Hangolódjunk: felvezetők az NBI/A alapszakaszának utolsó meccseihez

Ma rendezik a férfi NBI/A alapszakaszának utolsó fordulóját - nézzük, hogy mit várnak a meccsektől a csapatok!

Atomerőmű SE - JP Auto-JKSE

Az ASE videós felvezetője:

Teo Cizmic, Paks (kosarlabda.ase.hu): Hosszú szüneten vagyunk túl, két-három nap pihenőt kaptak a srácok. A többi napokon edzettünk, gyakoroltunk, jó formában van a csapat. Kisebb sérülések nehezítették az életünket, de úgy tűnik, hogy túljutottunk rajtuk, és mindenkire számíthatok a JKSE ellen. Nem szabad alábecsülnünk a Jászberényt. Egységes csapatról van szó, ahogy azt megmutatták az Alba ellen is. Ezek az összecsapások fejben dőlnek el, fókuszáltan, csapatként kell játszanunk. Minden adott ahhoz, hogy megnyerjük ezt a mérkőzést.  Egyelőre nem foglalkozom a felsőházba kerülés matematikai esélyével. A saját feladatunkra kell koncentrálnunk, hoznunk kell ezt a győzelmet, a többit pedig meglátjuk. A szezon hátralevő részében mindent meg kell tennünk azért, hogy előrébb tudjunk lépni.

Bazsó Brúnó (JKSE) videóinterjúja:

Kaposvári KK - Szolnoki Olaj KK

Blaskovits László (Kaposvár) videóinterjúja:

Baki Gergely, Kaposvár (kapos.hu): Sikerült jobb csapatokat is két vállra fektetni, és nagyon remélem, hogy a Szolnok ellen is sikerül már jól játszani, az legyen az alap, és akkor abból bármi lehet, de remélem, hogy nekik anyira már nem kell ez a mérkőzés, nekünk meg igazából kell, úgyhogy szerintem egy egypontos, hátradőlőssel nyerjünk mi. 

Az Olaj TV felvezetője:

KTE-Duna Aszfalt - Egis Körmend

Molnár Márton, Kecskemét (ktekosar.hu): A Körmend gyorsindításait meg kell állítanunk, hiszen ezt nagyon jól játssza. Oda kell figyelnünk a saját játékunkra, járatni kell a labdát, meg kell találnunk a helyzeteket. Nem lehet sok eladott labdánk, mert a Körmend gyorsindításokkal operál, s mint már mondtam, ebben nagyon jó. Ha meg tudjuk csinálni az előre megbeszélteket, akkor egy izgalmas meccsen bármi megtörténhet. 

Molnár Márton (KTE) szavai videón:

Gasper Potocnik, Körmend (vaol.hu): Próbálják majd megakasztani a lendületes játékot, nekünk ezt nem szabad engednünk. Fontos, hogy mi a saját elképzeléseinket erőltessük. A Kecskemét mindent meg fog tenni a győzelemért, nekünk az első perctől az utolsóig kell koncentrálnunk, ha nyerni akarunk idegenben. Ez Pakson és Pécsett nem jött össze, de meg kell szakítanunk ezt a rossz sorozatot. Megfelelő hozzáállással és maximális odafigyeléssel sikerülhet. Úgy gondolom, hogy egy kis ünnepi pihenő után jól felkészültünk belőlük, győzelemért utazunk. 

Naturtex-SZTE-Szedeák - MAFC

Andjelko Mandics (Szedeák) videóinterjúja:

Szergej Sturi (MAFC) videóinterjúja:

DEAC - Zalakerámia ZTE KK 

Berényi Sándor (DEAC) videóinterjúja:

Vass Dominik (ZTE) videóinterjúja:

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - Pécsi VSK-VEOLIA

Váradi Benedek (Falco) videóinterjúja:

Szrecsko Szekulovics, Falco (vaol.hu): A Pécs kirobbanó formában van, ráadásul tét nélkül, felszabadultan játszhat. Ráadásul ellenfelünk veszélyes csapat: ha elkapja a fonalat, képes bravúros eredményre – nem kell messzire mennünk, elég csak a ZTE és a Körmend elleni diadalát felidézni. A PVSK egy jól összerakott csapat, jó légiósokkal, használható magyar játékosokkal. Jó az arány a rutinos és a fiatal kosarasok között. A Pécs tud jól, keményen védekezni, jól dob távolról, előszeretettel alkalmazza a gyors indítást, kellemetlen, agresszív stílusban játszik. De a lényeg: számunkra ezen a meccsen kötelező a győzelem! Véleményem szerint erősebb, bővebb a keretünk, ráadásul hazai pályán játszhatunk. Vagyis a papírforma a mi sikerünket ígéri – csak azt érvényesítenünk is kell! Az első perctől kezdve nekünk kell diktálni a tempót, a saját gyors játékunkat kell játszani. Ha mindenki teszi a dolgát, akkor nem lesz baj. Két fiatal, Dancsecs András és Kovács Bence sérüléssel küzd, mindenki más bevethető. Számunkra nagyon fontos ez a mérkőzés, szeretnénk megőrizni a második helyünket, ehhez elengedhetetlen, hogy legyőzzük a Pécset! A kellemetlen szegedi vereség után bőven volt időnk szusszanni egyet, rendezni a sorainkat, kikúrálni a kisebb sérüléseket. Felkészültünk a folytatásra!

Simon Kristóf (PVSK) videóinterjúja: 

Csirke Ferenc, PVSK (pvsk-panthers.hu): Még tavaly, a rájátszásban kapott ki otthon a Falco, azt megelőzően pedig két éve épp mi tudtunk nyerni Szombathelyen, így talán mi vagyunk azok, akik a leginkább emlékezhetnek arra, hogy is lehet nyerni az Savária Arénában.  Nem nagyon van most okom a panaszra, hiszen jelen állás szerint úgy néz ki, hogy mindenki egészséges a csapatból, teljes kerettel tudunk készülni. Egyedül Simon Kristófnak van egy kisebb problémája, a Körmend ellen két helyen is megsérült a keze, egy helyen van egy komolyabb bőrvesztesége, illetve van egy másik seb is a kezén, ráadásul épp a dobókezén. Be van kötve, de azért velünk edzett, játszani is fog. Legfeljebb nem rá fogjuk majd kijátszani a dobóhelyzeteket. Hazai pályán rendre bajnokesélyes játékkal rukkol elő az ellenfelünk, gyors, sokat futó kosárlabdát játszanak, ráadásul Szombathelyen a vendégségbe érkező csapatok nem nagyon szoktak jól dobni. Éppen ezért nekünk nagyon okosan kell támadnunk, nem hagyhatjuk, hogy leindítsanak minket, mert akkor nem lesz esélyünk. Most jó formában vagyunk, ráadásul ebben a szezonban hazai pályán a bajnokságban, és Debrecenben a kupában is meg tudtuk azt valósítani a pályán, amit elterveztünk a Falco ellen. Éppen ezért bizakodó vagyok. Miért ne jöhetne ez össze harmadszor is?

Soproni KC - Alba Fehérvár

Dénes Gábor (Sopron) videóinterjúja:

Góbi Henrik, Alba (albakosar.hu): A soproniak amerikai bedobóját, Muhammad El-Amint nem kell bemutatni a fehérvári drukkereknek, évekkel ezelőtt szerepelt az Albában is, nem is játszott rosszul. Jól szolgálja ki a társakat, de fontos pontokat szerez. Az irányító, Parker szintén eredményes kintről, a nyáron, Paksról szerződtetett Watkins jól dolgozik a palánk alatt, tíz lepattanót szerez meccsenként. A négyes poszton bevethető, 205 centire nőtt, januárban szerződtetett Esian Henderson is veszélyes kintről és bentről is. A szerb irányító, Uros Duvnjak csereként jut szóhoz a mérkőzéseken, jó pontátlagot hoz. A Sopron hazai játékosai közül Takácsnak a Jászberény ellen sült a keze, hétből öt hármast beszórt, rajta kívül Mészáros és Tóth Gergely szerepel az együttesben. Nagy küzdelem várható, természetesen nyerni szeretnénk. 

Dzunics Braniszlav (Alba) gondolatai videón:

fotó: kosarsport.hu

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus