Hangolódjunk: szöveges és videós felvezetők a mai NBI/A-s meccsekhez

Minden résztvevő elmondta a maga véleményét és azt is összeszedtük, hogy hol lehetnek hiányzók sérülés miatt. 

Naturtex-SZTE-Szedeák - KTE-Duna Aszfalt

Andrija Csirics és Juhos Levente kiesése után első számú irányítónk, Marko Boltics játéka is igencsak kérdéses a Kecskemét elleni találkozón. Bolta a Szolnok ellen is megpróbálta, de hasizom-sérülése miatt egy teljes percet sem tudott a pályán tölteni, és mint azt Andjelko Mandics elmondta, helyzete azóta sem javult. Bár várhatóan megpróbálja a játékot szerda este, de nem tudni, mennyit bír majd – ami pedig külön pech ebben az esetben, hogy a Szolnokon beszállt fiatal irányító, Mike János influenzával és lázzal küzd, így ez egyes posztra csupán Wirth Ádám maradt bevethető - írja az szte-szedeak.hu.

Andjelko Mandics, Szedeák (szte-szedeak.hu):  Lassan minden mérkőzés egy döntőnek illik be számunkra. Ebben a szezonban csak hat mérkőzésen játszhattunk teljes kerettel. A hiányzóink ellenére sem gondolom azt, hogy esélytelenek lennénk, de mindenképpen jobban kell játszanunk, mint a legutóbbi mérkőzéseken, ráadásul a Kecskemét nagyon jó formában van. Ahogy korábban is mondtam, aki pályára lép, annak nem szabad félnie attól, hogy hibázik, hanem arra kell törekednie, hogy hozzátegyen a csapat játékához. Fontos, hogy fejben rendben legyünk szerdán, ha pedig picit távolabbra nézünk, nagyon jól fog jönni a szünet, ha túléljük ezt az időszakot.

Kiss Zsolt (Szedeák, másodedző) videóinterjúja:

Molnár Márton (Kecskemét) videóinterjúja:

DEAC - MAFC

Farkas Attila, a DEAC magasembere a legutóbbi mérkőzés első perceiben megsérült, nem tudott visszatérni a pályára és a játéka kérdéses.

Molnár András, DEAC (deacbasket.hu): Nem kell mondanom, hogy mennyire fontos ez az összecsapás nekünk, mindenki átérzi a mérkőzés tétjét. Azt gondolom, hogy ez egy kiváló lehetőség arra, hogy megtörjük a rossz sorozatunkat, ugyanakkor nem lesz egyszerű dolgunk, hiszen ellenfelünk is várhatóan nagyon fel fogja szívni magát. Bár még mindig messze a bajnokság vége, nem szabad kifogásokat keresnünk, nyernünk kell szerdán, ha el akarjuk érni a kitűzött célokat. Sosem szerencsés, ha a kezdőcsapatból kiválik egy játékos, egy ilyen fontos mérkőzés előtt pedig pláne. Nem tudjuk még, hogy Farkas Attila pályára léphet e a MAFC ellen, de fel kell készülnünk arra is, hogy valahogy pótolnunk kell. Isaiah Armwood és Bognár Kristóf is nagyon jó formában vannak, de a szezon során már többször is bizonyítottuk, hogy alacsony szerkezetben is tudunk hatékonyak lenni. Nem az lesz a fontos, hogy éppen ki lesz a pályán, hanem hogy egy emberként küzdve kiharcoljuk ezt a sikert. Mindig nagyon veszélyes egy olyan csapat ellen játszani, akiknél edzőváltás történt, hiszen ez új impulzusokat ad a társaságnak. Védekezésben nagyon fegyelmezettnek kell lennünk, hiszen ezzel az utóbbi időben akadtak gondjaink. Nem volt túl sok időnk készülni belőlük, de mi ezúttal is megpróbáljuk majd a saját, gyors játékunkat játszani. Szerencsés helyzetben vagyunk, hiszen hazai meccsinket rendre közel teltház előtt játsszuk, szeretnénk a szurkolóinkat is kiszolgálni, és egy győzelemmel meghálálni a bizalmukat.

Kovács Balázs, a Debreceni Kosárlabda Akadémia szakmai igazgató-helyettesének videóinterjúja:

Sturi Szergej (MAFC, gyúró) videóinterjúja:

Kaposvári KK - Sopron KC

A hazaiaknál Tomiszlav Ivosev visszatér, Baki Gergely játéka viszont kérdéses, ő hétvégén, a Körmend ellen sérült meg. A Sopronnál Sabáli Balázs egyénileg is elbeszélgetett több játékossal és a támadójáték rendbetételén volt a hangsúly az elmúlt napokban. 

Marko Spica, Kaposvár (kapos.hu): Egyáltalán nem az a csapat már a Sopron, mint a szezon elején, akivel játszottunk, úgyhogy nem szabad lebecsülnünk őket. Igazából mi is jobbak lettünk azóta, szóval ha koncentráltan játszunk és hozzuk a legjobb formánkat, akkor nem érhet minket meglepetés.

Fehér Iván (Kaposvár, erőnléti edző) videóinterjúja:

Takács Norbert (Sopron) videóinterjúja:

Zalakerámia ZTE KK - JP Auto-JKSE

Gáspár László (ZTE, erőnléti edző) videóinterjúja:

Remon Nelson (Jászberény) videóinterjúja:

fotó: kosarsport.hu

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus