedig egy pár figyelmetlenség miatt a Falco fel tudott jönni, illetve könnyű kosarakat adtunk nekik, és sajnos ez el is döntötte a mérkőzést.

Ettől függetlenül a mi csapatunknak is szeretnék gratulálni, mert szerintem jól játszottunk. Ha azt az 1-2 percet kivesszük a játékból, akkor szerintem a jövőben nem lesz gond. Még egyszer gratulálok a Falcónak! Mi megyünk tovább, holnap után még egy meccset játsszunk, úgyhogy most pihenünk, regenerálódunk, és felkészülünk a következő mérkőzésre. 
 

Dragan Alekszics, a Szolnok vezetőedzője: Gratulálok a Falcónak, az egész meccsen nagy szívvel játszottak, és a szurkolóik is nagy energiákat adtak nekik, hogy a legvégéig tudjanak harcolni. Amikor volt esélyünk nagyobb különbséget kialakítani, mindig hibáztunk, főleg gyorsindításoknál, ahol több üres dobóhelyzetet sem sikerült értékesítenünk. Túl sok második esélyt, támadópattanót engedtünk nekik, ezt pedig megbüntették. Még egyszer gratulálok nekik, és remélem, jobban felkészülünk a következő összecsapásra.


A falcokc.com videója a sajtótájékoztatóról:

Foto, Slide - fiba.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus