Hanga nem szeretne 20-30 pontos vereségeket az Eb-n

A magyar válogatott sztárjával, Hanga Ádámmal készített interjút az Európa-bajnokságról a FIBA hivatalos honlapja - szóba került az idei nyár és a romániai kontinensviadal is.

A FIBA hivatalos honlapjának interjúja Hanga Ádámmal:

- Leülepedett már benned a gondolat, hogy a magyar válogatott hosszú idő után újra ott lesz az Európa-bajnokságon?

- Ez volt pályafutásom egyik legfőbb célja. A magyar nemzeti csapat közel 20 éve nem vett részt a kontinensviadalon, úgyhogy nagy dolog ez számomra, és nagyon boldog vagyok, hogy végre én is a csapat része lehettem. Az utóbbi 2-3 évben nem játszhattam a válogatottban a sérüléseim miatt, ezen a nyáron viszont jól ment a játék, úgyhogy ez dupla öröm.

- Mekkora teher lesz a csapaton Romániában?

- Felkészülten megyünk majd az Eb-re, de ez most egy kicsit más lesz. A legjobbak ellen kell helyt állnunk, és szerintem kicsit nagyobb lesz rajtunk a nyomás. Az egy dolog, hogy ott lehetünk az Európa-bajnokságon, de most be kell bizonyítanunk, hogy megérdemelten jutottunk ki. Nagyon figyelnünk kell, nem akarunk minden meccset 20-30 ponttal elveszíteni. Addig is, hosszú szezon áll még előttem, remélem, hogy egészséges leszek, és segíteni tudom majd a csapatot.

- Növelte a magyar válogatott önbizalmát, hogy olyan együttesek is kijutottak az utóbbi években, mint Finnország és Hollandia? Utóbbi válogatott az Eb-n is versenyképesnek bizonyult tavaly.

- Játszottunk korábban ilyen csapatokkal, mint Finnország, és a 3-4 egymás elleni találkozónk mindegyike szoros volt, de nem erre figyeltünk. Csak magunkra, a saját játékunkra és a következő ellenfelünkre koncentráltunk. Nagyon élveztem a nyarat.

- Mi a legfontosabb a csapat számára, már persze amellett, hogy minden játékos egészséges legyen?

- Most már azt is tudjuk, hogy Romániában fogunk játszani, és reméljük, hogy sok szurkoló elkísér majd minket, és támogatják a csapatot, de nekünk a saját feladatunkra kell figyelnünk, a célunk pedig nem lehet más, mint a következő körbe jutás. Ez jót fog tenni a magyar kosárlabdának, mert most mindenki láthatja majd, mire vagyunk képesek egy európai szintű versengésben.

Forrás, Foto, Slide - fiba.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus