Hangolódjunk: szöveges és videós felvezetők a középszakasz mai meccseihez

Ma este megkezdődik a középszakasz a felső- és középházban, itt pedig már minden meccs számít - nézzük, hogy mit várnak a résztvevők

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - KTE-Duna Aszfalt 

Szrecsko Szekulovics, Falco (vaol.hu): Nagyon boldog vagyok, hogy a második helyen zártuk az alapszakaszt, ez szép eredmény, megtettük az első lépést a céljaink felé. De most egy új bajnokság kezdődik. A középszakaszban már csak a legjobb magyar csapatokkal játszunk, minden mérkőzés rangadó – és erőltetett menetben folytatódik a pontvadászat. A Kecskemét is remekül teljesített az alapszakaszban, komoly bravúrral verekedte be magát a felsőházi középszakaszba, én is csak gratulálni tudok ellenfelünknek. Egy összeszokott, masszív, rutinos játékosokat felvonultató csapatot látunk vendégül, amelyet egy jó edző irányít. A KTE minden meccsén nagyot harcol, keményen védekezik, roppant jól alkalmazza a pozíciós játékot – kellemetlen ellenfél. Ugyanakkor hazai pályán játszunk, jó formában vagyunk, természetesen győzelemre törünk. Azon leszünk, hogy ezt a második helyünket legalább megőrizzük. Ehhez pedig elengedhetetlen, hogy győzelemmel nyissuk a középszakaszt. Nehéz, feszült hangulatú mérkőzésre számítok, többek között azért is, mert ellenfelünk felszabadultan játszhat, a nyomás rajtunk lesz – amit el kell viselnünk. A két csapat jól ismeri egymást, az a gárda nyer, amely rá tudja erőltetni a játékát a másikra, mert két teljesen eltérő stílus csatázik majd. Két fiatalunk, Kovács Bence és Dancsecs András bajlódik sérüléssel, mindenki más bevethető. Ismét számítunk a szurkolóink támogatására.

Molnár Dániel, Kecskemét (ktekosar.hu): Szombathelyen mindig nehéz dolga van a vendégcsapatoknak. Megpróbálunk változtatni a védekezésünkön, az lesz a kulcs, hogy mennyire tudunk visszarendeződni, hiszen nagyon hatékonyan támadnak. Jók a gyorsindításokban, ha jól fog működni a védekezésünk, lehet esélyünk a győzelemre.

Durázi Krisztofer (Falco) videóinterjúja:

Molnár Dániel (KTE) szavai videón is:

Alba Fehérvár - Egis Körmend 

Dzunics Braniszlav, Alba (albakosar.hu): A szerdai, soproni győzelemmel egy komoly riválist – a Körmendet - pontszámban beértünk, sőt, jobb kosárarányunknak köszönhetően meg is előztük őket, így hazai pályán kezdhetjük a középszakaszt. Megérdemeltük az SKC elleni, szerdai sikert, az első félidőben ugyan gyengén játszottunk, aztán feljavultunk, átvettük a vezetést és már nem is engedtük ki a kezünkből. Úgy gondolom, a folytatásban nagyon kiélezett összecsapások következnek, mivel a legjobb öt csapat harcol a felsőházban. Élesednek a küzdelmek, senki nem mehet biztosra, nagy csata várható minden találkozón. A szurkolók biztosan élvezik majd a küzdelmeket

Chris Horton (Alba) videóinterjúja:

Gasper Potocnik, Körmend (vaol.hu): Két hete találkoztunk a fehérváriakkal, az egy nagyon jó mérkőzés volt, jó lenne megismételni. Persze idegenben ez sokkal nehezebb lesz, de mindent megpróbálunk. Továbbra is meghatározó a védekezés, mert ha a Fehérvár jó dobóformát fog ki, akkor ez lehet az egyik ellenszerünk. 

Zalakerámia ZTE KK - Naturtex-SZTE-Szedeák 

Bencze Tamás, ZTE (zaol.hu): Volt egy beszélgetés a csapattal, érdekes dolgok jöttek elő, és megjegyzem: a bajnokság korábbi szakaszában volt már hasonló összejövetelünk, ami után látványos fordulat következett. Akadt néhány fájó vereségünk az utóbbi időszakban, s mindig a taktikai fegyelmezetlenség és a koncentráció hiánya okozta a vesztünket. Szerencsére a játékosok is így látják, ezért is bízom abban, hogy pozitív irányba mozdulunk el. A középszakasz nyitányán olyan csapat lesz az ellenfelünk, amely nemrég megverte a Falcót és szerdán is nagyon magabiztosan nyert. Immár teljes a kerete, a Szeged rutinos és okos kosárlabdát játszik, de mindenképpen nyernünk kell.

Jóna István (ZTE) videóinterjúja:

Kiss Zsolt (Szedeák) videóinterjúja:

Pécsi VSK-VEOLIA - Kaposvári KK 

Bíró Olivér (PVSK) videóinterjúja:

Monok Tibor (Kaposvár) beszélt a középszakaszról 

fotó: kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus