Hanga Ádám: Avellino volt a legjobb választás

Néhány napja Hanga Ádám (kölcsönjátékosként) hivatalosan is az olasz első osztályú Scandone Avellino profija. Ádám a hét eleje óta Avellinóban tartózkodik, ahol már (sikeresen) átesett egy tüzetes orvosi vizsgálaton is, itt találta meg az egyik legjelentősebb olasz kosaras portál, a dailybasket.it, akik rövidebb interjút készítettek legmagasabban jegyzett kosarasunkkal.

Először szerepelsz majd az olasz bajnokságban, miért az Avellino?

- Mert itt a klub megadja nekem a lehetőséget hogy lényegesen többet játsszak, és több lehetőséget kapjak, mint arra Spanyolországban, akár a bajnokságban, akár az Euroligában számíthatnék. Avellinóban meghatározó játékos lehetek, és az a célom, hogy formámat visszanyerve újra az Euroligában szerepeljek.

Ha az Avellinóban újra formába lendülsz, az a célod, hogy visszatérj majd spanyol klubodhoz?

- Szeretnék majd újra az európai kupákban játszani, idén nyáron is megvolt az esélyem arra, hogy euroligás alakulathoz kerüljek (a lengyel Turow Zgorzelechez), de végül úgy döntöttem, a Scandone Avellinót választom, és azt hiszem, ez helyes döntés volt. Igen, vissza szeretnék még térni Spanyolországba, és most az a célom, hogy bebizonyítsam: jó választás volt az Avellino, és megérte az itt eltöltött időszak.

Mit tudsz az olasz bajnokságról?

-  Őszintén szólva nem sokat. Beszéltem Poetaval (szerk: Giuseppe Poeta, olasz válogatott irányító, Ádám csapattársa volt a Laboral Kutxánál), aki elmesélt egy-két dolgot, és kikértem egykori manresai csapattársam, Kieron Achara (szerk.: brit válogatott center, aki tavaly néhány hónapig szerepelt az Avellinóban is) véleményét is. Azt hiszem, a Serie A Európa egyik legerősebb bajnoksága, nehéz és kiegyensúlyozott.

Miben látod a különbséget a spanyolhoz képest?

- Majd meglátjuk, még nagyon a szezon elején vagyunk. Nekem az a filozófiám, hogy a kosárlabdát mindenütt ugyanúgy játsszák, ugyanakkor az tény, hogy Spanyolországban néhány kiemelkedő klubban a világ legjobb játékosai játszanak. A színvonal Olaszországban is magas, talán itt a középcsapatok szélesebb és kiegyensúlyozottabb tábort képeznek.

Az Avellino később kezdi el a felkészülést, mint a többiek, jelenthet ez majd problémát?

- Így történt, jövő héten kezdődik az edzőtábor, és úgy vélem, a szezon kezdetére mi is felkészültek leszünk.

Peppe Poeta azt mondta: te lehetsz az egyik legjobb játékos a ligában, mi erről a véleményed?

- Először is megtisztelő, hogy Peppe így véli, és remélem, nem okozok neki csalódást.

Miért nem tudtál részt venni a nyári Európa-bajnoki selejtezőkön a válogatottaddal?

- Volt egy boka problémám, és egy a válogatottól független orvosspecialistával úgy döntöttünk, nincs értelme kockáztatni, és sajnos nem tudtam részt venni a selejtezőkön.

 

forrás: dailybasket.it - Giovanbattista La Rosa
fotó: Facebook/ Hanga Ádám Online

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus